RX 480 Donma

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işlemci : Amd FX 8350
Sıvı Soğutucu :  Cooler Master Seidion M
Anakart : Asus 970 Aura Pro Gaming
Ram : 16 gb 1866 Mhz G skill (4x4)
Ekran Kartı : Asus RX 480 Strıx 8GB
SSD : 120 GB SAMSUNG EVO
HDD : 1 TB SAMSUNG 
Power : Corsair Enthusiast AX Digital 1500W 80+ Titanium Full 
Sistem yukarıdaki gibidir. Bütün parçalar tek tek benchmark testlerine tabii tutuldu ve sonuçlar oldukça iyi. Isınma sorunu da yok. Bios falan güncel driverlar ile ilgili bir problem de yok. Şimdi babaerenler olayımız herhangi bir oyun açtığım zaman örneğin Shadow of Mordor ya da Just Cause 3 oyun direk çaat diyor kitliyor. Format atmaktan falan sıkıldım. İşlemci 4.2 GHZ O.C de zaten.. Sizce ne yapmalıyım ?

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilmiyorum hiç kurcalamadım. Şu anda da yeni formatladım makineyi. Steam kütüphanesini yeniden indiriyorum oyunları denicem. Öneriniz nedir bu durumda sevgili dostum ?

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kayıt Defteri Düzenleyicisini açın (Çalıştır > regedit)
HKEY_CURRENT_USER\\System\\GameConfigStore dizinine gidin
"GameDVR_Enabled" için DWORD değerini 0 olarak değiştirin
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Policies\\Microsoft\\Windows\\ dizinine gidin
"GameDVR" anahtarı oluşturun.
"AllowGameDVR" ismiyle DWORD 32bit değeri ekleyin ve değeri 0 olarak ayarlayın
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdim bakalım. Steam kütüphanesi insin bir de öyle deneyelim. Umarım olur yazık günah ekran kartı ve anakartımı daha yeni aldım. Ama daha bi hayrını bile göremedim.

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
fx8350 dar boğaz yapıyor olabilir mi ? duruma göre 9590 almayı planlıyorum sevgili dostum.

Lightning

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba kanka fx 9590 almanı tavsiye etmem, 9590 ı sürecek anakart Tr de yok. Soğutma konusunda sıkıntı olur senin için.

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
soğutmada sıkıntım yok sıvı soğutmam var da anakart olarak asus 970 pro gaming aura kullanıyorum . yetmez mi ki ? sıkıntım şu an çözüldü gibime gleiyor. darksiders warmastered edition oynuyorum. bi sıkıntı cıkartmadı gibi. just cause 3 bekliyorum steam den inmesini. olmadı offline olarak yük bindirebileceğim bir oyun yükleyip denicem

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Tam olarak anlamadım ancak ekran kartınızda ya da işlemcinizde stabil olmayan OC varsa donmalar, kitlenmeler, ekranda renk bozulmaları olabilir. Ayrıca Doom gibi oyunlarda bile sistemde çalışan bir kayıt programı olduğunda bu tarz sorunlar olabiliyor. Nvidia paylaş gibi ekran görüntü alma eklenti ve programlarını kaldırıp denemenizi önereceğim. Bir de oyun dosyalarını kontrol ettirin bozulmalar olabilir :)

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selam güzel dostlarım kardeşlerim. sorun hala devam etmekte.. bununla ilgili nasıl bir çözüm yapsak. sevaptır bi ilgilenin steam de 32 tane oyunum var oyun oynayamıyorum yazıktır günahtır.

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok mu siz teknolojiyi yemiş bitirmiş arkadaşlar arasında bu konuyu çözebilecek bir babayiğit ??

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sevgili dostum. İyi bir sistem isteyen/istemeyen bütün oyunlarda bir iki dk kadar oynuyorum bir anda gri bir ekran geliyor pc tam anlamıyla kilitleniyor. sorunumuz bu. pc parçalarını tek tek denedim. işlemciyi stres testine soktum. farklı anakart üzerine bütün parçaları aktardım, mevcut ekran kartımı başka bir bilgisayara takıp orada benchmark testine taktım ekran kartım saglam cıktı. bu bilgisayarın ram lerını degıstırdım aynı hatayı yıne aldım. harddisk ve ssd yi incelemeye aldım bir tane hata yok. ama gelgelelimki bir arada çalıştırmak istediğim zaman (-ki biraz yük bindiğinde oluyor bu) direk kitleniyor pc. overclock 4.2 ghz deydi işlemci kapattım su an kendi kendine otomatik alsın diye yine aynı şekilde kilitlendi ki oyun sniper ghost warrior 2. hani çok komik grafiklerde calısabilecek bir oyun.

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu anakart üzerine farklı malzemeler takmadım ancak komple bu malzemeleri farklı bir anakart üzerinde denedim. aynı hatayı yine verdi.

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nasıl yani anlayamadım tam olarak demek istediğini ? Parçalar arası uyumluluk mu kastettiğin sevgili dostum ?

mehmet4428

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tüm bileşenleri ekran kartı, ram, işlemci, disk v.s farklı anakart üstünde denemişsin ve hepsi sağlam çıktı diyorsun.
Güç kaynağın ise baya sağlam ama farklı güç kaynağı da deneme fırsatın var ise denemelisin.
Sadece anakarttan emin olamamışsın, sendeki anakarta farklı ekran kartı, ram, ilemci v.s takınca da aynı sorun oluyor ise anakarttan olabilir sorunun.

Tabi birebir görebilsek daha net cevaplar verebiliriz de artık net cevap vermek senin deneme yapmana kalmış birazda.

Bana kalırsa sorun ya PSU ya da Anakart olmalı sonuçta sistem yük altına girince sorun oluyor yani belli bir voltaj çekimi artıyor bu yüzden ya anakart ya da PSU olabilir.

Diğer türlü zaten tüm parçaları test etmişsin sıkıntı yok diyorsun.

KS

Eren Çolpan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sevgili dostlar tekrar merhaba. Anakartı şöyle test ettim. Başka bir anakart üzerine mevcut bileşenlerimi aktardım ve aynı hatayı oradada verdi.O yüzden anakartı eledim.İşlemciyi stress testine yaklaşık 1.5 saat tam yğk altında teste tabii tuttugumda sıcaklık 55 dereceyi geçmemişti. Ekran kartı benchmark testinde de 65 dereceyi geçmemişti. Bugün arkadaşımın amd tabanlı bilgisayarı vardı ve kendisini ziyaret etme şansım oldu. Farklı bir güç kaynağını bağladık 1100 watt lık aynı sekılde oyun içinde direk ekran kahvrengi bir renk alıp kilitlendi. Ancak arkadaşımın r9 390 ekran kartını taktığımda gayet oyunu güzelce oynayabildik. Ben de en sonunda ekran kartını 11 ocak tarihinde itopya dan almıştım oraya gönderme kararı aldım. Yarın kargolayacağım. Siz ne dersiniz a dostlar ?

Umut Tekçam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
eğer 9590 alacaksan iyi bir soğtma ve 990fx anakart alman gerekebilir. Ama sıkıntın yazılımsal olmalı. Donanımların gayet güzel fx 8350 overclockla 9590 a yetişebilen bir işlemci bence iyi düşün kolay gelsin.

Umut Tekçam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Evet garantiye yollaman iyi olacak. Bileşenlerinde olan sıkıntıyı ifade edebilirsen garanti servis sağlayıcında sana yardımcı olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri