Yardım RTX 5090 Için Msi Meg Ai1300P Atx 3.1 Mi, Corsair Hx1500I (2025) Mi Alınmalı?

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Yakın zamanda ASUS ROG ASTRAL RTX 5090 O.C aldım ve PSU almam gerekiyordu. Kararsız kaldığım için ikisini de kampanyalı stoklar tükenmeden satın aldım; duruma göre içlerinden birini iade edeceğim. Sizce hangisini iade etmeliyim? Sorunsuz ve uzun ömürlü olsun istiyorum. İlk defa bu kadar yüksek seviye donanım parçaları aldığım için aklım baya karışık ve sorunsuz kullanayım istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Fiyatları aşağıya yazdım; neden hangisini seçmem gerektiğini söylerseniz sevinirim:

MSI MEG AI1300P → 13.599 TL (20$ cashback var ama fiyata dahil etmedim)
Corsair HX1500i → 15.999 TL

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Msi nin aynı modelinin Atx 3.0 olanıda var onu tercih etmeyin, atx 3.1 olanı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Msi nin aynı modelinin Atx 3.0 olanıda var onu tercih etmeyin, atx 3.1 olanı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
ATX 3.1 aldım ama iki model arasında kaldım neden MSI önerdiğinizi söyleyebilir misinziz ?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
ATX 3.1 aldım ama iki model arasında kaldım neden MSI önerdiğinizi söyleyebilir misinziz ?
Aldıysan fark etmez 1000W ve üzeri ATX 3.1 PCIE 5.1 versiyonlar hemen hemen aynı kalitede extradan fazla para ödemene gerek yok, aralarındaki farkı gözle göremeyecekin zaten.

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Aldıysan fark etmez 1000W ve üzeri ATX 3.1 PCIE 5.1 versiyonlar hemen hemen aynı kalitede extradan fazla para ödemene gerek yok, aralarındaki farkı gözle göremeyecekin zaten.

Sorun şu ki, kararsız kaldığımdan ve kampanyalı stokların tükeneceğini bildiğimden ikisini de aldım. Seçim yapıp birini iade edeceğim ama hangisini seçmem gerektiği konusunda çok kararsızım. Uzun süre, belki 10 yıl hatta daha fazla kullanacağım için benim için sorun yaratmayacak bir model istiyorum.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Japon kapasitörlü yapısı sayesinde uzun ömürlü ve voltaj kararlılığı çok iyi. Ayrıca verimlilik ve sessizlik konusunda da sınıfının en iyilerinden bence MSİ devam :)

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Sorun şu ki, kararsız kaldığımdan ve kampanyalı stokların tükeneceğini bildiğimden ikisini de aldım. Seçim yapıp birini iade edeceğim ama hangisini seçmem gerektiği konusunda çok kararsızım. Uzun süre, belki 10 yıl hatta daha fazla kullanacağım için benim için sorun yaratmayacak bir model istiyorum.
Ben markasız 400W psuyu 18 yıl kullandım ama bir yıldırım düştü ekran kartı ve psu direk yandı. Normal şartlar altında uzun yıl iki markayı da kullanırsın ama kimse 10 yıl için bir şey diyemez, test sonuçlarına baktığımızda Msi yerine göre %10 birazdaha kararlı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri