Routera Bağlı HDD'yi Paylaşıma Açmak

S O V I E T

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
Merhaba,

Evimdeki routera bağladığım bir HDD'yi ağ üzerinde paylaşıma açıp yine aynı ağa bağlı cihazlardan erişebiliyorum, ancak istediğim şey bu değil. Bu HDD'ye ağa bağlı olmayan, telefonda mobil veri açıkken yada bilgisayarda dışarıda çalışırken bağlanmak istiyorum. Bir noktada bu HDD'yi kendi bulut depolamam olarak kullanmayı planlıyorum. Router üzerinden bu paylaşım mümkün müdür? 

Eğer mümkünse, güvenlik konusunda bu depolama alanına erişimi kısıtlayabileceğim bir MAC Filter kurabilir miyim?

Teşekkürler!

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Routera Bağlı HDD'yi Paylaşıma Açmak

Modeminiz destekliyorsa zaten kendi içinde bu ayarlar mevcuttur. Modem modelinizi verirseniz bakarım nedir nereden ne ayarlar yapmak gerekir.

KS

S O V I E T

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
RE: Cvp: Routera Bağlı HDD'yi Paylaşıma Açmak

ugur.gozaydin' Alıntı:
Modeminiz destekliyorsa zaten kendi içinde bu ayarlar mevcuttur. Modem modelinizi verirseniz bakarım nedir nereden ne ayarlar yapmak gerekir.
TurkNet'in vermiş olduğu Zyxel VMg8623-T50B modelini kullanacağım bu iş için, şu an modem kurulu olmadığı için henüz ayarlarına girip kurcalama fırsatım olmadı; yeni yeni yerleşiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Routera Bağlı HDD'yi Paylaşıma Açmak

Cihaz özel bir ürün olduğu için net bilgi bulamadım ama modem ara yüzünüze erişimi uzaktan açabilirsiniz. Bu:https://youtu.be/SeR-hJWGUEk videodaki gibi. Aslında NAT önerirdim ama sabit IP 'niz yoksa ki Türkiye 'nin neredeyse hepsi sabit IP kullanmıyor NAT işe yaramaz bu yüzden.

FTP kullanın derim ama eski bir teknoloji ve biraz uğraştırabilir. Modem ara yüzünüzden Bakım sekmesi altında sanırım MGMT ayarını bulup FPT WAN ayarını aktif edip verilen IP adresiyle ftp:\\IP ADRESİ şeklinde de bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri