RX 560 GTA 5 FPS Düşüklüğü

Mikail Ebrinç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fps 60 sabit gidiyor fakat 59 yada daha az olduğunda kasıyor ve rahatsız ediyor, ayarları köklediğimde fps 40 50 oluyor fakat kasıyor Youtube da testlere bakıyorum fakat onlarda kasmıyor. Ne yapabilirim?  

Ryzen 3 1200AF 

RX 560 4GB 

8GB Ram

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
59-60 FPS suları ile zaten aşağısı aynı derecede akışkanlığa sahip olmaz. Bu normal bir durum. Ama diyorsanız ki drop oluyor veya anlık kasılmalar oluyor ona bakılabilir tabi.

KS

Mikail Ebrinç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
59-60 FPS suları ile zaten aşağısı aynı derecede akışkanlığa sahip olmaz. Bu normal bir durum. Ama diyorsanız ki drop oluyor veya anlık kasılmalar oluyor ona bakılabilir tabi.
Ben Far Cry 3 ye 45 alıyorum ama akıcı bu oyunda 59 bile akıcı değil illa 60 olmalı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Grafik ayarlarınızdan olabilir. Ayarları kontrol etmem gerekiyor. SS alın tüm grafik ayarlarınızı ve paylaşın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çözünürlüğünüz 720p yani 1080p altında. Oyunlarda 1080p ve aşağısında ekran kartınız gerektiği gibi yüke girmez ve bu yükün bir çoğunu işlemciye aktarır. İşlemcinizde ne kadar iyi olursa o kadar çok FPS alırsınız ekran kartınız artık önemsizleşir bir yere kadar. 1200 AF işlemciniz 1080p için bile giriş seviyesi bir işlemciyken siz 720p de zorladığınız için oyunu sorununuz bundan kaynaklı yaşanıyor. Oyunu Tam Pencere moduna alın ve MSAA ayarlarınızı kapatın. Bu şekilde biraz rahatlama görebilirsiniz ama bunun dışında dediğim gibi sorun 99% ihtimalle çözünürlük kaynaklı gibi duruyor.

KS

Mikail Ebrinç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çözünürlüğünüz 720p yani 1080p altında. Oyunlarda 1080p ve aşağısında ekran kartınız gerektiği gibi yüke girmez ve bu yükün bir çoğunu işlemciye aktarır. İşlemcinizde ne kadar iyi olursa o kadar çok FPS alırsınız ekran kartınız artık önemsizleşir bir yere kadar. 1200 AF işlemciniz 1080p için bile giriş seviyesi bir işlemciyken siz 720p de zorladığınız için oyunu sorununuz bundan kaynaklı yaşanıyor. Oyunu Tam Pencere moduna alın ve MSAA ayarlarınızı kapatın. Bu şekilde biraz rahatlama görebilirsiniz ama bunun dışında dediğim gibi sorun 99% ihtimalle çözünürlük kaynaklı gibi duruyor.

Hala kasıyor. :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çözünürlük düşük olduğundan dolayı dediği gibi buna yapacak bir şey yok. AMD yazılımından VSR ayarı ile çözünürlüğünüzü 1080p olarak upscale yapmayı deneyebilirsiniz işe yararsa ne ala.

KS

Mikail Ebrinç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çözünürlük düşük olduğundan dolayı dediği gibi buna yapacak bir şey yok. AMD yazılımından VSR ayarı ile çözünürlüğünüzü 1080p olarak upscale yapmayı deneyebilirsiniz işe yararsa ne ala.

VSR açtım sonra Hz i 50 yaptım kasmalar oldu ama eskidi kadar değildi, SSD dolu olmasa atardım, keşke vaktinde 480gb lık alsaydım neyse olan oldu sağol. :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri