Rx6600 takılma sorunu

bur5kbayr3m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhabalar işlemci olarak ryzen 5 5500 ekran kartı olarak AMD rx 6600 kullanıyorum ve kaliteli oyunları ilk kez açtığımda ufak takılmalar oluyor sonra geçiyor sizce bu takılmalarin nedeni nedir ve 40-60° arası normal midir?

Merhabalar işlemci olarak ryzen 5 5500 ekran kartı olarak AMD rx 6600 kullanıyorum ve kaliteli oyunları ilk kez açtığımda ufak takılmalar oluyor sonra geçiyor sizce bu takılmalarin nedeni nedir ve 40-60° arası normal midir?
Örnek olarak dün GTA 5 i kurdum ilk acilista o görevde takılmalar yaşadım oyun icine girince biraz zaman geçince düzeldi

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Ekran kartı driveri ile mi alakalıdır?
Biraz araştırdığımda;
DDU ile AMD sürücülerini güvenli modda silin. Ardından AMD'nin sitesinden WHQL sürümünü kurmalısınız böyle çoğu kişi çözmüş sorunu.

Son çare;
Eğer olmazsa tekrardan üstekini uygulayın ama Driver indirdiğinizde de İnstall Type kısmını Driver only yapın.

MasterShifu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tamamen normal bir durum, shader cache'in tekrardan kurulması gerekiyor.
Takılmalar 3-4dk sonra geçiyor mu?
(Daha önce oynadığın oyunlarda bu sorun oluyor mu? Yoksa yeni yüklediklerinde mi sıkıntı yaşıyorsun?)

cnrdll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
(Daha önce oynadığın oyunlarda bu sorun oluyor mu? Yoksa yeni yüklediklerinde mi sıkıntı yaşıyorsun?)
Ben 6750 xt ve r5 5600 kullaniyorum cogu online oyun da takilmalar oluyor her adrenalin surumunu denedim takilmalar bir sure sonra azaliyor fakat asla bitmiyor. Ozellikle fortnite oynarken her saga sola baktigim da yasiyorum.

KS

bur5kbayr3m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Yeni yüklediklerimde bu sıkıntıyı yaşıyorum

Chipset driveri gibi bir şey gördüm araştırmalarımda gerekli midir ?

MasterShifu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri