Ryzen 5 5600 için Kule Tipi Soğutucu §

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Merhabalar, forumda bu tarz konular açılmış ancak maalesef eski tarihli olduğu için hortlatmak istemedim.
Ryzen 5 5600
Power Boost X59
Kasaya sahibim işlemci ısınıyor turboyu kapatmak işe yarıyor diyorlar ancak şaka gibi ama zararı var diyorlar pek inanmadım açıkcası. Eve giderken Vatana uğrayıp düşündüğüm ürünler şunlar Fanlar hakkında bilgisi olan veya kullananlardan bilgi rica ediyorum. Öneriye açığım.

Cooler Master Hyper 212 Dual Sickleflow 2x120mm ARGB Led Fanlı CPU Soğutucusu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri,Cooler Madter Hyper 212 Dual Sickleflow 2x120mm ARGB Led Fanlı CPU Soğutucusu en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

COOLER MASTER HYPER 212 SPECTRUM 1x120MM Rainbow Led Fanlı İşlemci Soğutucu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Veyahut Turbo boost kapatarak sıvı soğutucu alana kadar beklemem mi daha mantıklı ?

KS

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Anladım. Bilmediğimden soruyorum kusura bakma Undervolt ve Turbo boost kapatmanın bana ne gibi dezavantajları olur ?
Birde önerebileceğin bir soğutucu var mı ?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Anladım. Bilmediğimden soruyorum kusura bakma Undervolt ve Turbo boost kapatmanın bana ne gibi dezavantajları olur ?
Birde önerebileceğin bir soğutucu var mı ?
Sana bir optimizasyon önereceğim Performansını etkilemeyecek hatta artış olacak.
RYZEN MASTER İNDİR VE CURVE OPTİMİZER BÖLÜMÜNE GEL. PER CORE SEÇ START OPTİMİZİNGE TIKLA 1 SAAT SÜRECEK SONRA BİTİNCE APPLYA TIKLA YENİDEN BAŞLAYACAK.
Screenshot (3).png

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
Çünkü Undervolt yaparak bile sıcaklık düşürülebilir. İlla soğutucu alacaksanız çok daha uygun soğutucular bile bu işlemci için fazlasıyla yeterli.
ben parasını erdiğim ürünün performansını neden düşüreyim hocam bu mantıkla bakmak gerek bence ha eğer arkadaşın parası yoktur ozaman son çözüm undervolt ama parası olupta uv yapılmasına karşıyım parayı ver performansını düşür sonra biliyorum iyi uv yapılırsa az fark olur ama neden ?

yanlış bilgim varsa düzeltirsiniz arkadaşın kararını değiştirmek istemem

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
ben parasını erdiğim ürünün performansını neden düşüreyim hocam bu mantıkla bakmak gerek bence ha eğer arkadaşın parası yoktur ozaman son çözüm undervolt ama parası olupta uv yapılmasına karşıyım parayı ver performansını düşür sonra biliyorum iyi uv yapılırsa az fark olur ama neden ?

yanlış bilgim varsa düzeltirsiniz arkadaşın kararını değiştirmek istemem
Belirli seviyede Undervolt performansı düşürmeden yada çok çok az etki ederek sıcaklığı büyük ölçüde düşürebiliyor. Çok daha uygun bir soğutucu da bu işlemci için yeterli olur. Dark Freezer ürünleri bile yeterli gelir yani.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bu yeterli olacaktır. 6 ısı borusu ve 2x fan ile yeterli soğutmayı sağlar.

Stok soğutucudan kurtulmanızı öneriyorum hem gürültülü hem de soğutma performansı çok zayıf. İlla sıvı soğutucu almanız şart değil. Ancak sıvı soğutmayı almayı kafaya koymuşsanız en azından idare etsin dediğiniz noktada pahalı bir hava soğutma almamanız cebinize yarayacaktır.

KS

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Anladım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Kasam fotoda göründüğü gibi Kule tipi taktıktan sonra sıcak havayı ekran kartına doğru itmez mi ?

72706ADC-B953-45EC-8FE1-5C36E14E904E.jpeg

KS

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Bu yeterli olacaktır. 6 ısı borusu ve 2x fan ile yeterli soğutmayı sağlar.

Stok soğutucudan kurtulmanızı öneriyorum hem gürültülü hem de soğutma performansı çok zayıf. İlla sıvı soğutucu almanız şart değil. Ancak sıvı soğutmayı almayı kafaya koymuşsanız en azından idare etsin dediğiniz noktada pahalı bir hava soğutma almamanız cebinize yarayacaktır.
Bu Soğutucu B450M-K II Anakarta sığmıyor bilginize. Eski konulardaki çoğu önerilen ürünün stokları yok. B450M-K II Anakart için Kule tipi soğutucu önerisi arıyorum İşlemcinin fiyatına yaklaşmasın yeterli benim için.
Ryzen 5 5600 işlemci.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bu Soğutucu B450M-K II Anakarta sığmıyor bilginize. Eski konulardaki çoğu önerilen ürünün stokları yok. B450M-K II Anakart için Kule tipi soğutucu önerisi arıyorum İşlemcinin fiyatına yaklaşmasın yeterli benim için.
Ryzen 5 5600 işlemci.
Nasıl sığmıyor ?

KS

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Sana bir optimizasyon önereceğim Performansını etkilemeyecek hatta artış olacak.
RYZEN MASTER İNDİR VE CURVE OPTİMİZER BÖLÜMÜNE GEL. PER CORE SEÇ START OPTİMİZİNGE TIKLA 1 SAAT SÜRECEK SONRA BİTİNCE APPLYA TIKLA YENİDEN BAŞLAYACAK.Ekli dosyayı görüntüle 13465
Bios üzerinden Undervolt işlemi yaptım sıcaklık değerlerim bir nebzede olsa düştü. Yinede teşekkür ederim.

Nasıl sığmıyor ?

Bu anakart için önerilere baktığımda Dark frezzer alıp iade edenleri gördüm ondan dolayı söylüyorum hocam. Kendim test etmedim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Bios üzerinden Undervolt işlemi yaptım sıcaklık değerlerim bir nebzede olsa düştü. Yinede teşekkür ederim.

Bu anakart için önerilere baktığımda Dark frezzer alıp iade edenleri gördüm ondan dolayı söylüyorum hocam. Kendim test etmedim.
Keşke undervolt yerine bu işlemi yapsaydın daha iyi olurdu

KS

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Keşke undervolt yerine bu işlemi yapsaydın daha iyi olurdu
Bu işlemin tam ne olduğunu bilmiyorum. Ancak uygulama üzerinden yapıldığında restart işleminde sıfırlanıyor olarak belirttiler. Ve bazı durumlarda bu program yüzünden windows düzgün şekilde başlamayabiliyor deniliyor forumlarda bundan dolayı gözüm korktu. Performans açısından şuan bir olumsuz durumunu görüntülemedim UnderVoltun.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635

Ben zamanında uygun fiyata almıştım, Arctic almıştım, ama şuan 1k verilir mi bilemiyorum. 50-55 arası tutuyor işlemci

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bu Soğutucu B450M-K II Anakarta sığmıyor bilginize.
Anakarta sığmaz derken, kaynak olacak resimli bir örneği var mı? Yoksa sırf iade etmek için uydurmadan ibaret olabilir mi?
Alıp kullananlar gayet memnun gibiler.

KS

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108

Anakarta sığmaz derken, kaynak olacak resimli bir örneği var mı? Yoksa sırf iade etmek için uydurmadan ibaret olabilir mi?

Alıp kullananlar gayet memnun gibiler.
Alıp kullandım bahane ile iade ettim demedim zaten forumlarda belirtiyorlar dedim. B550M anakart kullanıyor konu sahibi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri