RTX 2060 SUPER EKRAN KARTIMA MONİTÖR TAVSİYESİ

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar.
Sonunda Kasamın tüm parçalarını topladım. Şimdi sıra monitöre geldi.
Kasa özelliklerim aşağıdaki şekildedir.
İşlemci: Amd Ryzen 5 3600x
Anakart: MSI X470 Gaming Plus Max
Ram: XPG Spectrix D80 3200 Mhz 8GBx2
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Ekran Kartı: MSI Geforce RTX 2060 Super Gaming X[/font]

Bu özelliklere ait minimum 144 Hz olan bir monitör almak istiyorum. 2500 TL kadar bütçemi zorlayabilirim. Duruma göre belki biraz daha çıkma ihtimalim var. Hatta İndirim gecelerinde 4000 TL lik monitörler 2500 - 3000 TL lere düşebiliyor. O şekilde bulursam da kaçırmak istemem. Tercihim denk getirince İncehesap 'ın Gaming Gecesinden almak,  çünkü çok bir acelem yok.

Tabi bu panel konusunda da çelişkiliyim VA mı yoksa IPS mi ?
Benim aklımda olan;
MSI OPTIX MAG272CQR
MSI OPTIX MAG272QP

İkisi arasında benim gördüğüm CQR kavisli, arkada RGB aydınlatmalı, sağ sola dönmüyor onun haricinde fark göremedim. O yüzden hangisi denk gelirse tercih edebilirim. Tabi Kavisli önceliğim :)

Bunlar benim bütçemi aşıyor ama denk getirirsem değelendirebilirim. Bunun haricinde bütçe aralığımda tercihen Kavisli F/P ürünü tavsiyenize ihtiyacım var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
IPS en az sorunlu paneldir. VA Panellerde ışık sızması sorunu yaygın denk gelme ihtimalini yüksek. Tabi pahalı modellerde böyle bir sorun ile karşılaşma ihtimaliniz çok az bu listedekiler gibi ürünler örneğin. IPS panellerde sadece IPS Glow sorunu ile karşılaşırsınız ama çok yaygın değil.

Size VA panel olarak bu 2 MSI üründen hangisini öneririm diye sorarsanız, panel olarak çok çok iyiler ve bayağı yakın özelliklerdeler renk gösterimi vs. olarak. MAG272CQR özellikle bu monitör SVA panel yani SAMSUNG panel kullanıyor ki SAMSUNG VA panelleri genelde çok düşük Input Lag değerleri ile bilinir ki bu monitörde de 3ms Input Lag var ki iyi bir rekabetçi oyun için 8ms ve aşağısı ideal ki bu 3ms çoğu TN panelden az bir rakam. Yani monitör çok iyi ama fiyatı çok pahalı. Bütçenize iner mi bilemem ama inerse tercihiniz MAG272CQR bu model olsun.

Eğer kaliteli hızlı bir IPS isterseniz aşağıdaki ürünleri kovalayın derim.

BenQ EX2780Q : Geniş renk gamutu desteği (Adobe RGB %90 + DPI-P3 %95) + 350 nit parlaklık HDR sertifikası ve 3ms Input Lag değeri var.
LG 27GL850-B : Geniş renk gamutu desteği (sRGB %135 + Adobe RGB %96 + DPI-P3 %98 + Rec.2020 %70) + 350 nit parlaklık HDR sertifikası ve 4ms Input Lag değeri var.

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
IPS en az sorunlu paneldir. VA Panellerde ışık sızması sorunu yaygın denk gelme ihtimalini yüksek. Tabi pahalı modellerde böyle bir sorun ile karşılaşma ihtimaliniz çok az bu listedekiler gibi ürünler örneğin. IPS panellerde sadece IPS Glow sorunu ile karşılaşırsınız ama çok yaygın değil.

Size VA panel olarak bu 2 MSI üründen hangisini öneririm diye sorarsanız, panel olarak çok çok iyiler ve bayağı yakın özelliklerdeler renk gösterimi vs. olarak. MAG272CQR özellikle bu monitör SVA panel yani SAMSUNG panel kullanıyor ki SAMSUNG VA panelleri genelde çok düşük Input Lag değerleri ile bilinir ki bu monitörde de 3ms Input Lag var ki iyi bir rekabetçi oyun için 8ms ve aşağısı ideal ki bu 3ms çoğu TN panelden az bir rakam. Yani monitör çok iyi ama fiyatı çok pahalı. Bütçenize iner mi bilemem ama inerse tercihiniz MAG272CQR bu model olsun.

Eğer kaliteli hızlı bir IPS isterseniz aşağıdaki ürünleri kovalayın derim.

BenQ EX2780Q : Geniş renk gamutu desteği (Adobe RGB %90 + DPI-P3 %95) + 350 nit parlaklık HDR sertifikası ve 3ms Input Lag değeri var.
LG 27GL850-B : Geniş renk gamutu desteği (sRGB %135 + Adobe RGB %96 + DPI-P3 %98 + Rec.2020 %70) + 350 nit parlaklık HDR sertifikası ve 4ms Input Lag değeri var.

Bende açıkçası MAG272CQR modeline daha sıcak bakıyorum. Fiyat konusunda gerçekten biraz beni aşıyor ama bütçemi ayarlayabilirsem alabilirim. Ama indirimde bulursam da kaçırmak istemiyorum. Yeni bir model olduğu için indirime gireceğini de düşünüyorum açıkçası. Sabırla beklicem diyeyim :D

Diğer monitörleride incelicem. Teşekkür ediyorum. Alternatif başka bi seçenek varmıdır acaba ?

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu modeller dışında önerilerim olur ama bu fiyatlarda mı istersiniz yoksa bütçenize uygun mu?

Açıkçası ya bütçeyi baya zorlucam önümüzdeki 1-2 ay içinde Bu bütçelerde almam gerekecek indirimden gelirse o ayrı tabi yada Onun haricinde 2500 TL max. düşünüp daha yukarılarına çıkmak istemiyorum. 
Hangisini yapmam mantıklı olur.
Açıkçası gaming gecesinden alıcam yarın bakıcam mesela orda hangisini satışa sunacaklar bakıcam.
Bide merak ettiğim mesela 144 Hz 1 ms tepki süresi olan 2 monitör denk geldi geçen gün ama aralarındaki fiyat farkı uçurumdu bunun sebebi ne olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bence 2060 Super için çok pahalı bir ürüne gitmeye gerek yok. Sebebi ise karttan kısmış monitöre aktarmış olursunuz mantıksız bir karar olur. Yarın cuma indirimleri var hafta sonu genel indirimler olur. Ben size yarın 20:00 itibariyle tekrar yazarsanız bana ürünlere bakarım. Bir monitör indirime girer elbet +/- durumuna göre alın yada almayın derim.

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bence 2060 Super için çok pahalı bir ürüne gitmeye gerek yok. Sebebi ise karttan kısmış monitöre aktarmış olursunuz mantıksız bir karar olur. Yarın cuma indirimleri var hafta sonu genel indirimler olur. Ben size yarın 20:00 itibariyle tekrar yazarsanız bana ürünlere bakarım. Bir monitör indirime girer elbet +/- durumuna göre alın yada almayın derim.

Bu karta nasıl bir monitör alacağımı kestiremediğim için fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum. Kartın karşılayabileceğinin üzerinde bir monitör almak biraz mantıksız olur tabikide. Uzun bi süre de upgrade etmeyi düşünmüyorum o yüzden ileriyi düşünerek monitör alma çabasında değilim. Durduk yere fazla bir ödeme yapmakta istemem tabiki.

Valla hocam o konuda çok makbule geçer. Yarın incehesap gaming gecesi var orda en az 2-3 monitör seçeneği olacaktır. O fırsat değerlendirilebilir kayda değer bir ürün olursa. Bu konuda size nerden ulaşabilirim ? Özelden mesaj atsam o saatlerde iletişim kurma şansımız olur mu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2060 Super kartı 2K giriş seviyesi bir karttır. Yani 2K 144Hz bir monitör alabilirsiniz CSGO vs. gibi grafiksel olarak çok bir şey istemeyen oyunlar için 165Hz vs. olabilir. Yoksa standart oyunlar için ben olsam 2060 Super kartı için 1080p 165Hz IPS bir ürün alır geçerdim. Geleceğe dönük 2K çözünürlük için 2060 Super kartı zamanla bu çözünürlüğü besleyemeyecektir yani ayar vs. kısacaksınız yıllar geçince ama 1080p 'de kart ölene kadar yada sıkılana kadar kullanırsınız. Benim mantıklı bulduğum bu açıkçası. 2080 Ti bile olsa ben 2K çözünürlüklü bir monitör seçerdim gelecekte yok kart yetmiyor vs. dememek için.

Yorumlarımın altında Facebook bağlantım var oradan yazın yarın size bir monitör önerisinde bulunayım.

KS

FrknBzkr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2060 Super kartı 2K giriş seviyesi bir karttır. Yani 2K 144Hz bir monitör alabilirsiniz CSGO vs. gibi grafiksel olarak çok bir şey istemeyen oyunlar için 165Hz vs. olabilir. Yoksa standart oyunlar için ben olsam 2060 Super kartı için 1080p 165Hz IPS bir ürün alır geçerdim. Geleceğe dönük 2K çözünürlük için 2060 Super kartı zamanla bu çözünürlüğü besleyemeyecektir yani ayar vs. kısacaksınız yıllar geçince ama 1080p 'de kart ölene kadar yada sıkılana kadar kullanırsınız. Benim mantıklı bulduğum bu açıkçası. 2080 Ti bile olsa ben 2K çözünürlüklü bir monitör seçerdim gelecekte yok kart yetmiyor vs. dememek için.

Yorumlarımın altında Facebook bağlantım var oradan yazın yarın size bir monitör önerisinde bulunayım.

Sizlere facebook sayfanızdan ulaşıcam. Teşekkür ediyorum.

Genel itibariyle oynayacağım oyunlar online olarak CS:GO ve onun haricinde bolca FPS oyunları olacak Ghost Recon Wildlans, Call of Duty, Metro, RDR 2 v.b. oyunlar.

Muhtemelen zaten bende aldığımda 1080p çözünürlükte FPS daha yüksek ise o ayarlarda kullanıcam. Karta da çok yüklenip ömrünü azaltmak istemem. Mükemmel görüntü olmalı diye şartım yok görüntü olarak tatmin edip ihtiyacımı karşılaması yeterli olacaktır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
24" 1080p yüksek HZ IPS bir ürün bakarız size olmadı kaliteli bir VA panelde iş görür duruma göre yarın konuşuruz. Zaten facebooktan yazdım size yarın ulaşın tekrar bakalım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri