Rx590 Kullanım Dengesizliği

emrex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Selam,
Son 1- 1,5 haftadır. Oyunlarda aldığım FPS'de ciddi düşüş var. Eskiden Valorant'ta 220-230 FPS görüntülerken şu an 120 - 230 arasında hızlı değişimler oluyor.
MSI Afterburner programı ile kontrol ettiğimde ekran kartı kullanımı çok hızlı değişimler gösteriyor. Her 5-6 saniyede bir ekran kartı kullanımı değişiyor.
Daha da açıklamam gerekirse kullanım bu şekilde değişim gösteriyor %0 - %70 - %99 - %1 - %60
Aynı sorun oyun açık değilken masaüstünde de yaşanıyor.

Sıcaklıklar 50-60 derece civarında, DDU ile driverı sildim. Tekrar yükledim sorun çözülmedi.
Format attım sorun aynı şekilde devam ediyor. Çözümü hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Sistemim;
ASRock RX590 Phantom Gaming 8 GB O.C.
Ryzen 5 2600.
B450M S2H.
16 GB RAM.
Adata 480 GB SSD.
High Power eco br 500W 85+ Bronze.

Orhan Yüzbaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Selam,
Son 1- 1,5 haftadır. Oyunlarda aldığım FPS'de ciddi düşüş var. Eskiden Valorant'ta 220-230 FPS görüntülerken şu an 120 - 230 arasında hızlı değişimler oluyor.
MSI Afterburner programı ile kontrol ettiğimde ekran kartı kullanımı çok hızlı değişimler gösteriyor. Her 5-6 saniyede bir ekran kartı kullanımı değişiyor.
Daha da açıklamam gerekirse kullanım bu şekilde değişim gösteriyor %0 - %70 - %99 - %1 - %60

Sıcaklıklar 50-60 derece civarında, DDU ile driverı sildim. Tekrar yükledim sorun çözülmedi.
Format attım sorun aynı şekilde devam ediyor. Çözümü hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Sistemim;
Ryzen 5 2600.
B450M S2H.
16 GB RAM.
Adata 480 GB SSD.
İlk önce aklıma gelen pc ve ekran kartı driver kontrol etmen ayrıca bendede şöyle bir sorun vardı Bi oyunda 100fps alırken ccleaner wise care 365 smart defrag programlarını kullandıktan sonra pc optimizasyonu bozuldu 100fps yarı yarıya düşmüştü böyle programlar kullanıyormusun sonra temiz bir formatla düzelmişti.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Selam,

Sistemim;
Ryzen 5 2600.
B450M S2H.
16 GB RAM.
Adata 480 GB SSD.
High Power eco br 500W 85+ Bronze.
valorantta suanda fps düsüsleri var senden kaynaklı değildir

KS

emrex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
İlk önce aklıma gelen pc ve ekran kartı driver kontrol etmen ayrıca bendede şöyle bir sorun vardı Bi oyunda 100fps alırken ccleaner wise care 365 smart defrag programlarını kullandıktan sonra pc optimizasyonu bozuldu 100fps yarı yarıya düşmüştü böyle programlar kullanıyormusun sonra temiz bir formatla düzelmişti.
temiz kurulum da yapıldı ancak düzelmedi henüz.

valorantta suanda fps düsüsleri var senden kaynaklı değildir
ekran kartı kullanımında ani düşüşler oluyor.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
temiz kurulum da yapıldı ancak düzelmedi henüz.

ekran kartı kullanımında ani düşüşler oluyor.
valorant , csgo , lol gibi oyunlar islemci üzerindedir ekran kartı hiç kullanmazlar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri