Ryzen 5 5600 Için Kule Tipi?

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
Merhabalar R5 5600 işlemcim için kule tipi almayı düşünüyorum da bir kaç model var elimde en güçlü adayım ise şu,

https://www.gelbura.com/id-cooling-...-pwm-120mm-islemci-sogutucu-pd-TET62495688669

şuanda indirimde 1100 liraya geliyor sizce yeterli olur mu asus ex-a320m- gaming anakartım var ve uyumlu olur mu diğer adayım

https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-snowman-t6-ultra-6-fiyati,738140920.html

bu kullanıcıları memnun gibi ama bilemedim r5 5600 işlemcisi ile kule tipi kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Moderatörün son düzenlenenleri:

slova

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhabalar R5 5600 işlemcim için kule tipi almayı düşünüyorum da bir kaç model var elimde en güçlü adayım ise şu
https://www.gelbura.com/id-cooling-...-pwm-120mm-islemci-sogutucu-pd-TET62495688669
şuanda indirimde 1100 liraya geliyor sizce yeterli olur mu asus ex-a320m- gaming anakartım var ve uyumlu olur mu diğer adayım
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-snowman-t6-ultra-6-fiyati,738140920.html
bu kullanıcıları memnun gibi ama bilemedim r5 5600 işlemcisi ile kule tipi kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Se 214xt veya 224xt

emirhan007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
KS

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
Bunu öneririm soğutması çok iyi fiyatı biraz daha pahalı ama verdiğiniz paraya pişman olmazsınız
maalesef bütçemi aşıyor 1100 max vereceğim para :(

KS

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
Bi yerde okudum 224xtnin yenilenmiş haliymiş daha iyi olur heralde :)

214xt kullanıyorum amd stoktan ona geçtim fark var baya.
peki knka son sorum bende 4 adet ram var ve asus ex a-320m gaming anakart var uyumlu olurmu sence? ramlerden feraget etmem gerekiyor mu?

slova

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
peki knka son sorum bende 4 adet ram var ve asus ex a-320m gaming anakart var uyumlu olurmu sence? ramlerden feraget etmem gerekiyor mu?
Vallaha ne sen sor ne ben söyleyeyim hiç o kadar bilgim yok :) Uyumlu olur ama heralde ona göre ayarlamışlardır

@ardateo

Eren B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
çok büyük bir şey alırsan fan ram'lerin üzerine biner bende durum o şekilde bende Snowman x6 var fanın bir tanesi ramin üzerinde duruyor

KS

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
çok büyük bir şey alırsan fan ram'lerin üzerine biner bende durum o şekilde bende Snowman x6 var fanın bir tanesi ramin üzerinde duruyor
peki ramlere zarar veriyor mu bu durum? ve snowman ile aldığın performans nedir kanka?

Eren B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
peki ramlere zarar veriyor mu bu durum? ve snowman ile aldığın performans nedir kanka?
hayır öyle baskı yaparak zedeleme, zarar verme durumu yok fakat benim ram slotum 2 sizin ram slotunuz 4 snowman x6 sizde sıkıntı çıkartabilir 3 fanlı ve fazlasıyla büyük ama soğutma performansından memnunum kötü bir termal macunla bile R5 3600'ü normal yük altında 45-55 derece arasında çalıştırabiliyorum normalde R5 3600'lerin çok ısınma problemleri olur

KS

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
hayır öyle baskı yaparak zedeleme, zarar verme durumu yok fakat benim ram slotum 2 sizin ram slotunuz 4 snowman x6 sizde sıkıntı çıkartabilir 3 fanlı ve fazlasıyla büyük ama soğutma performansından memnunum kötü bir termal macunla bile R5 3600'ü normal yük altında 45-55 derece arasında çalıştırabiliyorum normalde R5 3600'lerin çok ısınma problemleri olur
bende 4 ram mevcut ve 5600 var acaba snowman mı alsam yoksa ıd cooling mi karar veremedim sen olsan hangsiini alırdın

Eren B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Benim Tercihim ID Cooling olur snowman x6'nın hava akışı 48 cfm ID cooling ise 70-79 cfm ID cooling de hava akışı daha fazla olduğu için daha soğuk tutacaktır işlemciyi Ayrıca snowman x6 devasa olduğu için ana kartınıza da tam olarak oturmayacaktır.
Uzun lafın kısası benim tercihim ID cooling olur

KS

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
Benim Tercihim ID Cooling olur snowman x6'nın hava akışı 48 cfm ID cooling ise 70-79 cfm ID cooling de hava akışı daha fazla olduğu için daha soğuk tutacaktır işlemciyi Ayrıca snowman x6 devasa olduğu için ana kartınıza da tam olarak oturmayacaktır.
Uzun lafın kısası benim tercihim ID cooling olur
teşekkürler bende öyle düşüdnüdüm ve az önce sipariş ettim yardım eden herkese teşekkürler iyi forumlar <3

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri