Ryzen 5 5600 Rx6700 Için Anakart Tavsiyesi

atilla.mrawen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Geçen sene taner abinin tebilon ile yaptığı gigabyte anakartlı xfx 6700 ryzen 5 5600 lü sistemi aldım bugüne kadar sorunsuzdu windows 11 e yükselttim sistemi ve valorant oynamak için biosdan secure bootu açmam gerekiyormuş secure bootu açtım ve siyah ekranda kaldı sistem gigabyte anakartlarda kronikmiş bios cmos reset felan hepsini denedim olmuyor servise gönderdim şimdi servis yapar büyük ihtimalle yeniden bios yazacaklar ben şunu sormak istiyorum xfx rx6700 10gb
Ryzen 5 5600 ve xpg 8gb (x2)16 gb sisteme sahibim yeni bir anakart almak istiyorum mümkünse gigabyte olmayacak bana bir anakart önerir misiniz ekran kartımı işlemcimi ramimi düzgün besleyecek uyumlu olacak bir anakart fiyat bandı şuan bende olan gigabyte b450m h bandında olsun asus düşünüyorum şöyle sıkıntısız kronik hatası olmayan bir amd anakart önerir misiniz

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
KS

atilla.mrawen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ucuz ve işimi görecek bi şey dersen,

Biosa bi halt olsa bile korkma,arkada, bios flashback butonu bile var.:)
Peki bu anakartta xmp desteği var mı ramler için gigabyte olanda var çünkü epeyde karşılaştırdım intel xmp diyor birde bu ne

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
İntelde işe yarar x.m.p

Gigabyte anakrt X.M.P desteklemez zaten. D.O.C.P vardır biosda.İntel işlemcilerin karşlığı AM.D de D.OC.P dir,yani.

Yani bu anakrt için takıntı yapılacak bi durum değil.

KS

atilla.mrawen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İntelde işe yarar x.m.p

Gigabyte anakrt X.M.P desteklemez zaten. D.O.C.P vardır biosda.İntel işlemcilerin karşlığı AM.D de D.OC.P dir,yani.

Yani bu anakrt için takıntı yapılacak bi durum değil.
Ama ben b450m h da açabiliyordum xmp yi taner hocada amd performans ayarlarında açıyordu tavsiye ediyordu nasıl oluyor birde bi tık daha iyi bir anakart tavsiye edebilir misin yani ben şimdi önerilen anakartı alsam sistemi sorunsuz toplayabilirmiyim ah gigabyte yaktın beni

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri