- Tepki
- 14
Merhabalar, birkaç ay önce "rush rca131" model kasa ile bir sistem topladım. Bu sistemde 12400F işlemci kullandım. Fakat havalar ısındıkça yük altında işlemci sıcaklıkları artış gösteriyor. Yük altında 78-79 dereceleri görüyor. Stok soğutucuyu değiştirmek adına kule tipi hava soğutmalarını araştırdım. Fakat kasamın boyutundan kaynaklı kule tipi soğutucu takamayacağım gibi duruyor. RAM ile egzoz fanının arasında ortalama 11-12 cm boşluk var. Yani kule tipi soğutucular enine sığmıyor.
Araştırırken birkaç video gördüm. Takmış oldukları hava soğutucu modeli "Snowman X6 RGB". Bu soğutucu yüksekliğinden dolayı RAM'ların üzerinde kalmış ve boyutu engellememiş.
Sorum şu. Bu modelin 3 fanı var. Birisini söktüğümde takılabilir mi, takılamaz ise alternatif nasıl bir yöntem uygulayabilirim? Bütçe ortalama 1500-1600. şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller.
Araştırırken birkaç video gördüm. Takmış oldukları hava soğutucu modeli "Snowman X6 RGB". Bu soğutucu yüksekliğinden dolayı RAM'ların üzerinde kalmış ve boyutu engellememiş.
Sorum şu. Bu modelin 3 fanı var. Birisini söktüğümde takılabilir mi, takılamaz ise alternatif nasıl bir yöntem uygulayabilirim? Bütçe ortalama 1500-1600. şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller.