RX580 i7 6700k Yüksek İşlemci kullanımı ve Ekran Kartı Kullanımı Düşme Sorunu

Emre Akgün

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selam bilgisayarımda oyun oynarken işlemci kullanımım %60-%70 e çıkıyor derecesi de 55-75 arası değişiyor ve ekran kartı kullanımım da gta 5 te %100den %0 a inip duruyor oyun kasıyor bunlar neden oluyor olabilir ? işlemcim i7 6700k ekran kartım rx580 4 gb

KS

Emre Akgün

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
burada düşük çıkmış işlemci kullanımı ama oynarken %60 civarında https://imgur.com/a/okVDBYH

biostan xmp ayarını açtım ekran kartı kullanımı biraz normale döndü 0 a inmiyor ama işlemci %60-%70 arası kullanılıyor ekran kartı da %80 kullanılıyor arada bir %100 e çıkıyor neden olabilir bu ? https://imgur.com/a/H03MqdX

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Oyun ayarları ne durumda? Ekran kartı sürücüsü güncel mi? Virüs taraması yaptınız mı? Oyun dosya bütünlüğünü doğruladınız mı?

KS

Emre Akgün

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oyun ayarları msaa kapalı fxaa kapalı advanced graphics'teki her şey kapalı normal ayarların hepsi en yüksekte ekran kartım güncel daha dün format attım oyunu da yeni yükledim

KS

Emre Akgün

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
deneyeyim

ekran kartı kullanımı %90'ın üstünde çoğunlukla ama arada bir %70 e falan düşüyor ve takılıyor oyun işlemci kullanımı hala aynı %60'larda bazen %70lere falan çıkıyor

şimdi forza horizon 4 te denedim işlemci kullanımı yine %60'larda ve ekran kartı kullanımı forza horizon 4'te hep %90 ın üstünde kasma yok

KS

Emre Akgün

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şu an bilgisayarda sadece o ikisi ve left 4 dead 2 var left 4 dead 2 de deneyeyim mi ?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Görselleri incelediğimde zaten sisteminin tam sınırlarda ram kullandığını görebildim. Başka bir oyunda da test edelim. Duruma göre yorumlama yapalım

KS

Emre Akgün

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
witcher 3 te denedim işlemci kullanımı iyiydi %30-40 lardaydı ekran kartı kullanımı ise %99'du full ultrada ama forza horizon 4 ve gta 5 oynarken cpu kullanımı %60'larda oluyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resimleriniz açılmadı bende oyunlarda RAM miktarınız ne durumda? Bileşen bazlı baktığımızda yetersiz görünen tek şey RAM ki oynadığınız oyunlardan bazılıar Forza, Witcher, GTA 5 gibi oyunlar yüksek RAM ihtiyacı olan oyunlar ve RAM sınıra dayandığında yani 7 GB civarlarında olduğunda ani FPS düşüşü olur yetersiz bellekten bunu bir kontrol edin ona göre dönüş yapın.

KS

Emre Akgün

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ram hep 7 gb civarında gta 5'te takılma ramden desek işlemci neden çok fazla kullanılıyor ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz bayağı eski kullanım oranları %80 civarına kadar oyuna göre değişir normal sayılır. Burada işlemciniz %99 sınırını zorlamadıkça FPS drop vs. yapmaz. Yani sorun işlemciniz değildir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben SS leri göremedim önce onlara baksam iyi olacak linkler bende açılmadı tekrar SS paylaşın ben bir net bakayım. Birde denediğiniz çözümleri yazarsanız sisteminizin son durumunuda sürücü vs. olarak bileşen bileşen anlatın ona göre şunu yapın derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri