https://m.hexus.net/tech/reviews/graphics/145612-palit-geforce-rtx-3080-gamingpro-oc/
şurada çok kapsamlı bir inceleme yazısı var , telefondan girdiğim için next page yapıyorum PC den ne olur bilmiyorum ilerleyerek bakabilirsiniz .
https://www.techpowerup.com/review/...0-gaming-pro-oc/single-page.html#introduction
Bıraktığım diğer linkte de ciddi detaylı incelemesi yer alıyor.
İNceleme olarak bu kadar yeterli diye düşünüyorum link açısından . Genel izlenimim evet attığım videodaki kadar yerden yere vurmamışlar fakat , clock speed konusunda stock rtx 3080 in üstüne çok çıkamaması , performans verilerinin beklenenden düşük çıkması ( birçok oyunda OEM rtx 3080 in gerisinde kalıyor )
Fan sesinin rakiplerine göre rahatsız edici olması
Isı değerlerinin fena olmaması ( ortalama üstü )
Ama bunların yanı sıra fiyatının da diğer üreticilerden ucuz olması , diğer üreticilerden kasa içinde daha az slot kaplaması gibi artılarından da bahsetmişler.
Şahsi fikrim araştırmam sonucu ; 3070 ve üzeri kartlarda arada 1-2 k fiyat farkı olsa bile üst seviye bir kart almanın daha iyi olacağı yönünde.
Örn ;gamerock oem rtx 3080 den yüzde 12 daha performanslı ama bu kart yer yer altında kalıyor founders edition kartın .
Eğer arada 3-5 k fiyat farkı varsa tercih edilebilir , ama daha düşükse fiyat farkı üst seviye modellere bakılmasında fayda var diye düşünüyorum . Çok ciddi bir araştırma çıkarımı değil bu sonuç bunu da belirteyim .
Son olarak Palit ve Evga (25 yaş üstü tüm kardeşlerim abilerim bilir ) zamanının tüm internet kafelerin ve bilgisayar teknik servislerinin duvarlarını ve camlarını süsleyen markalar , ulaşılması zor ama zamanının muhteşem ürünleri . Bu 2 markaya daha duygusal yaklaşmamıza sebep oluyor olabilir ( benim için böyle ) . Ama iyiye iyi kötüye de kötü demeliyiz . Game rock OC kesinlikle uygun fiyat bulunursa kaçırılmayacak bir seri iken , gaming pro ve gaming OC rakiplerine nazaran daha alt seviyede kalıyor . İyi geceler Uğur , yorumunu bekliyorum . Bence keyifli bir başlık ve konuşma oldu. Hatta aklıma 1 GB 256 bit Evga 9800 GT m geldi.
OceanLaB' Alıntı:
Perşembe günü MSI RTX 3080 12GB LHR vs RX 6900 XT vs RX 6800 XT vs RTX 3070 adlı video yayınlayacağım. Konuyu görünce yorumlamak istedim. 4 kart arasında şaşırtıcı bir sonuç olmasına karşın MSI RTX 3080 SUPRIM X modeli 78 derecelere çıkıyor. Fakat RX 6900 XT ve RX 6800 XT 65 derecelerde.
Sonra şaşırdım dedim normalde AMD tabanlı kartlar piyasada tam tersi algıda. İçini açtım ne göreyim; 15 adet termal ped kullanılmış. Buna rağmen 78 dereceleri görüyor. 6900 XT'nin içini açtığımda ise 5 termal ped var. Fakat VRM ve mosfetlerin üzeri metalleri ile kapatılmış. Termal ped yerine ince metal kaplama çok daha iyi bir sonuç üretiyor. Açıkçası SUPRIM X gibi bir karttan da aynı performansı beklerdim.
Başlığa hoşgeldin hocam , merakla bekliyorum videoyu , yanlışım varsa düzeltin MSI gpu konusunda ya hep çok sesli çalıştı ya da ısı değerleri rakiplerine nazaran 3-5 derece yüksekti ( sıvı soğutmalı modellerden bahsetmiyorum ) . Ama top tier gpu larına da yakışmamış . Bir bilgilendirme de ben ekleyeyim Evga Ftw3 Rtx 3070 tam yükte yüzde 70 fan hızı ve 65-66 dereceyi geçtiğini hiç görmedim . Konuya devam edeyim

sanırım AMD tabanlı kartların sıcak çalışma algısı ATI zamanlarından geliyor . Cayır cayır yanıyordu o zaman kartlar