RTX 3060 ekran kartına APU sistem önerisi

Steve Stifler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başlıkta belirttiğim gibi 10K gibi bir bütçem var Tüm setup'a dahil.
Yapmak istediğim önce beni orta seviye oyunlarda yüksek fps aldırtacak bir APU sistem istiyorum.
Sonra fiyatlar düşünce RTX 3060 12GB ekran kartı alıp takmayı düşünüyorum.
Örnek sistem atabilirsiniz. Yok kardeş öyle bir şey olmaz diyebilirsiniz öyle derseniz ise yardımcı olun lütfen yapabileceğim şeyleri sunun bana.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
APU işlemcilerin tek çekirdek performansı çok başarılı değildir. Bu yüzden ekran kartı besleme kanadında diğer işlemciler gibi performans gösteremezler. En güçlü APU işlemcisini alsanız bile çok tatminkar bir sonuç alamayabilirsiniz. Şuan en tepe APU işlemcilerde Ryzen 7 4700G var ki oda oyun performansı olarak 3600X ile denk bir işlemci sayılabilir. Yani ne çok iyi ne çok kötü. 3060 kartını besler 4700G ama ileride daha fazla FPS almak için işlemcinizi yükseltmeniz gerekebilir. 10K bütçeye her şey dahil demişsiniz. 2500 TL gibi bir bütçeyi monitör ve ekipmanlara ayırsak 7.5K size sistem için kalıyor. 10400F işlemcisi ile 3060 kartı beslenebilecek ekran kartı dahil güçlü bir makine alınabilir.

BLADE-1660 - 7.600 TL
Bu sistem ile ileride 3060 kartını kullanabilirsiniz. Ayrıca 1660 kartı ile şuan oyunda oynayabilirsiniz. Ancak PSU uygun değil 3060 kartına ileride oda değişmeli bilginiz olsun.

Kalan 2400 TL bütçeye monitör ve ekipmanlarınızı önereceğim buna onay verirseniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri