Yardım RX 580 Düşük Fps Ve Geci̇kme

spoofer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba rx 580 8 gb kullanıyorum 2 gün önce powerdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm için 600 w bir power aldım ve league of legends'daki deki gecikeme gider diye düşündüm ve taktım ama hem league of legends'daki gecikme hemde apex legends gibi oyunlarda düşük fps alıyorum powerı değiştirdiğimde ve değiştirmeden önce bunun sebebi ne olabilir hem düşük fps alıyorum hemde oyunlarda minyon keserken veya click atarken 2 saniye sonra tepki veriyor.

işlemcim: ryzen 5 5500
ekran kartım: rx 580 8 gb
power: 600 w
ana kartım: gigabtye a320m

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
merhaba rx 580 8 gb kullanıyorum 2 gün önce powerdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm için 600 w bir power aldım ve league of legends'daki deki gecikeme gider diye düşündüm ve taktım ama hem league of legends'daki gecikme hemde apex legends gibi oyunlarda düşük fps alıyorum powerı değiştirdiğimde ve değiştirmeden önce bunun sebebi ne olabilir hem düşük fps alıyorum hemde oyunlarda minyon keserken veya click atarken 2 saniye sonra tepki veriyor.

işlemcim: ryzen 5 5500
ekran kartım: rx 580 8 gb
power: 600 w
ana kartım: gigabtye a320m
Ekran kartindan veyahut ssd den olabilir ssd saglik testi yapin

KS

spoofer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ssd sağlık testi yaptım 80 gibi bir sonuç aldım bundan önce 1050 ti ekran kartım vardı bozulmuştu bende bilgisayarcıdan rx 580 aldım ama böyle bir sorun ile karşılaşıyorum 1050 ti ekran kartım varken böyle gecikmeler yoktu

Ekran kartindan veyahut ssd den olabilir ssd saglik testi yapin
ssd sağlık testi yaptım 80 gibi bir sonuç aldım bundan önce 1050 ti ekran kartım vardı bozulmuştu bende bilgisayarcıdan rx 580 aldım ama böyle bir sorun ile karşılaşıyorum 1050 ti ekran kartım varken böyle gecikmeler yoktu

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954

Buyuk ihtimalle ekran kartindan dolayi

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Ekran görüntüsü 2024-11-03 113639.jpg

1 3 ve 4 önemli
3ve 4 düşerse 1 o kadar iyi olur ben modemimden yapıyorum ayarlarımı

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Online oyunlarda yaşanan gecikmenin 2 sebebi olabilir. Birincisi internetin ping değeri düşük olmalıyken yüksek çıkıyorsa veya indirme/yükleme değerleriniz anormal şekilde düşüyorsa.
İkinci sebebi donanımsal veya donanımın yazılımından olabilir.
İnternet hızınız ve ping değerleriniz iyiyse gecikmenin temel sebebi olarak ekran kartı olma olasılığı anlattıklarınızdan yola çıkarak yüksek. AMD RX500 ve RX5000 serisi ekran kartlarında aynı sorunları yaşamıştım (bazıları "hayır yok öyle sorunlar" dese de, ben bariz şekilde o sorunu hissetmiştim). Hatta RX6600XT kart bile denemiştim ve anlamsız donma takılma veya gecikmeli gelen görüntü ile karşılaşmıştım. Sonra NVIDIA kart alıp sorun ortadan kalkınca yola öyle devam etmiştim. Bir daha aynı sorunları yaşamadım.
Farklı ekran kartı takıp bunu deneme şansınız varsa deneyip sonuca göre hareket edebilirsiniz. Tanıdıklardan veya bilgisayarcıdan NVIDIA ekran kartı bulabilirseniz deneyin. Denerken DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü kaldırıp taktığınız kartın sürücüsünü yüklemeyi unutmayın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri