RX5500XT kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Peşin hükümlü olmadan sadece tahminimi yazıyorum.
Bilgisayar açılışında görüntü vermeme sorununu ben de yaşadım. Ne zaman Windows şifre ekranı geliyor ve görüntü yokken şifreyi el yordamıyla girip masaüstüne erişiyorum o zaman ekrana görüntü geliyordu. Asıl sebebi ekran kartı sürücüsü aktif olana kadar monitöre görüntü verememesiydi. Bunu sonradan anladım ve aynı durumu denediğim diğer tüm AMD kartlarıyla yaşadım. NVIDIA kartı denediğimde sorunun ortadan kalktığını gördüm. Belki aynı durumu yaşıyor olabilirsiniz. Belki de tamamen farklı sebep olabilir.
Anlamak için yapabileceğiniz en iyi yöntem bir NVIDIA ekran kartı bulup sisteminize takıp denemek olur. Eğer (grafik sürücüsü yüklü değilken bile) PC açılışında görüntü alıyorsanız bilin ki ekran kartıyla alakalı bir sorun yaşıyorsunuz.
Yukarıdaki yöntem çözüm olmuyorsa yani farklı bir sebepten sorun yaşıyorsanız bunu anlamak için tek tek denemek gerekli. Örneğin RAM kaynaklı bir sorun varsa ve iki RAM takılı ise birini söküp tek RAM ile nasıl bir sonuç alıyorsunuz bakabilirsiniz ve diğer RAM i denersiniz. Çözüm olmaması halinde diğer yöntemleri denersiniz. Ayrıca BIOS girip XMP (DOCP) ayarı açıksa bir de kapayıp denersiniz, düzelme var mı bakarsınız. Kablo kaynaklı sorun nadiren rastlansa da ekran kartından monitöre olan bağlantı kablosunu değiştirip deneyebilirsiniz emin olmak için. Güç kaynağından kaynaklı sorun yaşıyorsanız muhtemelen hata raporu da veriyordur, Windows hata raporlarından kernel kaynaklı çok fazla kırmızı kod alıyorsanız bu yüzden de olabilir. Bu durumu yaşıyorsanız PSU değişikliği düzeltebilir. Ekran kartının güç yönetimiyle alakalı bir sorun yaşıyorsanız UV deneyerek soruna çözüm arayabilirsiniz, sisteme zarar vermez. Ufak ufak ekran kartının GPU çekirdeğine giden voltajı kısarak deneme yapabilirsiniz. Hiç biri çözüm sağlamazsa daha ne yapılabilir aklıma gelmiyor. Ekran kartı arıza yapmışsa özellikle de VRAM arızasında veya güç yönetimini sağlayan parçalardan birinde bu da ekrana çizgi çizgi görüntü gelmesine sebep olabiliyor. Bunu anlamanın tek yolu da ekran kartını başka bir sistemde deneyip aynı şeyi yapıp yapmadığına bakmak olur. Servisler ise direkt olarak ölçüm cihazlarıyla olması gereken değerleri alıp almadıklarına bakıyorlar, servisin arızayı anlaması daha kolay. Tabii yeterli bilgi ve ekipmana sahip servis olmalı. Her servise güvenilmez.
Zaman içerisinde ekranda görüntü alamayan o kadar çok forum konusu gördüm ki, denemeden sorununuz kesin bundandır demek çok zor. Bazen sorun yazılımsal olabiliyor, Windows hata/sorun giderme yöntemi çözüm olabiliyor (format atmak işe yarıyor bazen) veya ekran kartı sürücüsü sorunu olabiliyor. Ancak sizin yaşadığınız durumda ekran kartı sürücüsü aktif değilken yani PC açılışında olduğu için sürücü arızası olduğunu sanmıyorum. Sadece sürücü aktif değilken görüntü vermemesi ihtimali aklıma geliyor.