RX 5700 XT Gaming X, Ryzen 5 3600X Bilgisayar toplama

crokenz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar kendime bilgisayar topluyorum aşağıda yazılan parçalarla. Sizlerin görüşünüde merak ediyorum, yorumlarsanız, veya eksilerini artılarını konuşursak çok sevinirim. Teşekkürler. Henüz kasa bulamadım, önerdiğiniz kasalar varsa lütfen yazın.

Sıvı soğutma istiyorum, fakat biraz tuzlu. Onun yerine önerebileceğiniz biraz daha uygun sıvı veya yeterli hava soğutma var mı?

Arctic Freezer 34 Esport Duo' Bu ürün nasıldır sizce?

Ekran kartı: MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X AMD Radeon RX 5700 XT 8 GB GDDR6 256Bit DX12 GAMING Ekran Kartı / 3500 TL ALINDI

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X 3.80GHz 35MB Soket AM4 Wraith Spire Fanlı İşlemci / 1500 TL ALINDI

Power: ASUS ROG-STRIX-650G 650W 80+ Gold Power Supply

Anakart: ASUS TUF B450-PRO GAMING AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart / 800 TL ALINDI

RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB kit 3600MHz

M.2 SSD: XPG SX8200 Pro NVMe M.2 SSD 256 GB

Sabit Disk: WD Blue 1TB 7200RPM SATA 3.0 64MB 3, 5" Sabit Disk / 270 TL ALINDI

Sıvı Soğutma: NZXT Kraken X62 280mm RGB Sıvı Soğutma 

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
İlk olarak soğutucudan bahsetmek gerekirse performansı sıvı soğutmalarla kafa kafaya diyebiliriz. Çok yakın bir arkadaşım sıvı soğutma sonrası bu soğutucuyu terch etti. Çok memnun :) 

Ben genel olarak sisteminizi beğendim. Ram 8x2 sanırım. O da güzel olmuş. Psu'yu yükseltmeniz gerekiyor. Msı bu ekran kartı için önerilen değeleri 750w olarak belirlemiş. Kasa için bütçeniz nedir ?

KS

crokenz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
İlk olarak soğutucudan bahsetmek gerekirse performansı sıvı soğutmalarla kafa kafaya diyebiliriz. Çok yakın bir arkadaşım sıvı soğutma sonrası bu soğutucuyu terch etti. Çok memnun :) 

Ben genel olarak sisteminizi beğendim. Ram 8x2 sanırım. O da güzel olmuş. Psu'yu yükseltmeniz gerekiyor. Msı bu ekran kartı için önerilen değeleri 750w olarak belirlemiş. Kasa için bütçeniz nedir ?

Enes bey beğenmenize çok sevindim :) . Evet ramlar 8x2 şekilde. PSU yeterli olduğunu düşünmüştüm, önerebileceğiniz PSU varsa bakabilirim hemen. 
Enes bey kasa konusunda çok zor durumdayım :) bulamıyorum gerçekten. 500-600 tl olarak geçmek istemiyorum fakat bu fiyat aralığında da bu sisteme hakkatli bir kasa bulamıyorum. Yine kasa konusunda da önerilerinize açığım

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Güç kanyağı olarak bu ürünü tavsiye edebilirim. Hepsiburada üzerinde yorumlarını okumayı unutmayın

https://www.teknobiyotik.com/donani...bronze-56aat12v-guc-kaynagi.html#!prettyPhoto

Kasa oalrak da bu ürün gerçekten çok iyi. Özellikle ön tarafta MESH bir panele sahip olması ve dev fanlarla beraber kasanın içi buz gibi. Stokları yeni bitmiş. Pazartesi yenilenir büyük ihtimalle. Ürün yorumlarını ve incelemelerini izlemeyi unutmayın

https://www.teknobiyotik.com/aeroco...uo-rgb-fanli-3-0-pencereli-oyuncu-kasasi.html

KS

crokenz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Güç kanyağı olarak bu ürünü tavsiye edebilirim. Hepsiburada üzerinde yorumlarını okumayı unutmayın

https://www.teknobiyotik.com/donani...bronze-56aat12v-guc-kaynagi.html#!prettyPhoto

Kasa oalrak da bu ürün gerçekten çok iyi. Özellikle ön tarafta MESH bir panele sahip olması ve dev fanlarla beraber kasanın içi buz gibi. Stokları yeni bitmiş. Pazartesi yenilenir büyük ihtimalle. Ürün yorumlarını ve incelemelerini izlemeyi unutmayın

https://www.teknobiyotik.com/aeroco...uo-rgb-fanli-3-0-pencereli-oyuncu-kasasi.html

Kasayı beğendim gerçekten, çok teşekkür ederim enes bey :)

Slyht

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostum, yanlis anlama fakat RGB herhangi bir performans etkisi vermiyor bence rgb yi cikartip onun yerine parcalari yukseltebilirsin. Sahsen ben oyle yapiyorum tabii kasa da olabilir fakat ram RGB pro ile vengeance arasinda fiyat farki gayet fazla herhangi bir performans etkisi de yok, belki sogutma sebebi ile 1-2 fps daha fazla etkili olabilir ama fiyat farkina degecegini sanmiyorum...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri