Ryzen 5 5600 çok ısınıyor

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Merhabalar, yakın zamanda bi sistem topladım. Sistem özelliklerim aşağıda:
Ryzen 5 5600 - Inno3d RTX 3060 - 2x8 ddr4 3600mhz ram - 650W 80+gold PSU- Aerocool airhawk one duo kasa
Eski bilgisayarımdan kalan GTX 750 ti'yi kullanırken işlemcim çok ısınmazdı boşta 50 yükte 80lerde falandı, ekran kartını taktıktan sonra stres testlerinde 100ü geçmeye başladı ve bu bir dakikadan az sürede oluyor çok hızlı ısınıyor sizce neden olabilir? Voltaj 1.1 de falan ve bu ısınma olmadan önce anakarttan cpu boostu aktif etmiştim 4.4ghzde çalışıyordu hep, çok ısınmazdı, stok fan idare ediyordu bir şekilde. Şimdi 4.2ghz - 1.1 voltta çalışıyor ona rağmen sıcaklık anormal.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Merhabalar, yakın zamanda bi sistem topladım. Sistem özelliklerim aşağıda:
Ryzen 5 5600 - Inno3d RTX 3060 - 2x8 ddr4 3600mhz ram - 650W 80+gold PSU- Aerocool airhawk one duo kasa
Eski bilgisayarımdan kalan GTX 750 ti'yi kullanırken işlemcim çok ısınmazdı boşta 50 yükte 80lerde falandı, ekran kartını taktıktan sonra stres testlerinde 100ü geçmeye başladı ve bu bir dakikadan az sürede oluyor çok hızlı ısınıyor sizce neden olabilir? Voltaj 1.1 de falan ve bu ısınma olmadan önce anakarttan cpu boostu aktif etmiştim 4.4ghzde çalışıyordu hep çok ısınmazdı, stok fan idare ediyordu bir şekilde. Şimdi 4.2ghz - 1.1 voltta çalışıyor ona rağmen sıcaklık anormal.
Güzel insan şimdiden geçmiş olsun :)
O işlemci ısınan bir işlemci ve stok fanı işe yaramayan bir işlemci. O işlemci için ek bir sıvı soğutma veya kule tipi soğutucu almanız gerekiyor. Yani sizlik bir durum yok, sorun o işlemciyi üreten firmanın yetersiz bir stok fanı vermesiyle alakalı :)

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Macun zamanı gelmiştir, yeri değişmiştir, ekran kartından hava akışı bozulmuştur. En sağlıklısı soğutucu almak.

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
O işlemci ısınan bir işlemci ve stok fanı işe yaramayan bir işlemci. O işlemci için ek bir sıvı soğutma veya kule tipi soğutucu almanız gerekiyor. Yani sizlik bir durum yok, sorun o işlemciyi üreten firmanın yetersiz bir stok fanı vermesiyle alakalı :)
soğutucu almadan kökten bir çözüm yok sanırım, aklımda şu ikili vardı https://www.gelbura.com/urun/id-cooling-se-224-xt-black-v2-4pin-pwm-120mm-islemci-sogutucu
bu ikisi kurtarır mı?

Macun zamanı gelmiştir, yeri değişmiştir, ekran kartından hava akışı bozulmuştur. En sağlıklısı soğutucu almak.
sanırsam öyle olmuş olabilir ya da eski karttayken tüm gücünü vermek zorunda değildi, şimdi rtx 30 serisi bi kart takınca beslemeye çalışıyor ondan ısınması artmış olabilir mi?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Alacağınız soğutucudaki işinizi görür sonrasında alırsınız macunu daha ekonomik olur. Mx4 zaten fp olarak sürekli öneriliyor. Soğutucu olarak şunu öneririm.

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Alacağınız soğutucudaki işinizi görür sonrasında alırsınız macunu daha ekonomik olur. Mx4 zaten fp olarak sürekli öneriliyor. Soğutucu olarak şunu öneririm.
id cooling 740 - bu 650 tl hangisini önerirsiniz aradaki fiyat farkına değer mi yoksa direkt önerdiğinizi mi alayım

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
soğutucu almadan kökten bir çözüm yok sanırım, aklımda şu ikili vardı https://www.gelbura.com/urun/id-cooling-se-224-xt-black-v2-4pin-pwm-120mm-islemci-sogutucu
bu ikisi kurtarır mı?

sanırsam öyle olmuş olabilir ya da eski karttayken tüm gücünü vermek zorunda değildi, şimdi rtx 30 serisi bi kart takınca beslemeye çalışıyor ondan ısınması artmış olabilir mi?
Güzel insan o kadar para verme ona hiç gerek yok sana önereceğin kule tipini al ben zamanında sistemim için almıştım ve i9 10850k soğutmuştum baya da başarılı idi.

Bu Dark bu konu da özellikle kule tipi olarak oldukça iyi ama sana istersen sıvı soğutma da önerebilirim. Fakat o pahalı olur. çünkü bu işlemci için alacağın sıvı soğutma en az 240 olması lazım :)

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
id cooling 740 - bu 650 tl hangisini önerirsiniz aradaki fiyat farkına değer mi yoksa direkt önerdiğinizi mi alayım
Kendim de düşündüğüm için ona bakıyorum. Siz yine de youtube testlerine bakın ve başka görüşte alın.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Güzel insan kule tipi soğutucu alırken dikkat edeceğin bir husus var işlemciye yakın olan ramlar eğer ramler çok yakınsa kule tipi yönünü değiştirmek zorunda kalacaksın bu da yeni dizayn demek. O yüzden bunları da göz önünde bulundur.

Ermexx

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
gel temiz bi nzxt soğutucu al kafn rahat olsun

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
herkesin önerisi farklı yönde, biraz daha araştırayım en son artık karar veririz :D

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
herkesin önerisi farklı yönde, biraz daha araştırayım en son artık karar veririz :D
Fiyatı ucuz tuttuğun için Dark önerdim, daha önce deneyim sahibi olduğum için. Ama bu konuda;

Asus ROG Ryujin 360 üstüne tanımam. şu an i9 10850k işlemcim yük altında yüzde 100 çalıştırarak sana bir test attım. Stabil olarak geçmiyor yukarıya.

Ekli dosyalar

• muamma 6.jpg
    muamma 6.jpg
    242.2 KB · Görüntüleme: 134

floow03

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Aynı işlemciyi kullanıyorum, İnternette gezinirken 38 derece ve çoğu oyunda 54 dereceyi geçmiyor. İşlemciyi çok kullanan AAA bir oyunda ise 64 derece üstünü görmedim. Bu soğutucuyu kullanıyorum, memnunum ancak fiyatı baya uçmuş. 1 yıl önce 340 tl'ye almıştım. Bu fiyata daha iyi soğutucular alınabilir belki. https://www.hepsiburada.com/id-cool...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.74.9 (Fiyatlara tekrar baktım ve aslında normal bir fiyatta, hepsi uçuk fiyatlara çıkmış) Bence senin işlemcide bir sıkıntı var dostum, bu işlemci fazla ısınan bir işlemci değil.

Son düzenleme:

fth6868

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Stok soğutucu ile aynı islemciyi kullanıyorum en baba oyunlarda bile 70dereceyi geçmiyor boşta iken 30 35 civarı
İşlemci fan vidaları gevşek olabilir yada çok sıkılmış olabilir 100 derece imkansız gibi birşey

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
Stok soğutucu ile aynı islemciyi kullanıyorum en baba oyunlarda bile 70dereceyi geçmiyor boşta iken 30 35 civarı
İşlemci fan vidaları gevşek olabilir yada çok sıkılmış olabilir 100 derece imkansız gibi birşey
Benim cod warzonede stok sogutucuyla 80 dereceyi gördü. Driver guncellemeleriyle alakalı olabilirmi?

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
İşlemci biraz şans işi. Aynı işlemci aynı soğutmada ısınırken diğeri ısınmayabilir. Üretimde bazılarının silikonu iyi olurken bazıların ki o kadar iyi olmuyor ne yazık ki. Kule tipi soğutucu yada 240 mm bir sıvı soğutma alabilirsiniz.

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Aynı işlemciyi kullanıyorum, İnternette gezinirken 38 derece ve çoğu oyunda 54 dereceyi geçmiyor. İşlemciyi çok kullanan AAA bir oyunda ise 64 derece üstünü görmedim. Bu soğutucuyu kullanıyorum, memnunum ancak fiyatı baya uçmuş. 1 yıl önce 340 tl'ye almıştım. Bu fiyata daha iyi soğutucular alınabilir belki. https://www.hepsiburada.com/id-cool...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.74.9 (Fiyatlara tekrar baktım ve aslında normal bir fiyatta, hepsi uçuk fiyatlara çıkmış) Bence senin işlemcide bir sıkıntı var dostum, bu işlemci fazla ısınan bir işlemci değil.
bunu almayı düşünüyorum gibi bende biraz daha bakayım

kurulumu çok iyi yapmamışta olabilirim, ona da bi bakayım

Benim cod warzonede stok sogutucuyla 80 dereceyi gördü. Driver guncellemeleriyle alakalı olabilirmi?
benimkide 80-85lerde geziyor en son bi yeni ekran kartı taktım bi de bios güncellemesi yaptım, bunlardan önce 70lerde geziyordu.

kule tipi alcam ya, id cooling veya yukarda arkadaşların attıklarını biraz daha araştırırıp kararımı veririm

Son düzenleme:

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
baya kesin konuştunuz. 5 5600 kullanıyorum yük altında 65i geçmiyor.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
baya kesin konuştunuz. 5 5600 kullanıyorum yük altında 65i geçmiyor.
Evet çünkü yakın arkadaşımın başına geldi yeni termal macun ile yaptığımız halde yine değişmedi. Evet istisnalar var yok değil ama o istisna bize denk gelmedi bizde stok fanını değiştirdik sorunu kökünden çözdük :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri