Yardım RTX 3050 Forza Horizon 4 Deteklenmeyen Ekran Kartı Hatası

ghost_753

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
dostlar bana yardımcı olurmusunuz desteklenmeyen ekran kartı tespit edildi hatası alıyorum forza horizon 4

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Ekran kartını uyumlu, directX yüzünden oluyor bu sorun. Directx 12 nin düzgün kurulu olduğundan emin ol, ayriyeten microsoft run time paketini kur. Nvıdıa denetim masası ayarlarını yap düzelir.

KS

ghost_753

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekran kartını uyumlu, directX yüzünden oluyor bu sorun. Directx 12 nin düzgün kurulu olduğundan emin ol, ayriyeten microsoft run time paketini kur. Nvıdıa denetim masası ayarlarını yap düzelir.
kral microsoft run time nerden indiricem link atarmısın rica etsem

KS

ghost_753

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba,

Windows tuşuna basıp dxdiag yaz. Eğer DirectX sürümün eskiyse, aşağıdaki linkten indir: Microsoft DirectX İndir DirectX sürümünün 12 veya üzeri olması gerekiyor.
indirdim kurdum ama gene açmadı

Merhaba,

Windows tuşuna basıp dxdiag yaz. Eğer DirectX sürümün eskiyse, aşağıdaki linkten indir: Microsoft DirectX İndir DirectX sürümünün 12 veya üzeri olması gerekiyor.

Ekli dosyalar

• görsel_2025-10-20_080341826.png
    görsel_2025-10-20_080341826.png
    21.2 KB · Görüntüleme: 11

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
indirdim kurdum ama gene açmadı
Bilgisayar güncel mi kardeşim? Eğer güncel değilse sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir.

Ayrıca oyuna Steam üzerinden giriyorsun, değil mi? Eğer öyleyse doğrulama gerekebilir. Şu adımları dene:

Steam’de oyuna sağ tıkla.

Özellikler > Yerel Dosyalar sekmesine gir.
Dosyaların bütünlüğünü doğrula seçeneğine tıkla.

Bunların hepsi tamamsa, aşağıdaki linkten VC Redist dosyasını indirip kur: Microsoft Visual C++ Redistributable (En Güncel Sürüm) Kurulumdan sonra bilgisayarını yeniden başlat ve oyunu tekrar dene.

KS

ghost_753

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bilgisayar güncel mi kardeşim? Eğer güncel değilse sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir.

Ayrıca oyuna Steam üzerinden giriyorsun, değil mi? Eğer öyleyse doğrulama gerekebilir. Şu adımları dene:

Steam’de oyuna sağ tıkla.

Özellikler > Yerel Dosyalar sekmesine gir.
Dosyaların bütünlüğünü doğrula seçeneğine tıkla.

Bunların hepsi tamamsa, aşağıdaki linkten VC Redist dosyasını indirip kur: Microsoft Visual C++ Redistributable (En Güncel Sürüm) Kurulumdan sonra bilgisayarını yeniden başlat ve oyunu tekrar dene.
bilgisayar güncel driver güncel microsoft store den giriyorum oyuna olmuyor

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
bilgisayar güncel driver güncel microsoft store den giriyorum oyuna olmuyor
Tamam o zaman, bir de şunu dene lütfen:

Microsoft Store’u sıfırlamayı dene.
Win + R tuşlarına bas.
Açılan Çalıştır penceresine wsreset.exe yaz.
Kısa bir süre siyah bir ekran açılacak, 1–2 saniye bekle; ardından Microsoft Store otomatik olarak açılacaktır.

Daha sonra oyunu yönetici olarak çalıştırmayı dene.

Eğer bu da işe yaramazsa, DDU ile ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldır. Ardından ekran kartının en güncel sürümünü indirip tekrar yükle.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
hayır masaüstü hazır sistem
Bunu kurup dene bir de Nvıdıa ayarlarını yap, Nvıdıa kullanmadığım için ayarları bilmiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri