RX 6750Xt Sistem Oyunlarda Birden Donuyor

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
Selamlar, oyun oynarken ekran donuyor ve Alt Tab yapmazsam o ekran donmuş şekilde kalıyor, eğer yaparsam direk düzeliyor ve oyuna devam ediyorum.
Eski sistemim:
Ryzen 5 5600.
6750XT ekran kartı.
16 GB RAM.
1TB M.2 SSD.
Giriş seviye anakart.
Yeni sistemim:
7500F.
Eski sistemimin ekran kartı.
32 GB RAM.
1TB DRAM'lı M.2 SSD + 1TB M.2 SSD.
Üste yakın seviye anakart.
Sonuç olarak ekran kartı dışında komple parçalar değişti. Buna rağmen bu sorun devam ediyor. Windows 24H2 kullanıyorum.
Ekran kartını stres testine soktum ve bu verileri elde ettim, belki anlarsınız. Benim gözüme çarpan 101 derece ısıya ulaşan sıcaklık noktası. Ekran kartım stres testi sırasında 80 dereceyi gördü.

Screenshot_3.png

Oyunlardaki performansım; (Call of Duty: Black Ops 6 1080P Extreme Grafikler)

Screenshot_1.png

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
257
GPU ısı değerleri çok yüksek. Sıfır kart arızalı değilse bu derece ısınmaz. Ekran kartını ikinci el mi aldınız? Muhtemelen mining yapılmış bir kart, bakım yapmak gerekiyor.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Radeon kontrol panelinden fan ayarını biraz yükseltin,yükselttikten sonra sıcaklığın bi kaç derece düşmesi lazım.Sıcaklık düşmüyorsa bakım zamanı gelmiş demektir.Fan temizliği ve termal pedlerin değişmesi iyi olur.

KS

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
GPU ısı değerleri çok yüksek. Sıfır kart arızalı değilse bu derece ısınmaz. Ekran kartını ikinci el mi aldınız? Muhtemelen mining yapılmış bir kart, bakım yapmak gerekiyor.
kart 6 aylık hazır sistem kartı sıfırdı.
Radeon kontrol panelinden fan ayarını biraz yükseltin,yükselttikten sonra sıcaklığın bi kaç derece düşmesi lazım.Sıcaklık düşmüyorsa bakım zamanı gelmiş demektir.Fan temizliği ve termal pedlerin değişmesi iyi olur.
sıcaklık düşüyor öyle. Ekran kartı 6 aylık

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
kart 6 aylık hazır sistem kartı sıfırdı.

sıcaklık düşüyor öyle. Ekran kartı 6 aylık
Radeon kontrol panelindeki ayardan sonra sıcaklık düşüyorsa doğru ayarı bulmanız lazım.Ya da adım adım deneme yapmalısın.Windows sürümü yükseltme ise direk temiz formata geçiş yap,Bios güncel deilse biosu güncelle,sistemi ve drivleri yeniden kurup dene,anakartta arıza yoksa bu yöntemler işe yarar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri