Ryzen 2600 Düşük Voltage

Yalcinn.suvar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhabalar, Şu an kullanmakta olduğum ryzen 2600 işlemcisinin Voltajı 0.840 ve kendini CPU %100 Çalışır durumda olsa bile 2800 MHz e kitliyor Bios u sıfırlama gibi çoğu şey denedim ve bu oyun performansımı etkiliyor anlık droplara sebep oluyor bunun sebebini PSU olarak düşünüyorum 650 W Markasız bir PSU var elimde herhangi bir 80+ sertifikası vs falan yok. Doğru mu düşünüyorum bu 0.840 Voltage a sabitlemesi oyunlarda anlık donma sıkıntısını yaratır mı? Voltage düşüklüğünün sebebi PSU mu?
REKp9F.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şöyle ki voltajı otomatikte bırakın verdiğiniz değer ile alakalı olabilir. Voltaj ile oynamadan otomatik ayarda test edin. Ayrıca tek çekirdek performans testine sokun işlemciyi maks frekansınızı yani 2600 işlemcisi 3.9 GHz hızı bu şekilde görebilirsiniz. Yoksa çekirdek sayısının yüküne göre farklı frekanslarda çalışır işlemci. Ayrıca işlemci sıcaklığınız çok yüksek ise buda frekansın yükselmesini engeller buna bir bakın. Eğer sıcaklıklar normalse ki normalden kastım 80 derece maks. sorun yoktur. Bu dediklerim işe yaramaz ise pek çok şeyi denemişsiniz zaten PSU sorun olabilir farklı bir ürün ile deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri