RTX 2080S FPS sorunu

Burak Güven

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
  • MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio
  • Ryzen 9 3900X
  • 16x2 32 GB 3600 MHz RAM
  • X570 anakart
  • Samsung SSD 480GB 970 Evo
  • 2 TB Seagate Barracuda HDD
Sistemim yukarıda gördüğünüz gibidir, yaklaşık 1 hafta önce topladım ve oyun testlerini yapma fırsatı buldum bu süreçte fakat bütün oyunlarda FPS olması gerekenden çok daha düşük çıkıyor. Sebebi ne olabilir? Örneğin, Black Desert Online'da en yüksek ayarlarda şehir içi 70 ila 90, boş arazilerde 110 ila 160 arası, combatlarda ise şehir içi ile hemen hemen aynı. GPU kullanımı 40 ila 65 arası geziyor. DS3 gibi 60FPS kilitli oyunlarda da arada bir 50 gibi düşüşler yaşanıyor. 1 haftadır çözemedim ve durum çok canımı sıktı, sizce sebebi ne olabilir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk olarak sadece online tabanlı oyunlarda denemeyin internet odaklı gecikmeler FPS 'i etkiler. DS3 dediğiniz Dark Souls 3 ise o oyun bir kıstas olabilir ama eski olduğundan 1-2 alternatif oyunlarda daha deneyip sonuçları bildirin. Birde hangi çözünürlükte oynuyorsunuz bunu da belirtin.

Bunların cevapları gelmeden 3 önerim var. Birincisi tüm sürücülerinizi kurun. Çipset dahil https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570 buradan AMD Chipset Drivers sürücünüzü indirip kurabilirsiniz. İkinci önerim ise anakartın BIOS sürümü güncel mi değil mi sitesinden bakıp kontrol edin. Eğer güncel değil ise güncelleyin. BIOS pek çok sorunu çözer. Son önerim ise RAM 'lerinizin doğru slotlara takıldığından emin olun. Anakartınız DUAL Channel özelliğine sahip 2 adet RAM 'in dengeli çalışabilmesi için doğru 2 slota takıldığından emin olun. Doğru slotlar anakart kitapçığında belirtilir. Ayrıca yapmadıysanız BIOS üzerinden 3600 MHz frekansa XMP ile RAM 'leriniz OC edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri