Ryzen 5 5600 rtx 3070ti darboğaz

Ermexx

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Şimdi Hanımlar beyler tartışmayı bitiriyoruz :) herkesin memnun olduğu yerler var olmadığı yerler var. amd kötü felan değil yada intelde kötü değil. kötü diyemeyiz. çıkardıkları segmentlere bakarız. hangisi üstünse onu tercih etme hakkımız var. bu kadar tantana yapamaya gerek yok :)

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Şimdi Hanımlar beyler tartışmayı bitiriyoruz :) herkesin memnun olduğu yerler var olmadığı yerler var. amd kötü felan değil yada intelde kötü değil. kötü diyemeyiz. çıkardıkları segmentlere bakarız. hangisi üstünse onu tercih etme hakkımız var. bu kadar tantana yapamaya gerek yok :)
Konu darboğaz yapar mı yapmaz mıydı 5 sayfa olmuş helal olsun.:D:D:D

Ermexx

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Hocam ilk 4 mesaj yeterli idi isterseniz dönüp bakabilirsiniz oradan 4.mesaj dan sonra her şey buraya kadar geldi eğer konu sahibi yeterli derse hemen işi bitiricem ama bekliyoruz.:D:D:D

Kanka konuyla ilgili bilgi sahibi değilim ama r5 5600x ile 3070ti testi yapan cok olmuş ve gram darboğaz olmamış :) bunuda burdan söyleyim ve kaybolalım. :D hep o intelci cocuk yüzünden oldu bu :D

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Ryzen 5 5600 rtx 3070ti 1080p de darboğaz yapar mı?
Darboğaz yapmaz diye tahmin ediyorum, ufak bir darboğaz yapsa bile bunu oyun oynarken hissetmezsiniz dahi. Çünkü 5600X ile 5600 arasında performans farkı çok ufak. 5600X ile 3070ti sistemlerin youtube üzerinden oyun testlerini referans alabilirsiniz. Az bir farkla daha az FPS verdiği bazı oyunlar elbette olacaktır.

DA alıntı:
Bu L3 önbellekteki kesinti özellikle bazı oyunlarda büyük FPS kaybına yol açıyordu. Fakat AMD Ryzen 5 5600 modelinde bu garip karar verilmemiş. Ryzen 5 5600X modeliyle aynı L3 önbellekle birlikte sunulması gerçekten güzel olmuş.
(Ayrıca bu bilgi de paylaşılmış) PCI Express 4.0 desteği bu işlemciyle birlikte sunulmuş.

Kaynak: AMD Ryzen 5 5600 İncelemesi | Donanim Arşivi (https://donanimarsivi.com/amd-ryzen-5-5600-incelemesi/)
Dilerseniz incelemesini kendiniz de okuyunuz.

12400F sistem alacaksanız onun da fark edilir bir darboğaz yapacağını düşünmüyorum. Ancak işlemci 5600'de olduğu gibi ekran kartı 3070ti olunca ve 1080P'den dolayı limitlerinde olacağı için ufak bir darboğaz yapması mümkün olabilir. Ancak yine belirteyim kesinlikle siz bu darboğazı hissetmezsiniz. Oyunda takılma donma yapacak kadar bir seviye olmaz.

Ben 3600 işlemci ile 3060ti kartı 6 ay kadar kullanıp her oyunumu da rahat rahat oynadım. Çoğu grafiği iyi olan oyunda işlemciden ötürü 30 ile 40 FPS kadar kaybım vardı (ki bu epey fazla bir kayıp) ancak buna rağmen oyunlar yağ gibi akıyordu. Bir sorun varmış gibi hissettirmedi hiç. 5600X'e geçene kadar mecbur kalmıştım. Bu sebepten diyorum eğer darboğaz olsa bile anca biraz FPS kaybı şeklinde yansıyacaktır.

Son düzenleme:

mirac4bd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
12400f + rtx3070ti sistemim var çatır çatır çalışyor 1080p240hz de darboğaz falan yok.

Ama amd işlemci çöp olduğu için heer şey olabilir
arkadaşlar tenik servis stajeriyim bu arkadaş bir şey bilmiyor onu söyleyeyim intelin DDR5 ram ile aldığı oyun performansını AMD DDR4 ram ile alıyor üstelik intel buna rağmen bir çok yerde geride kalabiyor ancak bir teknik servisci olarak şunun söyleyebilirim günlük işler için intel birebir bi işlemcidir ancak oyun performansı ve soket yapısından pek tutulmaz oyun için tamamen çöptür amd ye gelirsek oyunlar için birebir bi işlemcidir arkadaşım dediği gibi ısınma sorunu size bağlıdır özellikle termal macununuz kalitesiz ise çok ısınabilir ancak yanma yapmaz yanma yeni nesil işlemciler ve cihazlar notebook olsun amd olsun intel olsun kendisini kapatır bu arkadaş hiç birşey bilmiyor (doktor kendi haline bırakın dedi) ve bütün ekran kartlarıda dahil ya görüntü vermez ya hic açılmaz ya görüntüyü keser yani eski cihazlar gibi kendilerini zorlamaz ve korur (tabi siz bunları yapınca lafayı yiyip bilgisayar a savaş açmazsanız) onun dışında bende amd ryzen 5 5600 kullanıyorum bu işlemciler için en iyi ekran kartı serisi 3050 ve 3060 (ti da olabilir) seridir çok güzel sorunsuz şekilde çalışır günlük işler için intel oyun vb işler içinse amd tercih edin ve bir sistem toplarken muhakkak bir bilgisayarcıya danışın (5600 ve 3050 ti 2 k 240 hz monitor inci 34 yada 32 olması lazım mükemmel şekilde oynarsanız) (benim ekran kartımda 1050 ti yani benim işlemcimde gördüğm en yüksek sıcaklık 58 derece sıvı sğotma olmadan cs ve valorant gibi oyunlarda orta ayarlarda en yüksek 600 fps gördü isteyene sistem bilgilermide paylaşa bilirim canlı performansınıda paylaşa bilirim istediğiniz sistemleride sorabilirsiniz iyi günler)

Moderatörün son düzenlenenleri:

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
knk herkes öyle demiyor işte
Kanka adam bi tik pahalı şeylerin fan boyu olmuş intel güzeldir ama amd işlemci çöp değil amd ekran kartida çöp değil arkadaşım rx 6800 kulanıyor hatasız bu arkadasin sistemini yerle bir eder aynı şekilde samsung telefonlar bence appledan daha iyi sebebi apple f/p değil ve gereksiz pahalı

arkadaşlar tenik servis stajeriyim bu arkadaş bir sikim bilmiyor onu söyleyeyim intelin DDR5 ram ile aldığı oyun performansını AMD DDR4 ram ile alıyor üstelik intel buna rağmen bir çok yerde geride kalabiyor ancak bir teknik servisci olarak şunun söyleyebilirim günlük işler için intel birebir bi işlemcidir ancak oyun performansı ve soket yapısından pek tutulmaz oyun için tamamen çöptür amd ye gelirsek oyunlar için birebir bi işlemcidir arkadaşım dediği gibi ısınma sorunu size bağlıdır özellikle termal macununuz kalitesiz ise çok ısınabilir ancak yanma yapmaz yanma yeni nesil işlemciler ve cihazlar notebook olsun amd olsun intel olsun kendisini kapatır bu arkadaş hiç birşey bilmiyor (doktor kendi haline bırakın dedi) ve bütün ekran kartlarıda dahil ya görüntü vermez ya hic açılmaz ya görüntüyü keser yani eski cihazlar gibi kendilerini zorlamaz ve korur (tabi siz bunları yapınca lafayı yiyip bilgisayar a savaş açmazsanız) onun dışında bende amd ryzen 5 5600 kullanıyorum bu işlemciler için en iyi ekran kartı serisi 3050 ve 3060 (ti da olabilir) seridir çok güzel sorunsuz şekilde çalışır günlük işler için intel oyun vb işler içinse amd tercih edin ve bir sistem toplarken muhakkak bir bilgisayarcıya danışın (5600 ve 3050 ti 2 k 240 hz monitor inci 34 yada 32 olması lazım mükemmel şekilde oynarsanız) (benim ekran kartımda 1050 ti yani benim işlemcimde gördüğm en yüksek sıcaklık 58 derece sıvı sğotma olmadan cs ve valorant gibi oyunlarda orta ayarlarda en yüksek 600 fps gördü isteyene sistem bilgilermide paylaşa bilirim canlı performansınıda paylaşa bilirim istediğiniz sistemleride sorabilirsiniz iyi günler)
Hocam küfür yasak silerseniz yada bizlerseniz iyi olur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri