Öncelikle iyi günler. Temmuzun başına doğru itopya'dan bir hazır sistem almayı düşünüyorum.
12400 yeterÖncelikle iyi günler. Temmuzun başına doğru itopya'dan bir hazır sistem almayı düşünüyorum.
Kasanın içinde ekran kartı olarak Rog Strix RX 6750 XT bulunuyor, sıvı soğutucuyu da 240mm kullandım. İşlemci olarak, 12400F yeterli olur mu, yoksa 13400F çıkmaya gerek var mı ?
12400 aşırı ısınan bir işlemci değil aslında işlemciyi yükseltmek düşünülebilir ona da daha uygun kule takılabilir.Öncelikle iyi günler. Temmuzun başına doğru itopya'dan bir hazır sistem almayı düşünüyorum.
Kasanın içinde ekran kartı olarak Rog Strix RX 6750 XT bulunuyor, sıvı soğutucuyu da 240mm kullandım. İşlemci olarak, 12400F yeterli olur mu, yoksa 13400F çıkmaya gerek var mı ?
Evet, Technopat sistemi. Dediğiniz ödeme nasıl, ne zaman oluyor bilmiyorum, 1100 TL için bununla uğraşmaya gerek olmadığını düşündüm.Technopat sistemi bu galiba ekran kartı dual olsaydı 1100tl geri ödeme alacaktıniz 500tl fark ile Rog Strix seçtiniz sanırım
i5 13400F çok beğendiğim bir işlemci. Fakat düşündüğüm sistemde 12400F de yazıyordu. Çok bilgi sahibi olmadığım için sormam gerektiğini düşündüm.12400 aşırı ısınan bir işlemci değil aslında işlemciyi yükseltmek düşünülebilir ona da daha uygun kule takılabilir.
12400f stock soğutucu ile kullanıyorum kasam da önü mesh 3ön 1 arka fanı var ortalama bir kasa ve ne günlük kullanımda ne de işlemci ağırlıklı oyunlarda 70i kolay kolay aşmıyor. Başlarda bende soğtucu ile alacaktım sonra böyle olunca vazgeçtim o parayı işlemciyi yükselttiğimde ona soğtucu alarak değerlendiricemEvet, Technopat sistemi. Dediğiniz ödeme nasıl, ne zaman oluyor bilmiyorum, 1100 TL için bununla uğraşmaya gerek olmadığını düşündüm.
i5 13400F çok beğendiğim bir işlemci. Fakat düşündüğüm sistemde 12400F de yazıyordu. Çok bilgi sahibi olmadığım için sormam gerektiğini düşündüm.
iyi silikonlu denk gelmiştir 4 tane 12400f kullandım hepsinde ı 83+ dereceydi bi kule tipi alınsa iyi olur ama arkadaş için 12400f yeterli 13400fe gerek yok12400f stock soğutucu ile kullanıyorum kasam da önü mesh 3ön 1 arka fanı var ortalama bir kasa ve ne günlük kullanımda ne de işlemci ağırlıklı oyunlarda 70i kolay kolay aşmıyor. Başlarda bende soğtucu ile alacaktım sonra böyle olunca vazgeçtim o parayı işlemciyi yükselttiğimde ona soğtucu alarak değerlendiricem![]()
Bu kadar aşırı fark eder mi sanmıyorum aslında prime 95de bile 75 77 ye anca dayanıyor.iyi silikonlu denk gelmiştir 4 tane 12400f kullandım hepsinde ı 83+ dereceydi bi kule tipi alınsa iyi olur ama arkadaş için 12400f yeterli 13400fe gerek yok
aşırı fark ediyor bazıları stok soğutucuyla 5600lere oc bile yapabiliyor bana denk gelen 5600de stokla 96 derece çalışıyoBu kadar aşırı fark eder mi sanmıyorum aslında prime 95de bile 75 77 ye anca dayanıyor.
Ortalama 10 dakikalık tüm çekirdekler yükte fan 3k devir ve sonuçaşırı fark ediyor bazıları stok soğutucuyla 5600lere oc bile yapabiliyor bana denk gelen 5600de stokla 96 derece çalışıyo![]()
ag400le 55w 1200rpmde bu dereceleri alıyodumOrtalama 10 dakikalık tüm çekirdekler yükte fan 3k devir ve sonuç![]()
Ama ben soğutucuya para vermedim D:ASDASDag400le 55w 1200rpmde bu dereceleri alıyodum![]()
ben de onu diyorum işte silikon kalitesi bu kadar fark ediyorAma ben soğutucuya para vermedim D:ASDASD