Yardım Rtx4070 Super Oyunda, Testlerde Hata Ve Kapanma

balmuks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacak ama bi sorunla karşı karşıyayım yardımcı olursanız mutlu olurum. 15.10.2024 tarihinde gigabyte 4070 super windfore ekran kartı satın aldım. Hazırda kullandığım bir sistemim vardı 2070super’li
Ryzen 5 5600x işlemci
Tuf b450 pro anakart
16gb coesair ram
700w psu
1 tb kingston m2 ssd

İlk önce ekran kartımı değiştirmek istedim. Zamanla diğer bileşenleri toplarım diye düşündüm. Bu sisteme aldığım ekran kartını taktım (4070super) format attım. Oynamaya çalıştım oyundan directx hatası vererek attı. (win10pro/callofduty warzone). Sonra ekran kartı yeni nesildir belki işletim sistemini yükseltmem gerekir dedim win 11pro kurup tekrar denedim aynı directx hatasını aldım. Bu seferde dar boğaz olmuştur mevcut sistem yeterli değildir diye düşünerek bütün sistemi tekrar topladım. Yapacağım işlemi erkene aldım yani.
Ryzen 9 7900 işlemci
Msi pro b650m a wifi anakart
Xpg 32 gb 6400mhz ram
Gigabyte 850w gold sertifikalı psu
M2 ssd aynı. Onunda okuma hızı 3500mb yazma 2000 mb test ettim sorunu yok.

Yani bi tek ekran kartı 2 sistemde de sorun veriyor başka oyun denedim onda da kapanıyor. Gpu test uygulamaları yükeldim yüke girince kapanmaya başladı programlar. Forza horizon5 te de kapandı. Bi tek cs 2 çalışıyor gibi o da stabil değil gibi. Bütün güncellemeler bios güncellemeleri bios ayarları herşeyi yaptım az çok anlıyorum ama ne yaptıysam çözemedim başına gelen var mıdır?

Ekli dosyalar

• IMG_2170.jpeg
    IMG_2170.jpeg
    4 MB · Görüntüleme: 7

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri