RTX 3090 undervolt zararlı mı?

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Elimde 3090 var bazı oyunlarda 78 dereceye çıkıyor diye undervolt yaptım. 850 mV ye 1770 MHZ yaptım. Cyberpunk da 76 sıcaklık alırken artık 65 geçmiyor ve FPS düşüşü yaşamadım Death Stranding aynı şekilde ne kapanma nede başka birşey ile karşılaştım. Ekran kartına zarar vermez değil mi hatta ömrünü uzattığını duymuştum doğru mu?

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Bende 3090 ti kullanıcısıyım fakat full ayarlarda da açsam hiç o dereceleri görmedim marka nedir kartınızın

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Maksimum sıcaklıksa eğer o kart için kötü değerler değil normal sıcaklıklar bence. Belki 2-3 derece fazla. Kasa hava sirkülasyonu bile etkileyebilir o kadar. O kart derken 3090 için konuşuyorum ki evga ftw3 soğutması iyi kartlardandır. Undervolt yapmak bana pek uygun gelmiyor. %100 gpu kullanımında illa ki performans düşecektir.

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Evga rtx 3090 FTW3 Ultra. Siz hangi oyunları oynuyorsunuz ve kaç derece görüyorsunuz ?
Benimde Evga 3090 ti ftw3 ultra
Ekran kartı fanlarının daha agresif çalışması için ekran kartı üzerinde bulunan mode switch ayarı yaptınız mı ?

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Benimde Evga 3090 ti ftw3 ultra
Ekran kartı fanlarının daha agresif çalışması için ekran kartı üzerinde bulunan mode switch ayarı yaptınız mı ?
Hayır şuan kart normal mod da çalışıyor.
Maksimum sıcaklıksa eğer o kart için kötü değerler değil normal sıcaklıklar bence. Belki 2-3 derece fazla. Kasa hava sirkülasyonu bile etkileyebilir o kadar. O kart derken 3090 için konuşuyorum ki evga ftw3 soğutması iyi kartlardandır. Undervolt yapmak bana pek uygun gelmiyor. %100 gpu kullanımında illa ki performans düşecektir.
Evet 78 üzerini hiç görmedim Hot Spot sıcaklığı da normal sıcaklık neyse onun 10 derece üstü 78 normal sıcaklıksa 88 Hot Spot. Ama tabi 78 her oyun için geçerli değil bazı oyunlarda 71-74 bazılarında 76 vb. Gidip geliyor.

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Hayır şuan kart normal mod da çalışıyor.

Evet 78 üzerini hiç görmedim Hot Spot sıcaklığı da normal sıcaklık neyse onun 10 derece üstü 78 normal sıcaklıksa 88 Hot Spot. Ama tabi 78 her oyun için geçerli değil bazı oyunlarda 71-74 bazılarında 76 vb. Gidip geliyor.
Oc moduna alırsanız fan açma dereceleri daha erken olacaktır ben OC modda çalıştırıyorum fanlarda rahatsız edici yükselme veya kartta ısınma olmuyor

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26

Bu videoyu izleyerek yaptım ben FPS düşüşü görmedim daha en fazla 5 düşmüştür şuan Death Stranding oynuyorum 140-170 aralarında dönüyor DLSS açmadım ayarlar 2K Ultrada. OC modunu bilerek açmıyorum fan ömürleri azalmasın diye undervolt zararsızsa şuan aşırı stabil çalışıyor. Videodaki adam 825 mV ben 850mV yaptım

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87

Bu videoyu izleyerek yaptım ben FPS düşüşü görmedim daha en fazla 5 düşmüştür şuan Death Stranding oynuyorum 140-170 aralarında dönüyor DLSS açmadım ayarlar 2K Ultrada. OC modunu bilerek açmıyorum fan ömürleri azalmasın diye undervolt zararsızsa şuan aşırı stabil çalışıyor. Videodaki adam 825 mV ben 850mV yaptım
Aklımızda bulunsun :)

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Biraz yabancı kaynak taradım zararı olur diyen pek yok. Sadece Boşuna para ödemiş gibi olursun kaybettiğin performansa göre denmiş. Bir de dikkatimi çeken "undervolt ve ya oc yaptığınızda bu durum ayarla ve unut şeklinde olmamalıdır her driver ya da sistemi etkileyebilecek güncellemede kontrol edilmesi gerektiği" yorumu oldu.

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Rtx
Biraz yabancı kaynak taradım zararı olur diyen pek yok. Sadece Boşuna para ödemiş gibi olursun kaybettiğin performansa göre denmiş. Bir de dikkatimi çeken "undervolt ve ya oc yaptığınızda bu durum ayarla ve unut şeklinde olmamalıdır her driver ya da sistemi etkileyebilecek güncellemede kontrol edilmesi gerektiği" yorumu oldu.
RTX olduğu için MSI Afterburner de yapıyorum. İstediğim zaman direkt normal ayarlarına geri cekebiliyorum istediğim zamanda undervolt yapabiliyorum. Ben araştırdım neredeyse hiç eksisi olmadığını hatta düşük voltaj da çalıştığı için ömrü uzun olduğunu söylediler. Çalışma voltajına dokunmadım sadece max voltajı ile oynama yapıyoruz eğer stabil çalışmazsa küçük hatalar veriyor o kadar şimdiye kadar hiç kötü yoruma rastlamadım. Hatta bu şekilde devam edicem hata vb. Şeylere rastlarsam yazarım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri