Root Nedir?Android Root Hakkında Herşey Burda

Roynz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
23 Nis 2016
Mesajlar
43
Tepki
0
Konum
10 | Balıkesir
Android Root Nedir ?


Root işlemi ve terimi hem Windows işletim sistemlerinde hemde Android işletim sistemlerinde kullanılmaktadır. Bizim alanımız ise android root işlemi olduğu için android işletim sistemlerinde ki anlamını sizlere aktarmam gerekiyor ancak bu konu iç içe olduğu için ikisini birden aktaracağım sizlere. Bu konu iç içe derken neyden bahsettiğimi merak ediyorsanız sizlere şöyle açıklayayım. Android işletim sistemi Linux tabanlıdır ve bu nedenle aynı terimler kullanılmaktadır. Windows işletim sisteminin root’lu halide Linux’tur diyebiliriz. Android root ile de zincirlerimizi kırarız ve tüm izinleri elimize alırız. Bu noktada da ne işe yarar konusu devreye giriyor.

root.jpg


Android Root Ne İşe Yarar ?

Android root işlemi dediğimiz gibi tüm izinleri elimize almak anlamına geliyor. Android işletim sistemini kullanan telefon üreticileri belli bir ROM ile telefonu bizlere yollar. Telefona göre oluşturulmuş sabit ve sınırları olan bir ROM. ROM nedir bunu bilmeyen arkadaşlar için biçimlendirilmiş işletim sistemi diyebiliriz. Yani Android işletim sisteminin belli temelleri var ve telefon firmaları bu Android işletim sistemini modellere göre tasarlayıp ROM oluşturuyorlar. Root işlemini gerçekleştirdikten sonra telefonumuza farklı ROM‘lar kurabilir ve istediğimiz gibi işletim sistemini şekillendirebiliriz. Telefonumuzun kamerası , ses özellikleri ,performans özellikleri , güvenlik gibi her noktasına erişebilir ve rootlu programları telefonumuzda kullanabiliriz.

Android Root Faydaları Nelerdir ?

-Android Root işlemini gerçekleştirirsek telefon hakkındaki tüm erişim sistemine sahip oluruz.
-Android cihazımızı şekillendiren farklı ROM’lar kullanabiliriz.
-Rootlu programları telefonumuzda kullanabiliriz. Bunlara örnek vermek gerekirse ekran videosu çekme programları gibi…
-Telefonun performans ayaları, hafıza ayarları , ses ayarları ve normalde erişemediğiniz daha bir çok noktaya erişebilirsiniz.
-Telefonunuza otomatik olan yüklenen bazı uygulamalar vardır bu uygulamalar kaldırılamaz ancak root işlemi sayesinde telefonumuzun efendisi biziz ve istersek kaldırırız.
-Android cihazda hafıza ayarlarıyla oynayabiliriz özelliğini biraz açalım ve şöyle açıklayalım. Bu işlem sayesinde android cihaza yüklenen uygulamaların yerini SD karta yönlendirerek ana hafızayı rahatlatıp telefonumuzu hızlandırabiliriz.
-Türkiye olarak başımızın derdi olan yasaklı sitelere girmek android cihazdan çok daha kolay olacak. Çünkü dns değiştirme işlemi sayesinde istediğiniz her siteye girebileceksiniz.
 

Ekin Dinçer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
19 Ağu 2016
Mesajlar
1
Tepki
0
 sorunun cevabı kısaca şu ;

Bir android telefon aldığınızda size gelen telefon rootsuz halde yani bir takım işlemlere kısıtlı halde gönderilmektedir. Kısıtlanan işlemler şu şekildedir

İşlemciye hız aşırttırma (overclock) yaptırmak
Gereksiz sistem uygulamalarını silmek
Sistem uygulamalarını SD karta taşımak
Değişik android romlar yüklemek
Telefonun android yazılımında bir takım değişiklikler yapmak gibi

Bu yüzden telefonlar çeşitli şekilde rootlanmaktadır. Her telefonun rootlanması farklıdır. Bütün cihazlar tek bir yöntem ile rootlanamaz. Ancak biz size elimizden geldiği kadar bir çok cihazların nasıl rootlandığı hakkında bilgi vereceğiz. Bunun için sitemizde  ya da   bölümünü ziyaret edebilirsiniz
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst