Sistem Parçalar 1. Liste :
3600X + X470 Gaming Plus MAX + RTX 2070 Super + 32GB(2x16) 3600MHz CL16 RAM + 650W 80+ GOLD PSU + Kasa - 9.311,12 TL
Sistem Parçalar 2. Liste :
CORSAIR MP510 960GB M.2 PCI-e 3.0 SSD + 120mm Hava Soğutma - 1.228,00 TL
Monitör :
AOC 27G2U 27" 1ms 144Hz FreeSync Pivot IPS WLED Full HD Gaming Monitör - 1.699,00 TL
Toplam : 12.239 TL yapıyor. Çok daha stabil, dengeli ve performanslı bir sistem bu şekilde.
Eğer Render ve Yayın yapıyorsanız PCI-e 4.0 M.2 SSD disk işinize yarayabilir ama 500 GB versiyon işinize yaramaz. Kayıt yaparken diske yazma işlemi yaparsınız ama 500 GB olan PCI-e 4.0 disklerde yazma hızı düşük oluyor. Sizin seçtiğiniz AORUS modelde 2500 MB/s değerinde ki size önerdiğim sistemde CORSAIR MP510 PCI-e 3.0 diskin yazma hızı 3000 MB/s yani daha hızlı ve indirimde. Bu şekilde düşünürsek 800-1.000 TL daha eklemeniz gerekecektir 1 TB versiyonu almak için bence gerek yok iyi bir PCI-e 3.0 disk ile kimse sorun yaşamaz PCI-e 4.0 M.2 SSD disk biraz lüks kalıyor şuan ki ihtiyaç ve şartlara göre.
Sisteminize X470 MSI markasının Ryzen 3000 serisi işlemciler için yeniden düzenlediği ve çıkarttığı güçlü bir anakart modeli koydum gereksiz yere X570 için 1 TB PCI-e 4.0 M.2 SSD diskte almayacaksanız 400 TL fazladan para vermeye gerek yok. Ama eğer PCI-e 4.0 1 TB M.2 SSD alacaksanız anakartı
Asus TUF Gaming X570-PLUS 400 TL daha ekleyip bu model ile değiştirebilirsiniz.
Ekran kartı olarak RTX 2070 Super seçtim sebebi bence RTX avantajı 2020 yılında daha çok RTX destekli oyun gelcek hem şimdiden hazır olmak hemde bence yenilikçi bir kart almak bu sistem için daha avantajlı olur. Artı olarak NVIDIA seçmek daha az güç tüketimi ve daha az ısı demek oluyor buda bir artı. Seçtiğim Palit kart zaten markayı anlatmama gerek yok Palit kalite ve soğutma konusunda çok başarılı bir firmadır ki zaten çok uzun yıllar sadece ekran kartı soğutma tasarımı yapan bir firmaydı. RGB ve güç + kalite hiçbir eksiği olmayan hatta pek çok konuda artısı olan bir kart fiyatıda çok iyi kaçmaz yani. RTX kart bu bütçede bir sistem için daha ideal bir çözüm olur.
RAM 'i siz 32 GB yaptınız diye 32 GB yaptım şuan indirimde çok iyi bir RAM koydum ama 500 TL aşağısına 16 GB RAM alabilirsiniz. Eğer yayın yapacaksanız 32 GB tamam ama oyun içim gereksiz bir rakam. Eğer 16 GB alacaksanız 470 TL daha düşürüp
GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram bu kiti alabilirsiniz.
PSU modeli anakart ve tüm sistem için uyumlu hiçbir sorun eksik yok. Alman malı bir PSU modelidir 650W GOLD zaten bu sistem için fazla fazla yeter. Ama yok ben daha göz önünde olan bir ürün almak isterim dersen önermem ama bu önerdiğim ürün zaten iyi ama yok dersen aynı paraya
COOLER MASTER MWE WHITE 650W 80+ bu ürünü yada 50-60 TL fazlasına
COOLER MASTER MWE WHITE 750W 80+ bu ürünü alabilirsiniz.
Kasa olarak tüm sisteme yeterli olacak önü mesh bir kasa koydum ki önü mesh olması içerisinin kasa odaklı gereksiz ısınmaya izin vermeyeceği anlamına gelir serin bir çalışma ortamı sunar kasa için hiçbir soru işareti olmasın aklınızda. İleride isterseniz 360mm boyutlara kadar sıvı soğutma takabilirsiniz sorun yok bu konuda.
Monitör zaten çok iyi sizde aynı modeli seçmişsiniz güzel tercih ona lafım yok bende aynı modeli seçerdim.
Her şeyi anlattım indirimler kaçmadan çabuk karar verin çoğu indirim bu güne özel bilginiz olsun.