RTX 4000 serisi lansmanı sonrası beklentiniz nedir?

RTX 4000 serisi lansmanı sonrası beklentiniz nedir?

• 4000 serisi bahsedilen fiyatlarda çıkar 3000 serisi fiyatları düşer.

Kullanılan: 4 33.3%
  • 4000 serisi bahsedilen fiyatlardan pahalı çıkar 3000 serisi fiyatları değişmez.

Kullanılan: 3 25.0%
  • Dolar yükselir, tüm kartlar halaya durur.

Kullanılan: 5 41.7%

• Kullanılan toplam oy
    12

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
Ben çok ciddi indirimler bekliyorum. 3xxx serisinde. 4xxx serisi performans olarak baya üzerinde geliyor 3xxx in bir de dlss 3.0 desteklememe mevzusu var. Fiyatlarıda uçuk bulmadım 4xxx serisinin. Birde intelin gpular piyasaya girdiğinde seyret curcunayı

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Açıkçası ben çok ciddi bir indirim beklemiyorum. Nvidianın vadettiği değerleri alacağını da sanmıyorum. Dört kat performans artışı çok iddialı değil mi? Çıksın bakalım kartlar gerçek hayat performanslarını görelim. Ne zaman kartlar raflarda olacak belli mi? Türkiye için söylemiyorum. Amerikada satıldığı gün bilgiler akmaya başlar. Çok büyük ses getireceği kesin. Ya performansıyla ya da balon patladı diyerek. Ben kart bakma arefesindeydim artık 4000 serisinin performansını bekleme kararı aldım. Gerçekse 3080 3090 ı öldürür dediğiniz çok ciddi indirim olabilir o zaman.

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
Açıkçası ben çok ciddi bir indirim beklemiyorum. Nvidianın vadettiği değerleri alacağını da sanmıyorum. Dört kat performans artışı çok iddialı değil mi? Çıksın bakalım kartlar gerçek hayat performanslarını görelim. Ne zaman kartlar raflarda olacak belli mi? Türkiye için söylemiyorum. Amerikada satıldığı gün bilgiler akmaya başlar. Çok büyük ses getireceği kesin. Ya performansıyla ya da balon patladı diyerek. Ben kart bakma arefesindeydim artık 4000 serisinin performansını bekleme kararı aldım. Gerçekse 3080 3090 ı öldürür dediğiniz çok ciddi indirim olabilir o zaman.
Dlss 3.0 için bile beklenir bence

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
40xx vs 30xx 4 serisi çıktığın da fiyatlar tahminimce düşer umarım. Misal 3080 16 bine düştü ben MSI marka düşünüyorum. 4080 de 20 bin ki böyle bişey olmicak oldu diyelim. 20 bin verip 4080 alırım ama 3080 17 bin oldu 4080 de 27 bin olursa kesinlikle 4080 almam tamam FPS farkı çok var ama 10 bin lira fark olursa alamam değmez bence. Yani 3 4 bin fark olursa 4 serisi alınır. Umarım 4080 12gb 20 25 bin arasında olur.

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Her şey piyasaya çıktığındaki fiyatına değilde vereceği performansa bağlı bence. O süreden önce keskin bir hareket beklemiyorum fiyatlarda. Tabii doların da hareketlenmediğini varsayıyorum. Benim isteğim değil de tahminim yazılan rakamların en az %20-%25 üzerinde fiyatlanacağı 4000 serisinin. Ama vaadettiklerinin yarısını bile gerçekleştirse başarılı sayarım ve 3000 serisinde çok fazla olmamakla ufak düşüşler olabilir. Ne zaman piyasaya çıkacağı belli mi? 15 Ekim gibi birşey okudum.

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Bence indirim filan hissetmeyecez. Cumhurbaşkanlığı ekonomi politikaları kurulu bile yıl sonu dolar hedefinı 21.5 tl olarak güncelledi. Merkez bankasının uygulanan ekonomi modeli gereği faiz indirmeye devam edeceği ortada , yeni modele göre öncelik iş gücü, enflasyon değil. Bu şartlarda birde aç gözlü pc piyasasını ve satıcılarımızıda düşünürsek doların gidişatı açısından indirim olsada bu yansımayacak diye düşünüyorum.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
@OceanLaB Taner hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda bir de uzman görüşü alalım.

Beklentim şu yönde;

RTX 4000 serisi çok pahalı. Jensen artık Moore's Law's dead açıklaması yaptı. Yani 2x performans artışına düşük maaliyet farkı yok diyor. Haliyle fiyatlar orada bayağı el yakacak. Satışların düşeceğini düşünüyorum net olarak.

RTX 3000 serisi de haliyle ETH bitti. Mining olayları düştü. Oradaki fiyatların da yeni seri geleceğinden dolayı markalardan özel fiyatlı kampanyalar geleceğini düşünüyorum. Çok iyi fiyatlı RTX sistemler çıkabilir. Tekil olarak satmak çok işlerine gelmiyor markaların. O yüzden tekil fiyatlarda indirimler olabilir, ancak yüksek olmaz.

Marka genelde ekran kartımı alan, PSU, anakart veya kasamı da alsın istiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri