Rx570 Aldım, Neler Yapmalıyım?

Wolreann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
downloadfile.png

Oyun oynarken oyuna, diğer işlemlerde standart modda kullanıyorum.
downloadfile-1.png

Bana geldiğinde burası böyleydi fakat renkler biraz garip gibi ya da önceki ekran kartının ayarlarında biraz daha doygunluğu falan azdı bilmiyorum fakat o da çok eskiydi, öyle bir ayarı olduğunu düşünmüyorum. FreeSync'yi açamıyorum bu arada, bu neden olur? İnternette baktığımda vardı, desteklenmiyor diyor. Yani olsa da çok şey etki etmez takılmıyorum buna fakat merak ettim. Ekranın biraz garip gelmesine bir örnek:

1689097022085.png

Discord'un simgesi biraz daha koyu gibi yani telefonun Discord'u ile arasında renk farkı yoktur ve telefonumda mavi renkte. Burada ise biraz daha mora kaymış gibi duruyor. Ne yapmam lazım?
1689097087648.png

Piksel biçiminde ise böyle diyor, ben hiçbir şey ellemedim. YCbCr 4:4:4 Pixel Format diyor, bu mu olmalı? Diğerleri arasındaki fark ne bilmiyorum fakat direkt doğru olanı işaretlemek istiyorum. Ekran kartı sağlam değil, fazla uğraşmak istemiyorum. Bu arada monitörüm Samsung'un 2010-2013 arasında çıkan bir 1920x1080p 60Hz monitörü. Sanırım bütün sorularım bunlar, cevaplarsanız sevinirim...

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
renk doygunlugundan bisey olmaz veya monitorun srgb sindendir de kaca aldin ?

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Cevaplayabileceğim tek soru freesync açamamanız konusu. Freesync için hem ekran hemde ekran kartı uyumlu olmalı. Ekran desteklemiyor ise açamamanız normal. Bu arada ekran kartı sağlam değil demişsiniz. Bunu biraz açar mısınız ne konuda sağlam değil ?

KS

Wolreann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
renk doygunlugundan bisey olmaz veya monitorun srgb sindendir de kaca aldin ?
O ne demek? Monitörün srgb'si ney?

Cevaplayabileceğim tek soru freesync açamamanız konusu. Freesync için hem ekran hemde ekran kartı uyumlu olmalı. Ekran desteklemiyor ise açamamanız normal. Bu arada ekran kartı sağlam değil demişsiniz. Bunu biraz açar mısınız ne konuda sağlam değil ?
Ekranım uygun değildir ekran kartı uyumlu çünkü. Sağlam değil derken internet kafeden aldım kartı ve o kafede 2017 yılından beri kullanılmış. Çok kullanılmış ve yanları oksitlenmiş, dışında gözüküyor tabaka tabaka. Bunlar temizlenir dedi bilgisayarcı fakat açıp riske girmek istemedim elimde kalacağı için dedi. Fakat 8 saattir kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım. Bilgisayarcı son olarak şunu dedi: Belki 1 ay, belki 1 yıl kaldı bunun gitmesine, satabiliyorsanız satın. Ama satmayacağım, çok pahalı kartlar bu ölene kadar duracak bende.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120

Ekranım uygun değildir ekran kartı uyumlu çünkü. Sağlam değil derken internet kafeden aldım kartı ve o kafede 2017 yılından beri kullanılmış. Çok kullanılmış ve yanları oksitlenmiş, dışında gözüküyor tabaka tabaka. Bunlar temizlenir dedi bilgisayarcı fakat açıp riske girmek istemedim elimde kalacağı için dedi. Fakat 8 saattir kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım. Bilgisayarcı son olarak şunu dedi: Belki 1 ay, belki 1 yıl kaldı bunun gitmesine, satabiliyorsanız satın. Ama satmayacağım, çok pahalı kartlar bu ölene kadar duracak bende.
Sıcaklıklarda sorun yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz ama tavsiyem temizlenip yeni termal macun sürülmesi yönünde. Korozyon yamana atılabilecek bir konu değil kısa devre yaptırabilir karta.

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524

srgb renklerin ne kadar doğru olduğudur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri