RYZEN 5 2600 VOLTAJ

xSquaReZz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1.5 ay once sistem toplamıştım işlemcim biraz fazla ısınıyordu oyunlarda 75 i görüyordum sonra biraz araştırdım ve voltajla alakalı bişeyler buldum ve denedim azda olsa düşürebildim fakat halen biraz fazla internettekilerin çoğu overclock için göstermiş fakat ben stock soğutucu ile 3.4 - 3.9 ghz arasında sıcaklığımı düzeltecek bir değer istiyorum overclockla işim yok kasamın hava alışı iyi derecede önü mesh ve 3 önde 1 arkada olmak üzere 4 adet fan bulunmakta uygun volt ve ghz ayarını söyleyebilirseniz sevinirim. (şuanda 3.5 ghz ve 1.15 volt)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
75 derece oyunda işlemciniz fazla bir değer sayılmaz soğutucu stok soğutucu ise. Siz bir nevi OC yapmışsınız. Değerlerinizi sadece voltaj ayarı ile oynayıp düşüreceksiniz. Bu işleme Undervolt deniyor yani var olan frekansınızı en stabil en az voltaj ile alabilmek oluyor bu. Önce BIOS 'u sıfırlayın sonra anakartınız işlemciniz için otomatik olarak kaç voltaj vermiş ise örneğin 1.35V cermiş diyelim siz 1.25V deneyin işe yararda sistem açılırsa test edin sistemi. Prime95 yazılımı ile test edebilirsiniz yada OCCT yazılımı ile test edebilirsiniz. HWMonitör ile sıcaklık ve frekans bilgilerinizi kontrol edin test aşamasında mavi ekran hatası vs. almazsanız ve işlemciniz 3.8-3.9 GHz hıza çıkabiliyorsa uygun bir sıcaklık alıyorsanız sorun yoktur. En az 15 dk. bu şekilde bu yazılımlar ile testi sürdürün sonrasında 15dk. oyun testi yapın ve eğer sorun yoksa tekrar BIOS 'a girip voltajı bu seferde 1.25V değerinden 1.2V değerine alın örnek bu rakamlar her işlemci ve anakartta voltaj değerleri değişir sizinkinde ne ise mantığı alnadınız zaten bu şekilde sistem hata verene kadar yada frekanslarda sorun olana kadar denemeye devam edin. Hata verdiği yada sorun olduğu an bir önceki ayar sizin sınırınız olmuş oluyor o ayarlarda kullanabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri