RTX 4060Ti Ekran Kartı Isınıyor

ophellium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selam Zotac 4060 Ti'lı bir PC aldım yaklaşık 1.5 ay oluyor. 2 3 gün öncesine kadar boşta GPU sıcaklığı 30 37 arasıydı ancak 3 gündür boşta sıcaklık 32'den başlayıp yavaş yavaş 42'ye doğru gidiyor. Sonra fanları çalıştırıp 32'ye geri düşüyor ve bu döngü de devam ediyor. Bunun sebebi neden olabilir? (kasayı temizledim, DDU ile temiz kurulum yaptım)

YunusBaltacı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Ekran kartlarında böyle bir özellik var zaten belirli bir dereceye gelinceye kadar fanları çalıştırmıyor.Bende de Galax'ın 4060 Ti modeli var belirlği bir dereceye çıkana kadar fanı çalışmıyor.

KS

ophellium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartlarında böyle bir özellik var zaten belirli bir dereceye gelinceye kadar fanları çalıştırmıyor.Bende de Galax'ın 4060 Ti modeli var belirlği bir dereceye çıkana kadar fanı çalışmıyor.
yok hocam asıl sıkıntı önceden 32 37 arası iken şimdi 32 den başlıyor 33, 34 diye 43 e gidiyor

GUTS_911

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
yok hocam asıl sıkıntı önceden 32 37 arası iken şimdi 32 den başlıyor 33, 34 diye 43 e gidiyor
Farklı uygulama dosya vs... indirip kurduysan eğer görev yöneticisi kısmında arka planda ağırlıklı çalışan yeni programlar olabilir hocam, onları bir kontrol edin isterseniz...

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Siz boşta sanırken bazı uygulamalar ise altta çalışır, eğer bu uygulama GPU kullanan bir uygulama ise zaten ekran kartı kullanılmaya başladığında aniden sıcaklık değişimi sağlar.

Bu arada bir dipnot düşeyim: ekranda fareyi gezdirirken bile GPU'nun kullanım yüzdesi artar. Görev yöneticisi veya performans izleme programlarından birini açıp masaüstünde boşta dururken bile fareyi hızlıca hareket ettirip bunu gözlemleyebilirsiniz. Kullanımı biraz olsun artınca sıcaklık değişimi de beraberinde gelir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri