Ryzen 5 5600 vs 5600x Aradaki Fiyat Farkına Değermi

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Benim savunduğum şey sürekli kötülediğiniz hava soğutma.
Benim ise anlattığım şey hava soğutmaları kötülemek değil. Dark Freezer 124 yetersiz kalıyor yaz sıcaklarında 5600X için ve ben bunu vurguladım. Ben hatırlatma yaptım ve doğruları ifade etmeye çalıştım amacım polemik değil.
Kaliteli 600-700tl ye alınan hava soğutma bile bu işlemciyi soğutur ama sizin dediğinize göre bu fiyatlara sıvı soğutma var. Kalitesiz bir sıvı soğutma almaktansa üst seviye hava soğutmayı her zaman tercih eder ve öneririm.
Buna kesinlikle katılıyorum. Ben çok iyi olan hava soğutmaların fiyatının sıvı soğutmalardan aşağı kalır yanı yok demiştim (tüm hava soğutmalar sıvı soğutma fiyatıyla yarışıyor demedim). Lütfen daha uygun fiyatlılarla aksini kanıtlıyormuş gibi konuşmayın. Elbette bu 600-700 TL'lik hava soğutmalar gayet başarılı olabiliyor. Yeter ki doğru ürün bulunup alınsın ve alacak bütçe olsun.
Stok soğutucu işlemciyi frekans sınırlamasına kadar götürür. Freezer 124 ise yine ısınsa bile frekansı sınırlayacak kendini kısıtlayacak kadar fazla ısındırmaz. Özellikle kaliteli bir macun ve uzun süredir durmuyorsa o soğutucu bile iş görebilir.
Yine dönüp dolaştın Freezer 124 güzellemesi yaptın tebrik ederim. 5600X için daha yeterli bir soğutma gerekliliğinden bahsettim ama siz ısrarla Freezer 124 yeterli diyorsunuz. Yanılıyorsam hatamı kabul ederim. Konu sahibi arkadaşımız 4.65 GHz hızında işlemciyi çalıştırıp oyunlarda sıcaklıklarını izlesin diyorum ve eğer 80 dereceyi dediğin gibi yaz sıcaklarında aşmıyorsa ve işlemci hız kaybetmiyorsa samimi söylüyorum Freezer 124'ü herkese önerin. Fiyatına göre mükemmel bir soğutmaymış diye ben de öneririm. Yukarıdaki 5 dk test pek bir şey ifade etmiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri