RTX 3080 ve 12700K sistem uyumluluğu nasıl?

alidaskapi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar hocam,

Ben yeni bir sistem topladım fakat anakart seçimim kötü mü olmuş bunu sormak istiyordum.

Özellikler şu şekilde:

• İşlemci: Intel Core i7 12700K
• Anakart: MSI PRO Z690-A DDR4 5200MHz(OC) DDR4 Soket
• Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3080 V2 OC 10GB GDDR6X 320 Bit LHR
• Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO Siyah 3600MHz CL18 DDR4(2 adet 32GB)
• SSD: SAMSUNG 1TB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
• Kasa: Cooler Master MasterCase H500 ARGB 750W 80+ Bronze
• Sıvı Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML360 ILLUSION RGB 360mm

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Cvp: Donanım uyumluluğu

Uygun görünüyor. Tam 4x8 yapın ram dicektim sonradan farkettim zaten yapmışsınız. Gayet uygun duruyor belki farklı kasa seçimleri olabilir.

KS

alidaskapi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Donanım uyumluluğu

Atalayq' Alıntı:
Uygun görünüyor. Tam 4x8 yapın ram dicektim sonradan farkettim zaten yapmışsınız. Gayet uygun duruyor belki farklı kasa seçimleri olabilir.
Çok teşekkürler hocam. Bir diğer korkum PSU gücünün yetmemesi, umarım sorun çıkmaz.

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

alidaskapi' Alıntı:
Atalayq' Alıntı:
Çok teşekkürler hocam. Bir diğer korkum PSU gücünün yetmemesi, umarım sorun çıkmaz.

Büyük ihtimalle psu yetecektir

Hazır sistem olarak mı alıyorsunuz ve sisteme ne kadar ödeyeceksiniz

Eframes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Psu yeterli olucaktır.Kasayı  param var yeter diyorsan H500P model seç üst panele fan modülastonu daha rahat yaparsın ve daha şekil duruyor ben düz h500 modelinin üst panelini beğenmiyorum şahsen sırf td500 ü de o yüzden seçmemiştim sistem toplarken

Eframes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Psu yeterli olucaktır dedim ama Bronz sertifikaymış bir değişiklik yapıp 850w 80+ Gold sertifika bir Psu düşünebilirsin sistem açısından daha sağlıklı olucaktır.Kasa olarakda düz h500 yerine şahsen ben H500P seçerdim üst panelin düz olması h500 ve td500'ün estetiğini biraz bozuyor bence.Kendi sistemimde H500P kullanıyorum.Sistem yılan olmuş güle oynaya kullan inş.  :D

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420

alidaskapi' Alıntı:
Atalayq' Alıntı:

Psu gücü net olarak yetecektir. Ben ihtimal vermiyorum yetmeyeceğine. Belki kasa değiştirirseniz 850lik bulabilirsiniz. Ama gerek yok diye düşünüyorum

Kasa ve psu için ayırabileceğiniz max bütçe nedir? Ses yalıtımlı vs. Gibi özellikler istiyor musunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bellek frekansı keşke daha yüksek seçilseymiş. 12700K işlemcinin DDR5 desteğini es geçiyorsunuz bari DDR4 yüksek hızda bir bellekle aradaki farkı kapatsaydınız iyi olurdu. 4000MHz+ bir hız iyi olurdu.

750W PSU yeterli olur ama PSU çok yorulacak. İşlemci zaten 190-210W civarı anakarta ve sıcaklığa göre değişir ama güç tüketiyor yükte. GPU modeliniz de keza benzer şekilde marka modele göre değişir ama o model için 300-350W arası güç tüketiyor kart yine soğutmaya göre değişir. Sadece CPU ve GPU modeliniz yükte 500W+ güç tüketecek yani. Bence PSU modelinizi 850W iyi bir ürün seçin. Sertifika çok önemli değil ama GOLD altına inmeyin bence bu ayarda bir sistem için.

KS

alidaskapi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Aras_1' Alıntı:
alidaskapi' Alıntı:

Büyük ihtimalle psu yetecektir

Hazır sistem olarak mı alıyorsunuz ve sisteme ne kadar ödeyeceksiniz

Hocam parçaları itopya üzerinden ben seçtim toplamda 47100 tl tuttu

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bellek frekansı keşke daha yüksek seçilseymiş. 12700K işlemcinin DDR5 desteğini es geçiyorsunuz bari DDR4 yüksek hızda bir bellekle aradaki farkı kapatsaydınız iyi olurdu. 4000MHz+ bir hız iyi olurdu.

750W PSU yeterli olur ama PSU çok yorulacak. İşlemci zaten 190-210W civarı anakarta ve sıcaklığa göre değişir ama güç tüketiyor yükte. GPU modeliniz de keza benzer şekilde marka modele göre değişir ama o model için 300-350W arası güç tüketiyor kart yine soğutmaya göre değişir. Sadece CPU ve GPU modeliniz yükte 500W+ güç tüketecek yani. Bence PSU modelinizi 850W iyi bir ürün seçin. Sertifika çok önemli değil ama GOLD altına inmeyin bence bu ayarda bir sistem için.
Anladım hocam ama işte iş işten geçti biraz siparişi vermiştim önceden, umarım sorun çıkmaz çıkacak olursa da değiştiririz artık yapacak pek bir şey yok :/

Atalayq' Alıntı:
alidaskapi' Alıntı:

Psu gücü net olarak yetecektir. Ben ihtimal vermiyorum yetmeyeceğine. Belki kasa değiştirirseniz 850lik bulabilirsiniz. Ama gerek yok diye düşünüyorum

Kasa ve psu için ayırabileceğiniz max bütçe nedir? Ses yalıtımlı vs. Gibi özellikler istiyor musunuz?

Ya hocam ben siparişi geçen hafta pazar günü itopya üzerinden verdim malesef, artık değiştirme şansım yok. Ses yalıtımı falan çok önemli değil zaten benim için.

ugur.gozaydin' Alıntı:

Buarada DDR5 ramler aşırı pahalıydı baya fark ediyordu, ayrıca internetten ddr4 ve ddr5 karşılaştırmasına baktığımda çok ufak farklar vardı performans açısından o yüzden ddr4 seçtim.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Cvp: RTX 3080 ve 12700K sistem uyumluluğu nasıl?

RTX 3080 ve 12700K performans olarak birbirine gayet uyumlular. Parça kalitesi anlamında da gayet bilinçli ve iyi seçimler yapılmış. Eklemek istediğim bir ekstra bulunmuyor. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: RTX 3080 ve 12700K sistem uyumluluğu nasıl?

DDR4 frekansınızı yüksek tutun demiştim ben size aradaki farkı minimuma çekmek için. Bu arada bant genişliği farkı var DDR5 belleklerde o farkı göz ardı ediyorsunuz. DDR5 alın demedim DDR4 frekansınızı yüksek tutun dedim özetle.

KS

alidaskapi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: RTX 3080 ve 12700K sistem uyumluluğu nasıl?

OceanLaB' Alıntı:
RTX 3080 ve 12700K performans olarak birbirine gayet uyumlular. Parça kalitesi anlamında da gayet bilinçli ve iyi seçimler yapılmış. Eklemek istediğim bir ekstra bulunmuyor. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
Çok teşekkürler hocam :) Allah daha iyilerini sizlere nasip etsin.

ugur.gozaydin' Alıntı:
DDR4 frekansınızı yüksek tutun demiştim ben size aradaki farkı minimuma çekmek için. Bu arada bant genişliği farkı var DDR5 belleklerde o farkı göz ardı ediyorsunuz. DDR5 alın demedim DDR4 frekansınızı yüksek tutun dedim özetle.
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Buarada aldığım sıra stok sorunu vardı nerdeyse her parçada biraz da o yüzden kaynaklandı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri