Ryzen 5 2600 sistem yayında düşük performans veriyor

Melih Fırat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar MSI GTX1660 Ventus, Ryzen 5 2600 ve 2x8 3000MHz RAM'im var. Valorant, LoL gibi oyunlarda bile streaming yaparken sisteminin 80-90FPS'lere düşüyor, monitörüm 144Hz ve 144E alıştığım için FPS düşmesi çok gözüme batıyor bildiğin kasıyor gibi hissediyorum. Off-stream oyun oynarken PC'nin performansından memnunum. 4.0GHz'ye overclock yaptim işlemcimi PC'nin fanlarını kontrol ediyorum ısınmıyorlar Max 70dereceyi görüyor işlemci, ekran kartıda 60 65 civarında bu sistemle 720P yayın açarken bu kadar düşük performans normal mi gerçekten? Sorun ne olabilir? Ya da yetersiz olan parçalar ne 144FPS'e sabitleyip yayın yapabileceğim setup nedir yani? Yayınlarımı Streamlabs OBS ile yapiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinizin tek çekirdek performansı oyun odaklı düşük bir işlemci. Üzerine yayın yükü bindiğinde çoklu çekirdek devreye giriyor o yüzden performans doğrudan biraz daha düşüyor yani sorun sistemsel değil işlemcinin genel performansından odaklı. Ryzen 3000 veya bütçeniz varsa 5000 serisine geçerseniz performansınız 1660 kartının tam potansiyeline sınıfına göre katlanarak artacaktır. Başka türlü bir FPS kazancı sağlamanız mümkün değil.

KS

Melih Fırat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3600 alsam okadar performans farkı olur mu aralarında

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci gücünün ağır bastığı oyunlarda örnek olarak CSGO gibi LOL gibi oyunlarda FPS bir miktar kadar artar ve yayın performansınız biraz rahatlar. Devasa farklar görmek istiyorsanız Ryzen 5 5600X filan almanız gerek ki oda sizin sistemde olan 1660 kartına çok fazla pahalı bir işlemci.

Ryzen 5 2600X vs Ryzen 5 3600XT vs Ryzen 5 5600X | 1080P, 1440P and 4K Benchmarks - Örnek bir video. İşlemcilerin özellikle 1080p çözünürlükte olan ortalama farkları bu videodan size bir fikir verecektir. Bu videodaki işlemciler birde X ve XT takılı modeller öyle düşünün.

KS

Melih Fırat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam amatör seviyede valorant lol gibi oyunların bile 144fpse kitleyip 6bin tllik sistem ile yayınını yapamıyor muyum yani 80lere bile düştüğünü gördüm fpsin . Yayın kapalıyken 144e sabitleniyor düştüğünü görmedim. ryzen5 3600 benim işimi çözecekse alırım yabancı forumlarda da 2600un yayın için çok yeterli olduğunu söylüyorlar. Muhtemelen 60fps için öyle deniyor. 144hz monitör olduğu için 144e alıştım sanırım 80-100e düşüyor beni çok rahatsız ediyor akıcı gelmiyor oyun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben size yayın yapamazsınız demedim zaten. İşlemciniz yani 2600 modeli çekirdek gücü ve genel olarak güçlü bir işlemci ama siz daha fazla FPS almak istiyorsanız işlemcinizin maksimum potansiyelinde çalışması gerek ki buda ancak çekirdek W/performans gücünü yükseltirseniz olabilir ki bunu ancak işlemci yükseltmesi ile olabilir. Sizin ekran kartınız yayın açık değilken FPS olarak sizi tatmin ediyor çünkü yayın açık değilken sadece işlemcinizin tek çekirdek gücünü kullanıyorsunuz ama yayın açıkken işlemci yükü artıyor buda çekirdek kullanımını yükseltiyor oda işlemcinin tek çekirdek gücünü frekans olarak güç olarak azaltıyor. Olay bundan ibaret.

Şunları bir deneyin işe yaramaz ise ufak bir artış bile olsa işlemci değişimi yapmanız gerekecek.

• Windows üzerinden regedit ve ayarları kullanarak GameDVR ayarını kapatın. Web üzerinden aratabilirsiniz nasıl kapatıldığını.
  • Windows ayarlarından Game Mode ayarını kapatın.
  • Anakart BIOS sürümünüzü güncel değilse güncelleyin. Ayrıca sistemin Güç seçeneklerini Yüksek Performans moduna alın.
  • Cinebenc yazılımı ile işlemcinize tek çekirdek ve çok çekirdek testi yapın ve puanları paylaşın. Bakalım işlemcinizin gücünde bir sorun var mı. Ayrıca puanlar ile birlikte Anakart ve PSU marka modelini yazın.

KS

Melih Fırat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
multi 5633pts single 956pts çıktı anakartım gigabyte b450 s2h , psunun model bilmiyorum everest sagitta 500watt kasa almıştım dahiliydi yani psu modeli bilmiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinizin gücü özellikle çok çekirdekte bayağı bir düşük çıkmış. Neredeyse %35 civarı kayıp var. Sorun büyük ihtimalle güç odaklıdır. PSU çok dandik. Size önerim önce başka bir PSU ile deneyin sistemi.

KS

Melih Fırat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sizin karşılaştırdığınız skorlar overclocklu olabilir mi acaba benim 3.7ghzde çalışıyor işlemci o.c yapmadim yani internette gördüğüm testlerde 4.1 4.2ghzde calıstırıyolar genelde
, stok fan kullandıgım için oc yapmadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cinebench R23 testi yapmadınız mı? Cinebench R23 testinin puanları dünya ortalamasından alınır ve OC veya başka bir işlem işlemcinin performansını doğrudan 35-40% oranda yükseltemez. Yani sorunuzun cevabı hayır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri