RX 6500 XT Sistem Nasıl? (Ocak 2022)

gorqm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...nvme-m2-ssd-rx6500xt-oyun-bilgisayari-p-42098

Rtx3050 kartların fiyatı fırladığından dolayı rx6500xt sistem almaya karar verdim fakat aklımda birkaç soru var. Yardımcı olursanız sevinirim.
1-) Anakartı b560m h ile değiştirmeme gerek var mı? 170tllik farka değer mi
2-) SSD değiştirmeli miyim? (Kingstonun okuma-yazma oranı daha cazip geldi fark yaratacak bir durum var mı bilmiyorum)
3-)İşlemci soğutucu eklenmesi gerekiyor mu anlamadım sistemde seçili görünmüyor
4-) Kasa sanırım kötü sinerji sitesinden maks 1300-1350 tl olacak şekilde kasa bulmama yardımcı olur musunuz?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Cvp: RX 6500 XT Sistem Nasıl? (Ocak 2022)

Selamlar,

Sorularınıza şu şekilde cevap vereyim;

1-) Anakartı B560M-H ile değiştirmeye gerek yok. Zira ikisinde de RAM slotları çift. Dört slotlu olsa değer. İkisinde de M2 girişleri var. Diğer 170TL olan anakartın VRM soğutucuları çok iyi diyeceğim o da yok. İkisinde de 64GB ve 3200MHz RAM hızı destekliyor. Ekstra para harcamayın derim.
2-) SSD Western Digital. En iyi üreticilerden birisidir. Kingston ile aralarında 230TL fark var ama Western Digital'de okuma yazma hızları düşük olmadığından bu sistem için gayet yeterli.
3-) Stok Intel soğutucusu geliyor içerisinde işlemciyle beraber. O yüzden eklemenize gerek yok. Fakat elinizde bütçe varsa, güzel bir hava soğutma eklenebilir. Arctic Freezer 34 eSports Edition tavsiye ederim. Fiyat/Performans aralığı da çok iyi.
4-) Kasa fena değil. İçerisindeki PSU performax marka. Piyasada çok fazla söylenti var model ile alakalı. Üreticisi ve arkasındaki geliştiricisi hakkında pek içerik yok. O yüzden kasadan önce PSU değiştirmek daha avantajlı.

Özelleştirme kısmındaki Corsair Carbide Spec Delta 550W PSU modeli seçilebilir. Hazır sistem olduğu için, parçaları ayrı vermiyorlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Anakart konusunda Taner beye katılıyorum.

SSD konusunda eğer bütçeniz varsa Kingston markasının KC serisi profesyonel serilerden birisidir WD ürünü Green modeli giriş segment yani farka değer. Zira WD Green 480GB olan modelin yazma ömrü 60 TBW ve diskin garanti süresi 3 yılken Kingston KC2500 modelinin 300 TBW yazım ömrü ve 5 yıl garantisi var.

Soğutucu içinde Taner beye katılıyorum. INTEL stok soğutucuları iyi değil. Benimde kullandığım Arctic Freezer 34 eSport önermiş ki ben bu ürünün DUO yani çift fanlısını 140W TDP değerine sahip 5820K işlemcimde OC yapılmış halde kullanıyorum. İyidir ancak ben soğutucuyu 500 TL 'ye aldım 2 yıl kadar önce ama şuan çok pahalı alternatifleri de olabilir yani.

Kasa konusunda da Taner bey gereken cevabı vermiş. Bende olsam seçili model hariç diğer 4 üründen birisini seçerdim.

KS

gorqm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Görülen 4 kasa bütçemi aşacak gibi duruyor ki zaten bu fiyata değmeyecek bir sistem alacak gibi duruyorum. Sitenin müşteri hizmetleri ile konuşup orda gözükenden farklı bir kasa ile değiştirmeyi düşünüyorum. 1-1.300 tl arasında sinerji üstünde bulunan bir kasa seçme şansınız var mıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Kasa sorun değil aslında sorun olan PSU markasıda o kasa ile aynı markaysa çok önerebileceğim bir PSU ürünü değil o yüzden size bu öneriyi yaptım ben. Sadece PSU değişebiliyorsa öyle yapabilirsiniz. O kasa içindeki PSU ürünü kullanılmaz değil sadece bu kadar para harcamışken seçilecek bir marka değil.

KS

gorqm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Psu tek başına değişmiyor bu sitede sanırım. Kasanın da değişmesi gerek ve dediğim gibi maks verebileceğim para 1300tl. :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

O sistemde bir değişiklik yapabilirseniz önerimizi zaten yaptık. Ekstra ürün önerisi istiyorsanız size tavsiyem GTX 1660 Super veya Ti bir sistem bakın RX 6500 XT yerine. Aynı FPS değerini alırsınız daha fazla GPU bellek miktarına sahip olursunuz. 6500 XT kartının pek bir avantajı yok. Biraz fiyasko bir kart kendisi RTX 3050 kartına nazaran.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bugün paylaştığım sistemlerden birisi bu. Piyasada kıyaslayabileceğim başka 3050 sistem satan yer yok o yüzden fiyata bir şey diyemeyeceğim. 

Anakartı değiştirseydiniz iyi olabilirdi ancak genel olarak bir sorun yok sistemde.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri