RX 5700 Ekran Kartım Isınıyor Ve Kasma Yapıyor.

cankoksalan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba forum.

2020 yılı da almış olduğum hazır sistemin içinden rx5700 ekran kartı vardı. Bu zamana kadar hiç bakımını yapmamıştım. Oyun oynarken sıcaklık 70-80 arasına çıkmaya başladı ve ekranda dalgalanmalar başladı. Geçenlerde termal macununu değiştirdim ilk etapda sorun olmuyor ama 2-3 saat sonra sıcaklık tekrardan artmaya başladığında (65-70) ekran donmaya ve dalgalanmaya başlıyor. Başla bir PC ye taktım yine aynı sorun yaşanıyor. Acaba başka nasıl bir yöntem denemeliyim ve ya ekran kartı miladını mı doldurdu? Fanı 100% yapınca ısınma olmuyor ve donma da yaşanmıyor. Ayrıca kasanın yanı ve önü açık çok fazla havasız kalmıyor buna rağmen sıcaklık çok fazla artıyor. Termal pedleri değiştirmem bir çözüm sunar mı?

Not: diğer PC de gtx 1650 var o da aynı yıl alındı onda böyle bir problem yaşanmıyor.

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Ben 6600 kullanıyordum ve voltaj düşürerek sorunu çözüyordum.

Voltaj düşürüp kademeli fan ayarı yapınca sorun kalmıyordu hem fps yi de çok etkilemiyordu. Şuan NVIDIA kullandığım için ss atamam fakat AMD için kendi arayüzünden voltaj düşürmeyle alakalı içeriklere bakarsan yardımcı olabilir.

550 de kullanmıştım zamanında ve o dönemlerde de voltaj düşürdüm. Millet voltaj düşürmek için garip garip programlar kullanıyordu fakat sen ekran kartının kendi arayüzünden voltaj düşürmeye bakman lazım. Fan dengesini de kurduğun zaman sorunun kalmaz.

580 kullandığım zamanlarda sıcaklık 85 derece oluyordu voltaj düşürünce 65-70 anca olmaya başlamıştı ve bu kart kaç yıllık kim bilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri