RYZEN 5 3600 ISINMA VE HIZ YÜKSELME ALÇALMA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

quattroporte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar ryzen 5 3600 işlemci ve diğer sistem parçaları ile kurulumu bugün gerçekleştirdik fakat ısı değerlerine baktığımda boşta 46 dereceye kadar düşüp bir anda 53 hatta 60 gibi değerler gösterip geri düşüş sağlıyor. İşlemci fanı da buna bağlı olarak sürekli değişiyor. Tüm sistemi aynı anda sipariş etmeme rağmen kasam gelmedi. Herhangi bir kasa içi sirkülasyon yok. Sizce sebebi nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasa modelinizi yazın ona bir bakalım kasadan olabilir.
Ayrıca montajda sıkıntı olabilir işlemci montajını kontrol edin tam oturmuş olsun ne fazla sıkın nede fazla gevşek bırakın ve macun vs. sürülü değilse soğutucuda macun olayı önemlidir ne az ne fazla ince bir tabaka halinde sürün zaten sürülüyse sorun yok macun.

KS

quattroporte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
quattroporte' Alıntı:
Merhabalar ryzen 5 3600 işlemci ve diğer sistem parçaları ile kurulumu bugün gerçekleştirdik fakat ısı değerlerine baktığımda boşta 46 dereceye kadar düşüp bir anda 53 hatta 60 gibi değerler gösterip geri düşüş sağlıyor. İşlemci fanı da buna bağlı olarak sürekli değişiyor. Tüm sistemi aynı anda sipariş etmeme rağmen kasam gelmedi. Herhangi bir kasa içi sirkülasyon yok. Sizce sebebi nedir?
Kasam çok eski bir model. Yenisi henüz gelmediği için ona kuramadım. İçinde hiçbir fan yok. Sıfır kutusndan çıkardığımız için macun sürmedik. Sürekli sıcaklık değişiyor 40-50-60-70 arası. Fan doğru oturmuş gibi gözüküyor ama çok da emin değilim. Bir sıkıntı olma ihtimali var mıdır işlemcide?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcide sorun yoktur kasada fan olmadığından içeride sıcak hava sürekli toplandığından fan sıcak havayı kontrol edemiyordur hava akışı olsa sürekli belli bir sıcaklık seviyesinde kalacaktır. Kasanız geldiğin sorun devam ederse yeniden yazın.

KS

quattroporte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
quattroporte' Alıntı:
quattroporte' Alıntı:
Kasam çok eski bir model. Yenisi henüz gelmediği için ona kuramadım. İçinde hiçbir fan yok. Sıfır kutusndan çıkardığımız için macun sürmedik. Sürekli sıcaklık değişiyor 40-50-60-70 arası. Fan doğru oturmuş gibi gözüküyor ama çok da emin değilim. Bir sıkıntı olma ihtimali var mıdır işlemcide?
İçimi rahatlattınız gerçekten teşekkür ederim. Kasanın bir kapağı açık ama dediğim gibi hiçbir fan yok içeride. Saniye saniye sürekli ısı değeri değişiyor ve bana değerler yüksek geldi. Ramler anakartın uyum listesinde yoktu onlar sorun  çıkartabilir diye düşündüm psudan ya da işlemciden kaynaklanma ihtimalini düşündüm ama bilemedim. Kasa geldikten sonra sorun devam ederse yazacağım teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasa kapağının açık olması önemli değil ama açık kalsın. İçeride fan olduğu zaman sıcak hava birikmez bileşenlere sürtünerek dışarı atılır. Fan olmadığından sorununuz var %99 ihtimalle. Kasanızı aldığınızda tekrar kontrol edin sorunu sonra bakarız duruma.

KS

quattroporte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
quattroporte' Alıntı:
quattroporte' Alıntı:
İçimi rahatlattınız gerçekten teşekkür ederim. Kasanın bir kapağı açık ama dediğim gibi hiçbir fan yok içeride. Saniye saniye sürekli ısı değeri değişiyor ve bana değerler yüksek geldi. Ramler anakartın uyum listesinde yoktu onlar sorun  çıkartabilir diye düşündüm psudan ya da işlemciden kaynaklanma ihtimalini düşündüm ama bilemedim. Kasa geldikten sonra sorun devam ederse yazacağım teşekkür ederim.

Ryzen Master programı ile değerlere bakıyorum diğer programlar farklı gösteriyor. Burada dikkat etmem gereken bir değer var mı? İşlemci fanı tam yavaş ve sessiz çalışmaya başlayacakken bir anda sıcaklık ve fan dönüş hızı artıyor. Sürekli döngü içerisinde bu durum. Burada değerler daha normal seyrediyor doğru mudur sizce bu programın değerleri? Dediniz gibi kasa ve fan işini siparişim geldiğinde halledeceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ryzen Master genel çipset vs. sürücülerinizin hepsi kuruluysa en sorunsuz yazılımdır. Birde HWMonitör buda çok güvenilir değerler verir. Fan ayarınızı isterseniz otomatikten alıp %40-50 civarında sabit değer verebilirsiniz kasa gelene kadar.

KS

quattroporte

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
quattroporte' Alıntı:
quattroporte' Alıntı:

Ryzen Master programı ile değerlere bakıyorum diğer programlar farklı gösteriyor. Burada dikkat etmem gereken bir değer var mı? İşlemci fanı tam yavaş ve sessiz çalışmaya başlayacakken bir anda sıcaklık ve fan dönüş hızı artıyor. Sürekli döngü içerisinde bu durum. Burada değerler daha normal seyrediyor doğru mudur sizce bu programın değerleri? Dediniz gibi kasa ve fan işini siparişim geldiğinde halledeceğim.
Kasa gelmeden editleyeyim istedim core performance boost özelliğini kapatınca daha stabil çalışmaya başladı. Yine dalgalanmalar oluyor ama daha minimum düzeyde. Boşta 40 derece civarı sabit çalışıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Boost ayarını kapattığınız için işlemci frekansınız turbo seviyelere çıkmıyor doğal olarak daha az kullanılıyor ve ısınıyor ondan dolayı biraz rahatlamıştır. Kasa gelince bakarız gerisine iyi geceler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri