yok o kadar fpslere çıkmıyorum fc24 de bile bu kadar sıcaklığa çıkması garip geldi bazı arkadaşlarım da bu derecelere çıkması çok zor diyince işlemci de bir sıkıntı var zannettim daha 1 aylık pcaldıgın sogutucuya göre değişir tabiki ama 85-95 görmezsin . ayrıca fpsin 500 gibi seviyelere fırlıyorsa oda yaratır multi değilse 60 multiplayer ise 144 olarak sabitleyip deneyebilirsin.
Bir süre idare etmek adına biostan pbo ayarını kapatabilirsin basic ghz değerinde çalısır.
diğer seçeneğimiz enerji kısmından kullanımı %95-99 arası çekik kaçta çalıştığına bakmak.
Dediklerim kafa karıştırıcı gelebilir internette videolar bulabilirsin.
Baktın kalıcı çözüm lazım yada bunlar kurtarması kule tipi 1k üstü birşeyler bakarsın se xt gibi modelleri net hatırlamıyorum şimdi işteyim seni kurtarır.
sıvı sogutma istiyorsan cooler master 240 ile msi coreliquid 240r v2 senin kurtarır rahatlatır.
çok bilmiyorum bunları en iyisi sogutucu almak gibiStok fan için normal rakamlar.
Undervolt yapabilirisn ama bilinçi bir şekilde yapılmıyorsa önermiyorum. Çünkü performans kaybı veya stabilite sorunları yaşayabilirsin. Belirli testler sonucunda uygun değeri bulmak biraz sabır ve tecrübe gerektiriyor.
AMD işlemcilerinin fabrika voltage değerleri biraz yüksektir. Yüksek voltage da ısıya sebep olur. İşlemciye performans kaybı yaşatmayacak kadar voltage'dan kısmak, sıcaklık değerlerini ortalama seviyelere çekebilir.
İkinci bir opsiyonun ise, 120mm bir sıvı soğutma alabilirsin. DarkFlash DX120, ID-Cooling FrostFlow 120 gibi modeller, çok rahat bir şekilde 65W TDP'lik bir işlemciyi soğutabilir. Bu boyuttaki sıvı soğutmalar, 1000-1500 lira civarında oluyor. Bunun aşağısında ödediğin hava soğutmalar stok fandan farklı olmuyor. Üstündeki fiyatlar için de sıvı soğutma tercihi daha hoş olabiliyor.
amd 5 5600 gibi bir işlemcide normaloyunlarda 85 95 arası görmesi normal mi sizce işlemci de bir sıkıntı olmasın
Kule tipi zorunlu zaten id cooling se214xt alboştayken 45 50 cıvarında çalısıyor ama oyunlara girince çok ısınıyor 85 95 derece de oluyo genellikle stok fanı değiştirsem kule tipi soğutucu alsam sizce ne kadarlık bir fark olur
Alınır. Ürünleri genel olarak iyi.Deepcool markası alınır mı kasam da deepcool
ne kadara indirebilirim sıcaklığı bu soğutucuyla daha yükseğinimi almalıyımKule tipi zorunlu zaten id cooling se214xt al
60 70 dereceye iner yük altındane kadara indirebilirim sıcaklığı bu soğutucuyla daha yükseğinimi almalıyım