Yardım RX 9070 XT 24 Pin Güç Girişi

starbuck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
merhaba arkadaşlar

saphire rx 9070 xt nitro ekran kartı aldım.

ekran kartının beslemesı 24 pin.benım güç kaynağı archon 850 watt PCI-E çıkış 2 Adet 6 + 2 Pin .ne yapmam lazım arkadaşlar.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Modüler olsaydı kablo alıp hallederdin fakat yeni bir PSU alman gerekir. Zaten o ekran kartına elindeki PSU pek olmaz , daha sağlam bir marka al. Bütçen yoksa 2. el ürünlere de bakabilirsin.

PCIe 5.0 ya da 5.1 bir PSU al.​

KS

starbuck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
önerebileceğin bır power suply varmı hocam kusura bakma senıde rhtsz edıyorum.şimdı kalkar yanlış bişey alırım.mesela bı tane buldum ama olurmu hocam.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
önerebileceğin bır power suply varmı hocam kusura bakma senıde rhtsz edıyorum.şimdı kalkar yanlış bişey alırım.mesela bı tane buldum ama olurmu hocam.

PSU da gigabyte önermiyorum hocam, geçmiş modellerinde patlama problemi olmuştu her ne kadar güncellense de tavsiye etmem.
Bunu öneririm A tier bir PSU , ekran kartını da çok rahat besler.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
benım anlamadıgım arkadaslar 2 tane kablonuz yokmu 2 kablonunda ucunda 2 tane 8 pın yok mu ?

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
O şekilde uzatma yaparsa %90 yanma olur.
normal bır 850w psu da 2 tane VGA kablosu gelır en az onlarında ucları paralel olarak 2 şerli olur yanı toplam 2 tane vga kablosundan 4 tane 8 pın vga cıkısı alırız. ama arkadasın psusunu arastırdım onda 1 tane vga cıkısı var. ve YANMA dedıgınız durumda gerceklesmez merak etmeyın. mınıng zamanıda sata kablosundan ekran kartları besledık onlar yanmadıysa 7-24 calısan sıstemlerde oyuncu sıstemlerınde bısey olmaz. kaldıkı aktıf olarak 310w ceken 3070ti kartımı 1 tane vga kablosundan beslıyorum buz gıbı calısıyor ısınmıyor bıle

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
normal bır 850w psu da 2 tane VGA kablosu gelır en az onlarında ucları paralel olarak 2 şerli olur yanı toplam 2 tane vga kablosundan 4 tane 8 pın vga cıkısı alırız. ama arkadasın psusunu arastırdım onda 1 tane vga cıkısı var. ve YANMA dedıgınız durumda gerceklesmez merak etmeyın. mınıng zamanıda sata kablosundan ekran kartları besledık onlar yanmadıysa 7-24 calısan sıstemlerde oyuncu sıstemlerınde bısey olmaz. kaldıkı aktıf olarak 310w ceken 3070ti kartımı 1 tane vga kablosundan beslıyorum buz gıbı calısıyor ısınmıyor bıle
Bu modelde daha önce bu şekilde yanma olayları oldu , o yüzden en doğru seçenek tek kablo üzerinden 12VHPWR girişi sağlamak.

Arkadaşın bahsettiği 16 pin yeni nesil
xpg_12vhpwr_cable_2000x2000_03.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri