45.000-60.000 TL RTX 4070 Ve 5060 Laptop Önerisi.

xMichu32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Fark etmez
Ekran Kartı
Rtx 4070 ve RTX 5060
(bütçe 70k ya kadar çıkar)Merhaba, bugün HP Omen 17-DB0015NT (A44qlea) model laptopu alacaktım ancak ben karar verene kadar fiyatı 64 binden 70 bine çıktı. Keşke biraz daha hızlı davransaydım… Neyse, artık söylenecek bir şey yok 😅

Yeni bir laptop arayışındayım ve aşağıdaki kriterlere göre önerilerinizi bekliyorum:

• Ekran: QHD çözünürlük ve 240Hz (veya üzeri) yenileme hızı tercih ederim.
  • Depolama: En az 1 TB SSD.
  • RAM: 32 GB olması çok iyi olur ama 16 GB olup sonradan yükseltilebilecek modeller de değerlendirilir.
  • Kasa Kalitesi: 4-5 yıl kullanmayı planladığım için sağlam bir kasa yapısı önemli. Aşırı sağlam olmasına gerek yok ama dayanıksız da olmasın.
  • Fiyat: Maksimum bütçem 70 bin TL ama ne kadar uyguna alırsam o kadar iyi olur.
Ayrıca biraz alakasız olacak ama Victus modelleriyle ilgili kasa kalitesi, Hall sensör hatası ve ısınma performansı hakkında bilgisi olanlar varsa, bu konuda da yorumlarını merak ediyorum.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim! 🙏

Victus için bahsettiğim laptop bu: https://www.hepsiburada.com/hp-vict...-240-hz-qhd-notebook-7z4l9ea-pm-HBC00004KGS1J

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
232
VİCTUS da ipin ucundan dönmüşsün
hall sensör effect hatasını duymadın sanırsam

Ryzen 9 8940HX
32 gb ram
1 tb m2 ssd
rtx 5070
16'' 300 hz panel
tam üst sınırın bütçe olarak

ssd 2 tb olsa tadından yenmezmiş
ama onu da yükseltirsin ilerde

KS

xMichu32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
VİCTUS da ipin ucundan dönmüşsün
hall sensör effect hatasını duymadın sanırsam

Ryzen 9 8940HX
32 gb ram
1 tb m2 ssd
rtx 5070
16'' 300 hz panel
tam üst sınırın bütçe olarak

ssd 2 tb olsa tadından yenmezmiş
ama onu da yükseltirsin ilerde
hall sensör hatasından haberim var aynı konuyu başka bir forumda da paylaşdım , ama konu möderatör tarafından düzenlenmiş tekrardan kopyalayınca fark etmedim konu içerisinden önceden yazılıydı bu konuda bir bilginiz varsa yazabilir misiniz?

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
232
hall sensör hatasından haberim var aynı konuyu başka bir forumda da paylaşdım , ama konu möderatör tarafından düzenlenmiş tekrardan kopyalayınca fark etmedim konu içerisinden önceden yazılıydı bu konuda bir bilginiz varsa yazabilir misiniz?
konu çetrefilli
cihazın içindeki sensörün bir süre sonra bozulması sonucunda
uygu moduna girmiş gibi tepki vermesi
ekranın kullanım sırasında kapanması gibi etkiler

işin garip tarafı
servise gittiğinde de kesin bir çözümü olmaması

işin ahlaki tarafı da
servise başvuran müşterilerin bazılarında
probleminiz çözüldü termal bakım yapıldı temizlik yapıldı gibi yalanlara başvurularak aslında o soketin yerinden çıkarılması

bunun da bazı durumlarda olumsuz etkisi mevcut

bu yüzden alınmaz o modeller şu an

attığım ürüne bakabilirsiniz
gerek işlemci gerek ekran kartı kanadında gayet güzel bir ürün

KS

xMichu32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
konu çetrefilli
cihazın içindeki sensörün bir süre sonra bozulması sonucunda
uygu moduna girmiş gibi tepki vermesi
ekranın kullanım sırasında kapanması gibi etkiler

işin garip tarafı
servise gittiğinde de kesin bir çözümü olmaması

işin ahlaki tarafı da
servise başvuran müşterilerin bazılarında
probleminiz çözüldü termal bakım yapıldı temizlik yapıldı gibi yalanlara başvurularak aslında o soketin yerinden çıkarılması

bunun da bazı durumlarda olumsuz etkisi mevcut

bu yüzden alınmaz o modeller şu an

attığım ürüne bakabilirsiniz
gerek işlemci gerek ekran kartı kanadında gayet güzel bir ürün
Hocam diğer forumdan da aynı model önerisi geldi o yüzden biraz geç cevap verdim aynısını buraya da atıyorum.

Sıcaklık benim için bir problem değil ancak bu laptopu 4-5yıl ve daha da uzun süre kullanmayı planlıyorum ve bir öğrenci olarak bir yurda ve bir akrabamın evi arasında sürekli gidip geliyorum yani mobilite önemli zaten 2K istememin sebebi de buydu ve GameGaraj'ın o kadar usun süre sorunsuz çalışma ihtimali ve teknik servis konusunda sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.

Cevabın içinde ayrıca teşekkür ederim.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
232
Hocam diğer forumdan da aynı model önerisi geldi o yüzden biraz geç cevap verdim aynısını buraya da atıyorum.

Sıcaklık benim için bir problem değil ancak bu laptopu 4-5yıl ve daha da uzun süre kullanmayı planlıyorum ve bir öğrenci olarak bir yurda ve bir akrabamın evi arasında sürekli gidip geliyorum yani mobilite önemli zaten 2K istememin sebebi de buydu ve GameGaraj'ın o kadar usun süre sorunsuz çalışma ihtimali ve teknik servis konusunda sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.

Cevabın içinde ayrıca teşekkür ederim.
Türkiye de teknik servis konusunda güveneceğin çok iyi bir marka varsa söyle de baş tacı edelim :)

asusun servisi ile ilgili servispointe işin düşsün gör bakalım nasıl rezil kepaze oluyorsun mesela

şimdi ben hiç korkma on numaradır gamegaraj hizmet konusunda diyemem sana ama
şunu da diyebilirim

bu piyasada fiyat performans anlamında güzel ürünler çıkarıyorlar
ama sadece bu yetmez marka değeri olan ürünler arasında piyasadatutunmak istiyorlarsa daha fazla önem vermeliler servis durumuna

burda şunu şahsi gözlemlerim sonucunda söyleyebilrim

işin asusun bir çok ürününde garanti hizmeti ile uğraşan servispointe düşeceğine
gamegaraja düşsün daha iyi

(tekrar tekrrar söylemek istemem ama bir daha söyleyeyim gamegaraj güzellemesi yapmıyorum gamegaraj servisi çok iyidir mükemmeldir demiyorum umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır :) )

KS

xMichu32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Türkiye de teknik servis konusunda güveneceğin çok iyi bir marka varsa söyle de baş tacı edelim :)

asusun servisi ile ilgili servispointe işin düşsün gör bakalım nasıl rezil kepaze oluyorsun mesela

şimdi ben hiç korkma on numaradır gamegaraj hizmet konusunda diyemem sana ama
şunu da diyebilirim

bu piyasada fiyat performans anlamında güzel ürünler çıkarıyorlar
ama sadece bu yetmez marka değeri olan ürünler arasında piyasadatutunmak istiyorlarsa daha fazla önem vermeliler servis durumuna

burda şunu şahsi gözlemlerim sonucunda söyleyebilrim

işin asusun bir çok ürününde garanti hizmeti ile uğraşan servispointe düşeceğine
gamegaraja düşsün daha iyi

(tekrar tekrrar söylemek istemem ama bir daha söyleyeyim gamegaraj güzellemesi yapmıyorum gamegaraj servisi çok iyidir mükemmeldir demiyorum umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır :) )
peki erazer hakkında bir şey diye bilir misin aşırı düşmüşler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri