Ryzen 5 1600 - GTX 1060 6GB CS-GO, Fifa FPS Drop Sorunu?

Tekilbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba iyi forumlar. 
Ryzen 5 1600
GTX 1060 6GB
16GB 3000 Mhz. RAM
240 GB Samsung Evo 850 SSD

Windows 10. Tüm sürücüler ve BIOS güncel, XMP desteği açık. Güç seçenekleri Amd Ryzen güç planı ayarlı. İşlemci 3.85 GHz. overclock yapılı. (Voltage ayarlayamadığım için auto da bu da ısınmaya yol açıyor. +70 derece oluyor ve 30dk sonra oyunlarda FPS drop sorunu yaşıyorum.)

Ayrıca Steelseries Arctis 3 kullanıyorum ve Realtek HD Audio driver kurulu bu iki program sanırım çakışıyor bu da FPS sorununa yol açıyor diye okudum ama emin olamadım.

Fifa, Bf1 gibi tüm oyunlarda bu sorun geçerli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sıcaklığa bağlı FPS düşüşü oluyordur büyük ihtimalle ancak bu ani Drop veya genele yayılı FPS düşüşü sıcaklığın 85-90 derecelerdebolmasıyla başlar eğer kontrollerinizi gerçekleştirdiğinizde sıcaklık bu seviyede ise sorun budur. Ayrıca benim tahminim yapılan O.C. stabil değil sebep bu olabilir. CineBech ve PassMark yazılımlarını indirin ve genel işlemci testleri yapın. CineBech 'te Tek çekirdek ve Çok çekirdek testi yapın. PassMark yazılımında ise CPU All testi yapın ve sonuçları paylaşın. Test sırasından HWMonitor yazılımını indirin ve işlemci sıcaklıklarını kontrol edin en tepe sıcaklık kaç derece bunuda paylaşın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri