Ryzen 5 5600 Sıvı Soğutucu Öneri

eeyupceylan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Anakart asus prime b450mk ıı
Ram xpg gammix d35
Kasa darkflash dlm 21
İşlemci ryzen 5 5600
Önerilerinizi bekliyorum 120 veya 240mm sıvı soğutma arıyorum
Bütçe şuanlık sorun değil ama ne kadar uygun olursa o kadar iyi olur
Şimdiden sağolun

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
768
Ram xpg gammix d35
Kasa darkflash dlm 21
İşlemci ryzen 5 5600
Şimdiden sağolun
bütçen yetıyorsa tavsıye ederım. a klasmanda olan 240 lık nadır sogutuculardandır. ileriye de dönuk olur.

KS

eeyupceylan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
bütçen yetıyorsa tavsıye ederım. a klasmanda olan 240 lık nadır sogutuculardandır. ileriye de dönuk olur.
Birazdaha uygun bir şey yokmu kral güzel ama çok az pahalı 2,5 k 2k aralarında gğzel bir şey yokmu

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
768
tabii vardır bıraz bakınayım da bunu alırsan daha yuksek ıslemcı aldıgında da kullanabılırsın o yuzden tavsıye ettım. belırttıgın butcede bakayım atarım bırzdan

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
768
Birazdaha uygun bir şey yokmu kral güzel ama çok az pahalı 2,5 k 2k aralarında gğzel bir şey yokmu
yine aynı markanın farklı bır modelı var bu modelde a kalsmanda

aynı markanın 2 adet cok guzel hava soğutmaları var belki hosuna gıder dıye onları da bırakıyorum.

bu cok yakısıklı duruyor b klasmanda bır hava soğutucudur

bu da hos duruyor fıyatı bıraz daha uygun c klasmandadır.

onların dısında su an kullandıgım ıd coolıng markasının bu urunu var cok memnunum.
https://www.gelbura.com/id-cooling-...240mm-islemci-sivi-sogutucu-pd-TET33211625383

bu ürünü ryzen 5600 ile kullanıyorum. benchmark vıdeoları bana aıttır performansına bakabılırsın.

elden rıng god of war arası bu soğutucu vıdeolarıdır.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Ram xpg gammix d35
Kasa darkflash dlm 21
İşlemci ryzen 5 5600
Şimdiden sağolun
Merhaba ben kasam beyaz diye beyazı kullanıyorum işlemcim R5 5600 isterseniz siyahını alabilirsiniz performansı çok iyidir.
Link :
ID-COOLING FrostFlow 240 XT SNOW 4Pin PWM 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
ID-COOLING FrostFlow 240 XT 4Pin PWM 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu

KS

eeyupceylan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
yine aynı markanın farklı bır modelı var bu modelde a kalsmanda

aynı markanın 2 adet cok guzel hava soğutmaları var belki hosuna gıder dıye onları da bırakıyorum.

bu cok yakısıklı duruyor b klasmanda bır hava soğutucudur

bu da hos duruyor fıyatı bıraz daha uygun c klasmandadır.

onların dısında su an kullandıgım ıd coolıng markasının bu urunu var cok memnunum.
https://www.gelbura.com/id-cooling-...240mm-islemci-sivi-sogutucu-pd-TET33211625383

bu ürünü ryzen 5600 ile kullanıyorum. benchmark vıdeoları bana aıttır performansına bakabılırsın.

elden rıng god of war arası bu soğutucu vıdeolarıdır.
Valla kardeşim çok teşekkür ederim şuna kadar kimse benimle bu kadar ilgilenmemişti baya mutlu ettin güzel ürünlerde buldun bana çok teşekkür ederim iyiki varsın

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
768
rica ederım. en cok hangısı kafana yattı merak ettım. ayrıca forumda vaktım oldukca detaylıca yardımcı olmaya calısıyorum baska konular acarsan etiketleyebılırsın. bılgım varsa seve seve yardımcı olurum.
Valla kardeşim çok teşekkür ederim şuna kadar kimse benimle bu kadar ilgilenmemişti baya mutlu ettin güzel ürünlerde buldun bana çok teşekkür ederim iyiki varsın

Languana

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Ram xpg gammix d35
Kasa darkflash dlm 21
İşlemci ryzen 5 5600
Şimdiden sağolun
5600 bende kullanıyorum iyi bir kule tipi yetiyor sıvı soğutma biraz hem bütçe bakımından hemde sıcaklık değerli bakımından 5600 için bence gereksiz

5600 bende kullanıyorum iyi bir kule tipi yetiyor sıvı soğutma biraz hem bütçe bakımından hemde sıcaklık değerli bakımından 5600 için bence gereksiz
Se 224 xt modelini kullanıyorum kule tipi soğutma gayet yeterli ve güzel 60 üstü daha hiç görmedim

KS

eeyupceylan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
rica ederım. en cok hangısı kafana yattı merak ettım. ayrıca forumda vaktım oldukca detaylıca yardımcı olmaya calısıyorum baska konular acarsan etiketleyebılırsın. bılgım varsa seve seve yardımcı olurum.
DeepCool LS520 hoşuma gitti snrm onu alıcağım siyah rengini deepcoll un siyah bir küle tipi atmıssın onu alıcağıma birazdaha koyarım mantığındayım alınca nasıl takıcağımı bilmiyorum hangi testleri yapıcağımı bilmiyorum. O konuda yardıma ihtiyacım var

Se 224 xt modelini kullanıyorum kule tipi soğutma gayet yeterli ve güzel 60 üstü daha hiç görmedim
Evet biliyorum kule tipi yeterli olduğunu fakat ileride update yapma ihtimalim var o yüzden sıvı soğutma tercih ettim ama tavsiyen için teşekkürederim

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
768
DeepCool LS520 hoşuma gitti snrm onu alıcağım siyah rengini deepcoll un siyah bir küle tipi atmıssın onu alıcağıma birazdaha koyarım mantığındayım alınca nasıl takıcağımı bilmiyorum hangi testleri yapıcağımı bilmiyorum. O konuda yardıma ihtiyacım var

Evet biliyorum kule tipi yeterli olduğunu fakat ileride update yapma ihtimalim var o yüzden sıvı soğutma tercih ettim ama tavsiyen için teşekkürederim
ls520 en mantıklı secım olmus. soğutucu geldiğine yazabilirsin. söylemesem cıımde kalır bu da cok yakısıklı yahu. gördüğüm en ıyı tasarım...

KS

eeyupceylan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
ls520 en mantıklı secım olmus. soğutucu geldiğine yazabilirsin. söylemesem cıımde kalır bu da cok yakısıklı yahu. gördüğüm en ıyı tasarım...

Evet gerçekten çok güzel tasarımu var heybetli ama o fiyata onu alacağıma biraz daha koyup sıvı soğutucu alırım ama gerçek den çok güzel

Bilgim olmadığı için soruyorum benim kasamda kontrolcü yok ışıkları filan nasıl olucak yanarmı ışıkları ve önerebileceğin kontrolcü varmı

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
768
Evet gerçekten çok güzel tasarımu var heybetli ama o fiyata onu alacağıma biraz daha koyup sıvı soğutucu alırım ama gerçek den çok güzel

Bilgim olmadığı için soruyorum benim kasamda kontrolcü yok ışıkları filan nasıl olucak yanarmı ışıkları ve önerebileceğin kontrolcü varmı
şimdi gördüm 2. mesajı. anakartında argb desteği yok ve kontrolcunde yok o yuzden gücü verdiğin zaman renkler sabıt gökkusagı gibi yanar diye düşünüyorum

Son düzenleme:

Alkameturkes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Hocam merhaba le 520 mars aldım ben de r5 5600x için, beklediğimden güzel performans aldım, ama işlemciyi soğutmak için biraz gürültülü çalışıyor.
Boşta 70lerde çalışan işlemci 48-50 lere düştü 2k oyunlarda 95-98 dereceleri gören işlemci 3-4 saatlik oyun oynadıktan sonra bile 70 dereceleri gördü.
Termal Macun olarak mx-4 kullandım.

Hocam test için ben de Cinebench R23 kullandım, çoklu çekirdek ve tekli çekirdek testleri yaptım. Prime95 ile stres testi de yapabilirsin, ben genelde oynadığım 3-4 oyunda işlemci ısınıyordu onlar üzerinde sıcaklık kontrolü yaprak ilerledim. HWMonitor ile boşta, oyunda, 2-3 saat sonra oyundaki sıcaklık değerlerini kaydettim sonra sıvı soğutmayı takınca aynı kontrolleri tekrar yaptım. Kontroller sonrasında ortalama bir fark çıktı ortaya oyunlarda en fazla 72 dereceyi gördü işlemcim boşta 50 derece vs

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri