Yardım RTX 5060 Ti R5 7500F Sistem Kendi Kendine Reset Atıyor

piko3450

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım bazen oyun oynarken bazen de YouTube'da video izlerken (PUBG arkada açık iken) kendi kendine yeniden başlıyor. Son zamanlarda 2 kere üst üste yeniden başlıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim bıktım artık.

Sorunun PSU'dan mı yoksa işlemci sıcaklığından mı olduğunu anlayamadım. İşlemcim PUBG'de 80 derece oluyor (bazen üstüne çıkıyor olabilir).
Olay görüntüleyicisi:

Ekran görüntüsü 2026-02-08 150901.png

Özellikler:
Fazeon F4 650W 80Plus Bronze.
XPG Lancer Blade siyah DDR5-5600MHz CL46 16 GB.
MSI Pro A620M-B
AMD Ryzen 5 7500F.
Zotac GeForce RTX 5060 Ti 16 GB.
MSI Spatium M470 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 1TB.
Rampage coolblade RB 1x120mm fanlı işlemci soğutucu.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Muhtemel şüpheliler. Teknik serviste testlerinin yapılması gerekir:
PSU gücü yetmiyor olabilir.
Anakartın işlemci güç beslemesi yetersiz kalıyor olabilir.

Kernel power problemleri gücün yetmemesi halinde ortaya çıkar. Bilgisayar yük altına girdiğinde eğer güç yetersiz geliyorsa bilgisayar kapanır.
NOT: Elektrik kesintileri de kernel power problemi olarak görünebilir. Elektrik kesilmişse veya anlık gidip gelmişse bunlar kernel power olarak olay görüntüleyicisinde de görünür. Ancak siz elektirik kesintisi olmadığı durumda kernel power görüyorsanız o zaman yukarıdaki 2 şüpheliyi bilgisayarcıda arıza tespiti yaptırıp değişmesi gereken bilgisayar parçasını öğrenebilirsiniz. Sisteminizde yetersiz kalan parça eğer sağlamsa garantiden değişim olmaz, 2. elden satıp daha iyisini almanız gerekir.

Son olarak işlemcinin 80 derece görmesi bir problem değil. 90 dereceleri görmüyorsa sorunsuz çalışması gerek. 85 dereceden sonra 90 dereceye yaklaşırken işlemci otomatik olarak hızını yavaşlatır, böylece daha az güç tüketerek daha fazla ısınmanın önüne geçmeye çalışır. Buna da kısaca Throttle diyoruz.
Alıntı:
İşlemcilerde, sistem sıcaklığı TJ Max (veya Tcase) değerinin üzerine çıktığında saat hızını düşürmek için kullanılan bir mekanizma olan "kısıtlama" (throttling), işlemciyi korumak ve kullanıcıya sisteminde aşırı ısınma sorunu olduğunu ve bunu takip etmesi gerektiğini bildirmek içindir.

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,437
Bilgisayarım bazen oyun oynarken bazen de YouTube'da video izlerken (PUBG arkada açık iken) kendi kendine yeniden başlıyor. Son zamanlarda 2 kere üst üste yeniden başlıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim bıktım artık.

Sorunun PSU'dan mı yoksa işlemci sıcaklığından mı olduğunu anlayamadım. İşlemcim PUBG'de 80 derece oluyor (bazen üstüne çıkıyor olabilir).
Olay görüntüleyicisi:

Ekran görüntüsü 2026-02-08 150901.png

Özellikler:
Fazeon F4 650W 80Plus Bronze.
XPG Lancer Blade siyah DDR5-5600MHz CL46 16 GB.
MSI Pro A620M-B
AMD Ryzen 5 7500F.
Zotac GeForce RTX 5060 Ti 16 GB.
MSI Spatium M470 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 1TB.
Rampage coolblade RB 1x120mm fanlı işlemci soğutucu.
PSU dandik ama yeniden başlatma genelde işlemciden kaynaklı olur. MSI AFTERBURNER ile oyunda değerlerini takip et. HWİNFO 64 de kullanabilirsin PC açıldıktan sonra başlangıcından itibaren bütün sıcaklıkları takip ediyor sana MAX ve MİN değerleri söylüyor. Eğer sıcaklıklarda bir anormallik yoksa PSU dan kaynaklı olabilir. Şahsen PSU dan kaynaklı olmasa bile değiştirirdim.

Ek olarak AİDA64 ile test yap. Sistemi komple yüke sok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri