Ryzen 5 5600 Isınma Sorunu

adem_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
5 5600 işlemcim var kule tipi soğutucu kullanıyorum lakin yinede ısınıyor değerler şu şekil
Mafia 2 Edition Definitive 80 derece %30 kullanım 55w 60 çıkıyor bazen

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
5 5600 işlemcim var kule tipi soğutucu kullanıyorum lakin yinede ısınıyor değerler şu şekil
Mafia 2 Edition Definitive 80 derece %30 kullanım 55w 60 çıkıyor bazen
kule tipi soğutma varsa fanlar ters takılmış olabilir kasanız mesh mi ve 5600 x mi düz mü

KS

adem_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Kule Tipi soğutma

kule tipi soğutma varsa fanlar ters takılmış olabilir kasanız mesh mi ve 5600 x mi düz mü
Mesh değil kasa ryzen 5 5600 işlemci fan kasanın ön paneline doğru bakıyor kendim montajını yaptım

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Kule Tipi soğutma

Mesh değil kasa ryzen 5 5600 işlemci fan kasanın ön paneline doğru bakıyor kendim montajını yaptım
fan görseldeki gibi değil mi ters değil ve kasanızın da linkini atarmısınız işlemcide 5600 x mi yoksa 5600 düz modeli mi

ve de soğutucuda çok iyi bi soğutucu değil çok bi performans beklenmemeli

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
sorun kasadan kaynaklı gibi kasanın önü mesh değil önde fanlar varsa önünü çıkarın yoksa da önlere fan almanız gerekir ve önü açık kullanmanız gerekir

KS

adem_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
sorun kasadan kaynaklı gibi kasanın önü mesh değil önde fanlar varsa önünü çıkarın yoksa da önlere fan almanız gerekir ve önü açık kullanmanız gerekir
Önde fan var 1 adet kalitesiz bir şey

KS

adem_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
ozmn öne 3 adet fan lazım ve öndeki kapağı çıkararak kullanmanız gerek
bunları öneriirm 3adet olcak şekilde https://www.hepsiburada.com/id-cool...ontent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.8
Noctua fan alıcaktım onlar daha kaliteli oluyor

image.png

Noctua fan alıcaktım onlar daha kaliteli oluyor

image.png
Mafia 2 Definitive Edition da değerler bu şekil

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Bütçe var evet bu arada kule tipi fan amd soketine uymadı bende kollarını eğdim oturttum acaba değmiyor olabilir mi
değmese daha yüksek sıcaklıklar olur diye düşünüyorum çıkarıp bakmanızı öneririm eğer temas varsa işlemcinin üstündeki macunla soğutucunun üstündeki macun aynı kuruluktadır tabi üstünden bir süre geçtiyse

KS

adem_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
değmese daha yüksek sıcaklıklar olur diye düşünüyorum çıkarıp bakmanızı öneririm eğer temas varsa işlemcinin üstündeki macunla soğutucunun üstündeki macun aynı kuruluktadır tabi üstünden bir süre geçtiyse
Daha yeni montaj yapmıştım bugünde kasa içine baktım kule tipine elledim sallanmıyorda değmese sallanırdı bu arada yeni bir kasa alsam daha mantıklı olmaz mı Corsair 4000D Airflow gibi yada nzxt h510 flow gibi hangisini önerirsiniz?

KS

adem_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Hocam corsair alınabilir beğenirseniz rakibi olarak buda https://pckolik.com/urun/cooler-mas...3-2-siyah-mid-tower-kasa/?ref=akakce&v=1.16.9 var ama fiyat daha yüksek ama dediğim gibi corsaıs alınır
Bunu yapısını hiç beğenmiyorum Corsair 4000D airflow gayet iyi

ozmn öne 3 adet fan lazım ve öndeki kapağı çıkararak kullanmanız gerek
bunları öneriirm 3adet olcak şekilde https://www.hepsiburada.com/id-cool...ontent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.8
Şimdi fan almadan ön paneli çıkarsam değerlere baksam ? fark eder mi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri