Ryzen 5 4650G + Rx 6600 Sistem Upgrade Tavsiyesi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Merhabalar,
Şu an ki kullanmış olduğum sistemi yükseltmek istiyorum. Önerilerinizi alabilir miyim?

Anakart + Ram + İşlemci değiştirmeyi düşünüyorum.

Ryzen 5 4650G PRO
Soğutucu: Raijintek LETO PRO RGB 2 Adet RGB PWM Fanlı, 4 Adet Isı Borulu
Gigabyte B450M S2h
Patriot Steel 2x8 GB 3200MHz RAM.
Kingston A2000 M2 SSD 480 GB
RX 6600 8 GB Ekran kartı
Zalman N5 MF Kasa
Zalman Gigamax 650W Psu

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
226
Anakartınız giriş seviye bir anakart değiştirmek istemeniz normal. Fakat ramleri ve işlemciyi neden değiştirmek istediğinizi anlamadım. Güncel sisteminiz için gayet yeterli parçalar. Eğer yayın, video tarzı şeylerle uğraşmıyorsanız çok da gerek yok bence değiştirmeye. Ayrıca 480 Gb ssd yeterli oluyor mu size? Ben olsam bir harddisk, bütçem el veriyorsa onun yerine ssd alırdım.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Anakartınız giriş seviye bir anakart değiştirmek istemeniz normal. Fakat ramleri ve işlemciyi neden değiştirmek istediğinizi anlamadım. Güncel sisteminiz için gayet yeterli parçalar. Eğer yayın, video tarzı şeylerle uğraşmıyorsanız çok da gerek yok bence değiştirmeye. Ayrıca 480 Gb ssd yeterli oluyor mu size? Ben olsam bir harddisk, bütçem el veriyorsa onun yerine ssd alırdım.
Şu anda yeterli oluyor ramleri değişmek istememin sebebi mhz değerini yükseltmek. İşlemcimin de işlemci tabanlı oyunlarda yetersiz kaldığını düşünüyorum. Örneğin Ryzen 7 5700x gibi bir işlemciye geçmeyi düşünüyorum.
Anakart önerisi yapabilir misiniz? Orta-üst seviye bir şey düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Güçlü bir B550 veya Giriş/Orta segment bir X570 anakart alınabilir. X570 Tomahawk önerilmiş iş görür performanslı bir modeldir. İşlemci için 5600/5600X/5700X veya üzeri modelle bakılabilir ama RX 6600 için 5600/5600X yeterli fazlası işlemci odaklı işiniz varsa işe yarar.

Not: Çoğu anakart 8+4 veya 8+8 pin CPU güç girişine sahip. Mesela önerilen X570 Tomahawk anakartı 8+4 pin girişe sahip. Ancak sizin PSU modelinde sadece 8 pin giriş var bu yüzden eksik bağlantı yapacaksınız. Çoğu anakart işlemci çok güçlü değilse eksik kabloyla çalışabiliyor ama sorun çıkma potansiyeli var bilginiz olsun.

Bütçe vermeden öneri yapamam. Toplam bütçe verin ve risk almak istemiyorum derseniz PSU değişecekse onu da bildirin.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Bu işlemciye yaraşır bir anakart olan MSI MAG Tomahawk x570 öneririm. Şu anda güncel fiyatına buradan göz atabilirsiniz.

MSI MAG X570 Tomahawk Wi-fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart - 2.609TL

Güçlü bir B550 veya Giriş/Orta segment bir X570 anakart alınabilir. X570 Tomahawk önerilmiş iş görür performanslı bir modeldir. İşlemci için 5600/5600X/5700X veya üzeri modelle bakılabilir ama RX 6600 için 5600/5600X yeterli fazlası işlemci odaklı işiniz varsa işe yarar.

Not: Çoğu anakart 8+4 veya 8+8 pin CPU güç girişine sahip. Mesela önerilen X570 Tomahawk anakartı 8+4 pin girişe sahip. Ancak sizin PSU modelinde sadece 8 pin giriş var bu yüzden eksik bağlantı yapacaksınız. Çoğu anakart işlemci çok güçlü değilse eksik kabloyla çalışabiliyor ama sorun çıkma potansiyeli var bilginiz olsun.

Bütçe vermeden öneri yapamam. Toplam bütçe verin ve risk almak istemiyorum derseniz PSU değişecekse onu da bildirin.
Öneriler için çok teşekkürler. Fakat şu anda toplamak çok mantıksız geldi. Fiyatlara bakınca yani. Artık bir gün güzel ekonomimiz düzelince, DDR5 geçmek istediğimde konu açarım hocalarım. Teşekkürler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri