Rtx2060 drop sorunu

Loyal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
özelikler:
asus dual rtx2060 6gb
ryzen 3500x
adata xpg gammix d30 2x8 gb 3000mhz cl16 ram
asus prime b450m k II
650 +80 bronz powersupp
her oyunda drop yiyor ufak ve bu benim gözüme takılıyo bunun sebebi nedir 2 hafta önce aldım driverlar tam hiçbir eksiği yok bilenler yardım ederse sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Donanımsal olarak hiçbir darboğaz veya başka bir sorun görünmüyor. Birkaç şeyden olabilir. 

• BIOS odaklı sorun olabilir. Güncel BIOS kullandığınızdan emin olun. Öncesinde anakart Çipset sürücünüzün kurulu olduğundan emin olun.
  • RAM frekansı sorunu olabilir. RAM 'lerinizin frekanslarını stok hızda deneyin. Yani ASUS anakart olduğundan dolayı DOCP profili kapalıyken test edin.
  • Sıcaklık sorunu olabilir kartın ve işlemcinin sıcaklıklarını FPS ve GPU + CPU birimlerinin yük ve frekans durumları ile gözlemleyin. Drop girdiği anda frekaslarda ve yük durumlarında düşük oluyor mu ve bunu aynı anda sıcaklık ile karşılaştırın. Belli bir sıcaklığa gelince mi oluyor bu durum anlamak için.
  • Güç kullanımı sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Kartın yazılımından yani GPU Tweak yazılımından kartın güç kullanımını 15-20% kadar düşürün ve böyle deneyin.
  • Sürücü sorunu olabilir kartın sürücüsünü tekrar kurun. Öncesinde DDU ile eski sürücüyü kaldırıp güncel sürücüyü tekrar kurup deneyin.
  • Disk odaklı sorununuz olabilir. Disk arızası vs. varsa yeni cihaz bile olsa fark etmez size sorunlu bir ürün gelmiş olabilir anlık takılmalar disk yaşatabilir. Diskin kendi yazılımından önerim kendi yazılımıdır ama yoksa kendi yazılımı CrystalDiskInfo yazılımından diskin hata durumlarını gösteren SS ler alıp paylaşın bakalım diskte sorun var mı. 
Aklıma şuan için başka bir sorun gelmiyorum ama bunları bir deneyin sonuçları paylaşın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri