Ryzen 5 3600X Ve RTX 2070 SUPER

OmerYasar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Forumda yeni kullanıcıyım . Sistem toplamaya karar verdim ama bir çok parçada kararsız ve bilgisiz kaldım . Parçaların belli bir kısmını almış bulunmaktayım . 
Ryzen 5 3600X
RTX 2070S 
Msi B450 Tomahawk Max
ADATA XPG 3000 Mhz Ram (8×2)
Ssd = Kararsızım 
Kasa +psu = Kararsızım 

Ssd kasa ve psu icin ayrılan bütçe 2000 tl ve son olarak sıvı soğutma gerekli midir tavsiye eder misiniz ? 
Not / sistem oyun ve render islemleri icindir .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
OmerYasar' Alıntı:
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Forumda yeni kullanıcıyım . Sistem toplamaya karar verdim ama bir çok parçada kararsız ve bilgisiz kaldım . Parçaların belli bir kısmını almış bulunmaktayım . 
Ryzen 5 3600X
RTX 2070S 
Msi B450 Tomahawk Max
Ssd = Kararsızım 
Kasa +psu = Kararsızım 

Ssd kasa ve psu icin ayrılan bütçe 2000 tl ve son olarak sıvı soğutma gerekli midir tavsiye eder misiniz ? 

SSD , PSU ve Kasa sadece bu ürünler kaldı bu ürünler için öneride bulunacağız.

OC yapsaydınız sıvı soğutma önerirdim ama B450 anakart olduğu için OC düzeyiniz çok ahım şahım olmayacak VRM yapısından dolayı bu yüzden sıvı soğutma önermem ama kaliteli sağlam bir hava soğutma ile OC denemeleride yapabilirsiniz önerim ise Arctic Freezer 34 eSports DUO - 303,01 TL farklı renk kombinasyonları var seçebilirsiniz sitede yada piyasada aratın yeter. 205W TDP değeri var bu soğutucunun çift fan vs. çok sağlam bir hava soğutmadır hatta çoğu 120mm sıvı soğutmadan yeteneklidir çoğundan tabi bundan yetenekli sıvı soğutmalar var 120mm. Bence bu sisteme en iyi bu yakışır ama yok ben öyle kaba durmasın 120mm bir sıvı soğutma alayım dersen bu üründen başarılı en kalitelisinden tek önerim SilverStone PF120 ARGB 12cm Fan Sıvı Soğutucu (SST-PF120-ARGB) - 428,97 TL bu üründür.

PSU olarak özel bir ihtiyacınız yok anakart 1 adet 8 pin güç girişi ile çalışıyor yani piyasadaki her PSU model uyumlu diyebilirim. Kaliteli birkaç önerim olacak aşağıda.

1. GIGABYTE B700H 700W 80+ Bronze Modüler - 515.42 TL
  2. FSP 750W Raider II RA2-750 80+ Silver - 613,68 TL
  3. High Power 750W Performance GD 80+ Gold - 637,65 TL
Bu sisteme 650W fazlasıyla yeter ama bence 700W aşağısını almayın. Bu ürünlerden benim favorim ne olurdur derseniz 3 numara derim. Ama hepsi kaliteli ürünler.

SSD olarak M.2 şart iş kullanımı için bu yüzden M.2 disk önereceğim.

1. CORSAIR 480GB Force MP510 - 629.00 TL
  2. Adata XPG SX8200 Pro 512GB - 687,18 TL
  3. CORSAIR 960GB Force MP510 - 1.340.40 TL
  4. Adata XPG SX8200 Pro 1TB - 1.247,39 TL
Corsair ürünler bir tık daha iyi bilginiz olsun. Bu fiyatlara bu kadar kaliteli başka ürün bulamazsınız. 

Kasa olarak özel bir isteğiniz var mı belirtin ona göre öneride bulunalım.

KS

OmerYasar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
OmerYasar' Alıntı:
Ryzen 5 3600X
RTX 2070S 
Msi B450 Tomahawk Max
Ssd = Kararsızım 
Kasa +psu = Kararsızım 

OC yapsaydınız sıvı soğutma önerirdim ama B450 anakart olduğu için OC düzeyiniz çok ahım şahım olmayacak VRM yapısından dolayı bu yüzden sıvı soğutma önermem ama kaliteli sağlam bir hava soğutma ile OC denemeleride yapabilirsiniz önerim ise Arctic Freezer 34 eSports DUO - 303,01 TL farklı renk kombinasyonları var seçebilirsiniz sitede yada piyasada aratın yeter. 205W TDP değeri var bu soğutucunun çift fan vs. çok sağlam bir hava soğutmadır hatta çoğu 120mm sıvı soğutmadan yeteneklidir çoğundan tabi bundan yetenekli sıvı soğutmalar var 120mm. Bence bu sisteme en iyi bu yakışır ama yok ben öyle kaba durmasın 120mm bir sıvı soğutma alayım dersen bu üründen başarılı en kalitelisinden tek önerim SilverStone PF120 ARGB 12cm Fan Sıvı Soğutucu (SST-PF120-ARGB) - 428,97 TL bu üründür.

PSU olarak özel bir ihtiyacınız yok anakart 1 adet 8 pin güç girişi ile çalışıyor yani piyasadaki her PSU model uyumlu diyebilirim. Kaliteli birkaç önerim olacak aşağıda.

Bu sisteme 650W fazlasıyla yeter ama bence 700W aşağısını almayın. Bu ürünlerden benim favorim ne olurdur derseniz 3 numara derim. Ama hepsi kaliteli ürünler.

Corsair ürünler bir tık daha iyi bilginiz olsun. Bu fiyatlara bu kadar kaliteli başka ürün bulamazsınız. 

Hava sirkülasyonu iyi ve sessiz kasa . Rgb hastaligim yok ama olursa iyi olur . Araştırmalarim sonucu bu kasalar arasında kaldım ama önerilerinizi dinleyip ona göre hareket edeceğim.
https://www.teknobiyotik.com/aeroco...gb-fanli-usb-3-0-pencereli-oyuncu-kasasi.html
https://www.teknobiyotik.com/aeroco...uo-rgb-fanli-3-0-pencereli-oyuncu-kasasi.html
https://www.teknobiyotik.com/dark-g...3-0-bilgisayar-kasasi-dkchguardian-28620.html
https://www.vatanbilgisayar.com/cougar-panzer-s-gaming-usb3-0-midt-atx-kasa.html
https://www.incehesap.com/cooler-ma...GVoLJYXxe8qIkUhZv3dyMSOdnHjzPhLxoCmgsQAvD_BwE
https://www.itopya.com/mag-vampiric-010-temperli-cam-atx-gaming-bilgisayar-kasasi/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
OmerYasar' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Hava sirkülasyonu iyi ve sessiz kasa . Rgb hastaligim yok ama olursa iyi olur . Araştırmalarim sonucu bu kasalar arasında kaldım ama önerilerinizi dinleyip ona göre hareket edeceğim.
https://www.teknobiyotik.com/aeroco...gb-fanli-usb-3-0-pencereli-oyuncu-kasasi.html
https://www.teknobiyotik.com/aeroco...uo-rgb-fanli-3-0-pencereli-oyuncu-kasasi.html
https://www.teknobiyotik.com/dark-g...3-0-bilgisayar-kasasi-dkchguardian-28620.html
https://www.vatanbilgisayar.com/cougar-panzer-s-gaming-usb3-0-midt-atx-kasa.html
https://www.incehesap.com/cooler-ma...GVoLJYXxe8qIkUhZv3dyMSOdnHjzPhLxoCmgsQAvD_BwE
https://www.itopya.com/mag-vampiric-010-temperli-cam-atx-gaming-bilgisayar-kasasi/

Aerocool Airhawk Duo modeli iyidir malzeme olarak orta düzey ama kaliteli F/P ürünüdür ama Aerocool Aero One Eclipse ARGB - 513,12 TL modeli daha başarılı bir model. Airhawk Duo modeli 5.83 kg ağırlığında ve 0.6mm şasi çelik kalınlığı olan bir kasa ama One Eclipse modeli 0.7mm çelik kalınlığı ve 6.1Kg ağırlığı olan bir kasa yani One Eclipse modeli bir tık daha başarılı bir kasa. Bu arada aynı kasanın fanları sabir RGB olan versiyonuda var Aerocool Aero One Frost FRGB - 405,07 TL aynı kasa sadece fanlara anakart üzerinden renk kontrolü yapamıyorsunuz sabir RGB efekti var fanlarda.

Bu arada aynı One Eclipse modelindeki gibi aynı şasi kalınlığında bir başka kasa modeli ise Dark Guardian PRO ARGB - 556,95 TL modeli bu modelde 0.7mm şasi kalınlığı olan bu fiyata göre iyi kasalardan birisidir ve kilosu yanlış bimiyorsam 6 Kg seviyesinde olması gerek.

1. XPG Invader - 625,37 TL - Bu benim ilk önerim 8 Kg kadar bir ağırlığı var şaşi kalınlığı hakkında veri yok ama normalden ağır olması boyutlarınında çok farklı olmaması kalın bir şasi olduğunu anlatıyor. Sıvı soğutma ve fan montajı için yan bölgeye anakart yanına 240mm yani 120+120mm takabilme avantajı var. Önü kapalı ama ön kapağın 2 yan tarafı 2cm kadar boydan boya açık buda hava akışını çok olumsuz etkilemiyor ki zaten AMD ekran kartı seçmemişsiniz bu size olumsuz yansımaz. 2 adet RGB olmayan fan ile geliyor duruma göre fan alabilirsiniz. Ekstra olarak kasa ön tablanın altında ARGB bir adet şerit var görsel açıdan ufak bir artı katar heralde.
  2. Corsair iCUE 220T Airflow - 745,63 TL - 6.5kg ağırlığında orta karar bir ağırlık gibi dursa da kaliteli boyutları kasa boyutu olarak Aerocool Aero One Eclipse modelden biraz daha ufak ama daha ağır yani şasi kalınlığı 0.7mm olabilir net rakamı bulamadım. 3 adet Corsair RGB PRO fan ile geliyor Corsair sadece kendi kontrolcüsü ile fan kontrolü yapabiliyor özel fanlar yani ve kasa ile beraber 6 fana kadar destek sunan bir kontrolcü geliyor. Önü mesh bir yapıda kaliteli F/P bir kasa diyebilirim bu kasa için.
  3. Cooler Master TD500 Mesh bu kasa 700 TL bandında olan bir kasa idi kaliteli bir modeldi 2 numaralı Corsair ile benzer seviyede ama bazı avantajları vardı. Stok bulamadım önü Mesh versiyon farklı Mesh olmayanı var 1-2 yerde. Eğer stok bulursanız 700 TL bandında fiyata Corsair model ile bu model arasında tercih yapabilirsiniz.
  4. PHANTEKS P400A - 584,69 TL - Markayı anlatmama gerek yok zaten dünyanın en prestijli kasa markasıdır. Bu model F/P ama 1 tane büyük eksiği var oda üst bölmeye sıvı soğutma desteği yok. Ön bölgeye 360mm boyutlara kadar ve arka egzoz fanının olduğu yere 120mm sıvı soğutma desteği var. Kasa net boş ağırlığı 7kg ve şasi kalınlığını bulamadım ama normalden kalın orası kesin. 2 adet RGB olmayan fan ile geliyor ve önü mesh.
  5. Aerocool Quartz Pro RGB - 1.038,25 TL - Eğer bir kasa alacak olsaydım 1K bütçeye kadar başka bir modele kesinlikle bakmazdım. AMD ekran kartı olmadığı için ısı sorununuz ciddi değil demiştim size. Bu kasa tam anlamıyla DEV diyebilirim. 1mm şasi kalınlığı var ki bu kalınlıkta şasi yapısı olan çok bir kasa yok. Kasa net boş ağırlığı 17.8 Kg (Beline kuvvet):D zaten bu net anlatıyor sanırım durumu. Yan bölme dahil 3 bölgede 360mm sıvı soğutma desteği var. 3 adet RGB fan ile geliyor kontrolcüsü vs. ile beraber. Yani bunun üzerine çok bir kasa önermem açıkçası ama alternatif olarak birde aşağıdakine bakabilirsiniz.
  6. Thermaltake S500 - 857,87 TL - Kasa şasi kalınlığını bulamadım ama kasa net boş ağırlığı 15.04 Kg yani buda bayağı kalın olabilir. 2 Adet RGB olmayan fan ile geliyor. Hava alma yapısı yan ızgaralardan Aerocool Qartz Pro gibi. Aerocool Qartz Pro ürününe göre bir avantajı dikey ekran kartı montajı yapılabiliyor ve ekipmanları kutudan çıkıyor. Ben olsam ya bu Thermaltake S500 modeli yada Aerocool Qartz Pro modeli alırdım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri