RTX 2060 ISINMA PROBLEMİ

MIRLEX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba benim ASUS TUF RTX 2060 ekran kartım var ve boştayken 1 ay önce 35 derecelerde çalışırken şimdi ise 46 50 arası gidip gelmekte. Önceden de oyunlarda FPS kısıtlaması yapmadığım zaman sıcaklık değerlerim 77 ila 83 derece arasında salsam daha da artar diye düşünüyorum.

KASAM: Cooler Master PRO Case 3 

Kasamı temizledim termal macun da da sıkıntı yok fakat ilk aldığımdan beri sıcaklık aynı ne yapmalıyım tek çareFPS sabitliyorum 75'e öyle 77 78 75 arası gidiyor ama fan sesi çok fazla çıkıyor . Kasam aşağıda ve kapalı bir alanda değil gayet açık bir alanda yukarı aldığım da da sonuç aynı.

KS

MIRLEX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
düşündüm fakat alsamda 1 2 derece oynıyacağını söylediler ondan dolayı almadım kaliteli bir macundu

KS

MIRLEX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: RTX 2060 ISINMA PROBLEMİ

Mesh olan yapının her yeri açık gömülü gibi görünmüş fakat öyle değil
Yüksek olsun diye altına kendi kabının straforunu koydum alt tarafında da mesh yer var orayı da kestim oradan da hava giriyor

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Termal macun değişimi yapmadığını düşünerek yazıyorum, Cevabı uzakta aramaya gerek yok. ASUS TUF RTX 2060 ,Asus Tuf Rx 5700xt (3 Fanlı model) , Asus Tuf Rx Rx 5600xt (3 Fanlı model) ilk versiyonlarının hepsi kronik ısı problemli modeller. Daha sonradan güncelleme yapıp v2 şeklinde piyasaya sürdü ve yüzde 15 daha soğuk çalışıyor yeni versiyonlar. Muhtemelen kartınız ilk çıkan sürüme ait. Kartınızın üretim yılını biliyorsanız eğer yeni versiyondan önce mi sonra mı kontrolünü sağlayabilirsiniz. (ayrıca Amd tarafında ilk versiyonu kullanan kişiler özellikle mining için, kaliteli termal macun ile macun yenilemesi ve kaliteli termal ped ler ile kendileri işlemden geçiriyorlar . İzleyerek öğrenebilirsiniz upgrade yapımını .)

MIRLEX' Alıntı:

Mesh olan yapının her yeri açık gömülü gibi görünmüş fakat öyle değil
Yüksek olsun diye altına kendi kabının straforunu koydum alt tarafında da mesh yer var orayı da kestim oradan da hava giriyor

Egzoz fanın ısıyı doğru atabilmesi için en az duvar ile arasının 15-20 cm olması gerekiyor , kasanızı bir adım öne yaklaştırın.

KS

MIRLEX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
neredeyse 2 sene önce aldım 30 cm öne çektim 
ben kendim ekran kartını sökmeye korkuyorum pcciye de götürsem bir sıkıntı çıkacağını düşünüyorum

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
MIRLEX' Alıntı:
neredeyse 2 sene önce aldım 30 cm öne çektim 
ben kendim ekran kartını sökmeye korkuyorum pcciye de götürsem bir sıkıntı çıkacağını düşünüyorum

2 Senedir termal macunu değişmedi mi?

KS

MIRLEX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet 4 5 hatta 6 senede bir termal macunu değiştirmem söylendi fakat ilk aldığımdan beri aynı sıcaklık devam etmekte ondan dolayı termal macundan olduğunu düşünmedim ilk aldığımda soğuk olsa tamam derdim de baştan beri aynı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MIRLEX' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle merhaba benim ASUS TUF RTX 2060 ekran kartım var ve boştayken 1 ay önce 35 derecelerde çalışırken şimdi ise 46 50 arası gidip gelmekte. Önceden de oyunlarda FPS kısıtlaması yapmadığım zaman sıcaklık değerlerim 77 ila 83 derece arasında salsam daha da artar diye düşünüyorum.

Kasamı temizledim termal macun da da sıkıntı yok fakat ilk aldığımdan beri sıcaklık aynı ne yapmalıyım tek çareFPS sabitliyorum 75'e öyle 77 78 75 arası gidiyor ama fan sesi çok fazla çıkıyor . Kasam aşağıda ve kapalı bir alanda değil gayet açık bir alanda yukarı aldığım da da sonuç aynı.

Bir kişi daha bahsetmiş bende üzerinden geçeyim. ASUS markasında ve bazı başka markalarda bazı serilerde ve modellerde sizin kartınız bunlardan birisi mi emin değilim bir ısı sorunu vardı. Sebep soğutucu bloğun GPU işlemcisi yüzeyine tam temas edememesinden kaynaklıydı. Termal PAD kalınlık hatası yüzünden ısı verimli bir şekilde temas etmiyordu GPU işlemcisine. Size tavsiyem önce sorunu ASUS 'a belirtin sizin kartınız onlardan birisi mi emin olun. Daha sonra kartın olması gereken Termal Pad kalınlık sınırını öğrenin ve https://www.deniport.com bu siteden Pullsar ICE DRAGON serisi kaç mm ise size söylenen rakam o kalınlıkta PAD satın alıp ve bence yine aynı siteden Pullsar Ice Dragon 15.7 W/mk 2 Gr. Termal Macun satın alıp kartın soğutma sistemini maksimum seviyeye bir güncelleyin.

Kasanızın konumu sorunlu değil. Mesh bir kasa ki F/P oranı yüksek bir modeldir. Sorunun kasa kaynaklı olacağını düşünmüyorum.

KS

MIRLEX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
MIRLEX' Alıntı:

Bir kişi daha bahsetmiş bende üzerinden geçeyim. ASUS markasında ve bazı başka markalarda bazı serilerde ve modellerde sizin kartınız bunlardan birisi mi emin değilim bir ısı sorunu vardı. Sebep soğutucu bloğun GPU işlemcisi yüzeyine tam temas edememesinden kaynaklıydı. Termal PAD kalınlık hatası yüzünden ısı verimli bir şekilde temas etmiyordu GPU işlemcisine. Size tavsiyem önce sorunu ASUS 'a belirtin sizin kartınız onlardan birisi mi emin olun. Daha sonra kartın olması gereken Termal Pad kalınlık sınırını öğrenin ve https://www.deniport.com bu siteden Pullsar ICE DRAGON serisi kaç mm ise size söylenen rakam o kalınlıkta PAD satın alıp ve bence yine aynı siteden Pullsar Ice Dragon 15.7 W/mk 2 Gr. Termal Macun satın alıp kartın soğutma sistemini maksimum seviyeye bir güncelleyin.

Kasanızın konumu sorunlu değil. Mesh bir kasa ki F/P oranı yüksek bir modeldir. Sorunun kasa kaynaklı olacağını düşünmüyorum.

Arayıp Söylediğim de mail olarak da yazdım Asus Tuf Markası dayanıklı bir markadır 85 derecelere çok rahat dayanabilir korkmayın sıkıntı yok dedi .Bunun üzerine bende ses yaptığını ilettim ve bana servise gönderin dedi şimdi ekran kartı göndersem pc kullanmıyacağım ondan göndermedim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

O halde termal pad kalınlığını biz bulacağım. Ben biraz araştırma yapıp size geri dönüş yapacağım.

KS

MIRLEX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: RTX 2060 ISINMA PROBLEMİ

ugur.gozaydin' Alıntı:
O halde termal pad kalınlığını biz bulacağım. Ben biraz araştırma yapıp size geri dönüş yapacağım.

fakat hatırladığım kadarıyla bu asus tuf modelinin v2 modeli bulunmamakta araştırdığımda asus tuf v2 diye bir ekran kartı bulamadım youtubede de video olarak çok az videosu bulunmakta almadan önce baktığımda ısı problemini duymuştum ama çok makul fiyatta olduğundan aldım termal pedleri kendim değiştirebilirmiyim zor iş mi yoksa bilgisayarcı mı halledecek bir de UV yapsam bir sıkıntı olur mu ama yardımcı olmanız gerekicek çünkü pek bir bilgim bulunmamakta aynı kartı kullanan bir arkadaş buldum o UV yapmış ve değerleri bana attı ama emin olamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Modart PC kanalında bu tarz videolar var. Bence kendiniz yapabilirsiniz çok çok zor bir işlem değil. UV önermem son çare olmalı.

KS

MIRLEX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Modart PC kanalında bu tarz videolar var. Bence kendiniz yapabilirsiniz çok çok zor bir işlem değil. UV önermem son çare olmalı.

tamamdır UV neden önermiyorsunuz zararlı mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bu arada karta kaç mm pad kullanılır net bir bilgisine ulaşamadım. Net ve kesin bilgi için https://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?127-ROG-Discussion şu ASUS forum adresine İngilizce bir konu açın. Büyük ihtimalle 1mm veya 2mm arasındadır ama net bilgi olmadan alınmaz.

UV yani Under Volt yaparak kartın gücünü kısıyorsunuz ve buna bağlı performansını düşürüyorsunuz. Bu yüzden o en son çare olmalı. Ancak denemek istiyorsanız deneyin ben buna karışamam. Masraf yapmadan önce görürsünüz ne kadar kayıp yaşıyorsunuz.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

MIRLEX' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

fakat hatırladığım kadarıyla bu asus tuf modelinin v2 modeli bulunmamakta araştırdığımda asus tuf v2 diye bir ekran kartı bulamadım youtubede de video olarak çok az videosu bulunmakta almadan önce baktığımda ısı problemini duymuştum ama çok makul fiyatta olduğundan aldım termal pedleri kendim değiştirebilirmiyim zor iş mi yoksa bilgisayarcı mı halledecek bir de UV yapsam bir sıkıntı olur mu ama yardımcı olmanız gerekicek çünkü pek bir bilgim bulunmamakta aynı kartı kullanan bir arkadaş buldum o UV yapmış ve değerleri bana attı ama emin olamadım
Asusun v2 sinin adı EVO , termal pedleri değiştirmek ve termal macun yenilemek çok basit iş, eğer ekran kartının garantisi bitmişse hızlıca kartı söküyorsun , kartın sökük halinin (termal pedleri unutmamak için) fotoğrafını çekiyorsun. Daha sonra yeni pedleri kesip (kalınlığı uygun olmalı) aynı yerlere koyuyorsun, macununu yenileyip montajlıyorsun. Hiç anlamayan insan dahi yapabilir. Ankara'da isen yardımcı olabilirim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri