RX 580 sistem oyunda restart atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugurozak21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aşağıdaki sistemi kullanıyorum. Normal kullanımda sıkıntı yok. Son 1 haftadır PUBG oynarken oyunun bitmesine 5 dakika kala bilgisayar kendi kendine restart atıyor. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Asus ROG Strix RX 580 8 GB OC
Gskill 8 GB Ripjaws X DDR3 1600 MHz CL9
Gigabyte H81M-HD3
i5-4460 3.2 GHz
Everest EPS-550SM 550W peak-600W PSU
Seagate 7200 rpm 500 GB
Rampage Spectra Raınbow fan ve LED'li USB 3.0 ATX kasa
AOC 23.6"I2476vw geniş ekran IPS monitör
Ayriyeten 2 tane harici fan taktım kasanın üstüne hava çıkışı sağlansın diye.
Bilgisayarın BIOS güncellemesi vb. her şeyi yaptım. Parçalarda sıkıntı yok gibi. Ekran kartı normal kullanımda ses yapmıyor ama PUBG'ye girince ufak bir cızırtı sesi geliyor. Sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Driverler vb. her şey güncel.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun sadece tek oyunda mı yoksa başka oyunlarda da var mı? Eğer tek oyun ise sorun oyun odaklı yazılımsal bir sebep olabilir. Birde PSU 'nuz kaç senelik arızalı yada artık güç olarak istenileni veremiyor olabilir. Ani bir güç yüklenmesi durumunda yeterli gücü karşılayamaz ise sistem reset atar.

Ayrıca o duyduğunuz ekran kartı sesi eğer bobin ise %99 sorun olmaz ama bobin değil ise elektriksel bir kaçak yada atlama sesi ise sorun olabilir. Bobin sesi nasıl desem ince bir uğutlu yada ıslık sesi gibi olur.

KS

ugurozak21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen Uğur bey söyle ince bir ıslık sesine benzer birşey oyun oynarken ses var oyundan çıkınca ses yok ben pubg dışında başka oyun oynamıyorum psu ise kaç yıllık bilmiyorum ama bende birinden kasayı 2.el olarak almıştım ekran kartı işlemci soğutucusu bide kasayı değiştirdim başka birşey yapmadım önceden o ses ve restart yoktu ama 1 haftadır var söyle sesi nasıl tarif ediyim cok ince cızzzzz diye bi ses kasanın yan kapağını kapatınca kulağı cama koymayana kadar gelmiyor

Hatta sistem kapanıp açılınca baktığımda kernel power 41 63 hatası veriyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU sorun ben emin oldum gibi. Başka bir PSU ile deneyin hatanın sebebi bu %90 hatta bence %100 ama :) abartmayalım yanılma payı olsun. :D

Bu arada Bobin sesi yani o ince ıslık gibi ses kart yüke girince çıkar. Bunda bir sorun yok.

KS

ugurozak21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen hocam normal kullanımda skntı yok ama pubg ağır bi oyun ya yük binince ses yapıyor önerebileceğiniz psu markası varmı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 'yu denemeden almanızı önermem ben emin konuştum ama elektronik ürün sonuçta yanılma payı var. Bence bir PC tamircisine götürün makineyi ve sorunun PSU olduğundan emin olun. Yada bir arkadaşınız vs. varsa çevrenizde ondaki PSU 'yu alın sizin sistemde deneyin. Sonrasında PSU kesin sonuç olursa size bir PSU öneririz.

KS

ugurozak21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Keşke deneyebilecegim bir yer veya arkadaş olsa siz önerin zaten sorun o olmazsa bile psu alcam çünkü benim psu atom bombası gibi patlamaya hazır

Birde o cızzzzz sesi psu danmi yenisini alınca düzelir mi sizce sorun psu da ise

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçenizi belirtin ve ileride sistem yenilemesi yapacaksanız ona göre bir W değerinde PSU önereceğim yok bu sisteme yetsin derseniz ona göre önereceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SilverStone 400W Strider Essential Serisi 80+ - 251,27 TL - 360W güç veriyor ve 80+ ve dahası en önemlisi Japon Kapasitörleri var ki bu en tepe seviye PSU 'larda olur genelde. Uzun ömürlü bir PSU.

Sisteminiz 330W güç istiyor ve yukarıdaki PSU bunu karşılıyor ama %90 yük ile yani %10 boşta payı var bu sorun değil ama PSU çok yorulur. Daha iyi bir ürün isterseniz aşağıdakini alabilirsiniz. Aynı kalite özelliklerinde. 

SilverStone 500W Strider Serisi 80+ - 304,79 TL - 456W güç veriyor.

KS

ugurozak21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Önerileriniz için çok teşekkür ederim sorun psu da ise psuyu değişince tahmininizce ekran kartindaki ses kesilirmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O ses kart ile alakalı her ekran kartında bir miktar olur ve zaman ile yani yıllar geçtikçe biraz artar bir arıza değil güç yükü yüzünden bibinlere gelen elektrik sesi yani sorun değil. Benim hali hazırda kullandığım karttada var ve sıfır kartlarda bile çok az ciddi kullaklar duyabilir bu sesi yani bilemiyorum ses gider mi ama gitmez ise hata yok merak etmeyin.

Başka sorunuz var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri